SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İLBANK'tan Malatya'da 500 Milyonluk Kamu Yatırımı

İLBANK'tan Malatya'da 500 Milyonluk Kamu Yatırımı
A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası (İLBANK), Malatya'ya toplam maliyeti 500 milyon lira olan 24 projeyi tamamladı, ilde toplam tutarı 687 milyon lira olan 23 işin yapımı devam ediyor.

​​​​​​​İLBANK'tan alınan bilgiye göre, içme suyundan atık suya, katı atıktan yenilenebilir enerjiye, kent içi ulaşımdan kentsel dönüşüme, sokak güzelleştirmeden bisiklet yollarına kadar banka, birçok alandaki projeleri halkın hizmetine sunmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda Malatya'da Doğanşehir Belediyesi hizmet binası, Darende ve Doğanşehir Belediyesi içme suyu ve kanalizasyon yapım hattı, Yeşilyurt, Akçadağ ve Battalgazi Belediyesi kanalizasyon hattı yapımı, Arapgir ve Doğanyol Belediyesi atıksu arıtma tesisi, Malatya Büyükşehir ve Kale Belediyesi güneş enerji santrali, Battalgazi Belediyesi içme suyu ve içme suyu isale hatta yapımı, Malatya Büyükşehir, Battalgazi ve Pütürge Belediyesi yol ve kaldırım işi, Battalgazi Belediyesi sokak güzelleştirme ve park kafe yapımı, muhtelif ilçelerde içme suyu şebeke ilavesi, su deposu, terfi binası, fosseptik ve ilave kanalizasyon 1. etap yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Böylece Malatya'da toplam maliyeti 500 milyon lira olan 24 proje tamamlandı, ilde toplam tutarı 687 milyon lira olan 23 işin yapımı ise devam diyor. Bunların da tamamlanmasıyla İLBANK'tan Malatya'ya 1 milyar 187 milyon liralık kaynak sağlanmış olacak.​​​​​​​

Son 20 yılda İLBANK'ın finansman ve teknik desteğiyle tamamlanan proje sayısı 198, bunların toplam maliyeti 4,2 milyar lira oldu.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız