SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlham Kaynağımız Olmaya Devam Edecek"

0
Güncellendi - 2019-03-18 17:08:09
A- A+ PAYLAŞ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla anma programları düzenlenecek.

Anma programları Pazartesi günü saat 09.30'da Şehitlikte çelenk sunma töreni ile başlayacak. Saat 10.45'te ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ndeki Kongre ve Kültür Merkezi salonunda tören düzenlenecek. Malatya Valiliği tarafından saat 12.30 ile 13.30 arasında Şehit aileleri ve gazilere öğle yemeği ikramı yapılacak. Malatya Müftülüğü tarafından ise Yeni Cami'de ikindi namazı öncesi şehitlerin anısına mevlit okutulacak.

MESAJLAR..

Bu arada 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla yayınlanan mesajlar ise şöyle;

Malatya Valisi Aydın Baruş

"18 Mart 1915’te şanlı tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü gurur yılını kutlamanın ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi andığımız Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve manevi huzurunu yaşamaktayız.

Çanakkale Zaferi küllerinden adeta yeniden doğan bir milletin varoluş mücadelesi, muazzam bir iman ve diriliş destanıdır. Bu eşsiz destan, vatanı, bayrağı, milleti, dini ve devleti yaşasın diye en küçük bir tereddüt göstermeden ölüme yürüyen yiğitlerin kanlarıyla yazılmıştır. Çanakkale’de Mehmetçiğimizin ölüme meydan okuyan bu inanç, bizleri en güç zamanlarda ayakta tutan, her türlü güçlük ve ümitsizlik karşısında sarsılmaz bir iradeye sahip kılan manevi rehber olmuştur.

Çanakkale ruhu göstermiştir ki; dünya üzerinde aziz milletimizin var olma iradesini kıracak hiçbir güç yoktur. Ve yine Çanakkale Zaferi göstermiştir ki; Cenab-ı Hak’ka olan imanımız ve yedi düvele karşı ortaya koyduğumuz sarsılmaz irademiz vatan sevgimizin ve millet olma bilincimizin en büyük dayanağıdır.

104 yıl önce yurdumuzu işgale yeltenenlere karşı inançla, cesaretle, mertçe ve yiğitçe mücadele eden kahraman Milletimiz, kutsal vatan topraklarının yılmaz bekçisi olduğunu Çanakkale Boğazı’nın mavi sularına, Gelibolu’nun toprağına kanlarıyla ilahi bir mühür gibi nakşetmiştir.

Türkiye’nin üzerinde art niyetleri olanlar bilmelidir ki; Şehitlerimizin “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır! Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” anlayışıyla bedenlerini topraklarına siper ettiği cennet vatanımızı, son neferimiz, son damla kanımız ve son nefesimiz tükenene kadar aynı cesaret ve kararlılıkla muhafaza edeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet payidar kalması, şerefimiz olan bayrağımızın yurdumuzun semalarında özgürce dalgalanması, ezanların minarelerden her daim yankılanması için omuz omuza, birlik beraberlik içerisinde mukaddesatımıza sahip çıkma azmindeyiz. Çanakkale’de ceddimizin ortaya koyduğu kahramanlık ve fedakârlık ruhu, terörle amansız mücadelemizde ve ihanet şebekelerine karşı duruşumuzda ilham kaynağımız olmaya devam edecektir.

Bu gün vesilesiyle, aziz milletimize Çanakkale Ruhunu armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, vatanın bütünlüğü ve milli irade uğrunda canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi ve şanlı gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle yâd ediyor, muhterem halkımıza sağlık ve esenlik dolu günler diliyorum."

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

"Çanakkale Zaferimizin 104. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşamaktayız. Çanakkale, imkansız gibi görünen şartlarda düşmana geçit vermeyen, vatan sevgisini imanının gücüyle birleştirip bile bile ölüme giden on beşlilerin, seyit onbaşıların, kınalı kuzuların, bu vatanın kahraman evlatlarının tarihe altın harflerle yazdığı şanlı bir destandır.

Çanakkale, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle vatan aşkı ve bağımsızlık sevdasıyla tek yürek olan milletimizin, birlik olan düşmana karşı gösterdiği emsalsiz direnişinin, birliğinin ve kardeşliğinin sembolüdür. Yemen’den Edirne’ye, Üsküp’ten Kudüs’e, Malatya’dan Trabzon’a yüzbinlerce vatan evladı omuz omuza kahramanca çarpışarak tüm dünyaya topraklarımızın teslim edilmeyeceğini, bağımsızlıktan vazgeçilmeyeceğini göstermiş, tarihin seyrini değiştirmiştir. Çanakkale, ardında bıraktığı 250 bin şehitle matemin, yaktığı bağımsızlık ateşiyle umudun simgesi olmuştur.

Çanakkale ruhu, üzerinden asırlar geçse de milletimizin birliğini, vatanımızın bütünlüğünü, devletimizin bekasını, demokratik değerlerimizi, istikrarımızı ve ilerlememizi hedef almaya çalışanların korkulu rüyası olacaktır. Şanlı tarihimizden ve zaferlerimizden aldığımız güç, bugünümüzün ve yarınlarımızın teminatıdır.

Ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerimiz, gönlümüzün en yüce mertebesinde daima saygı ve sevgiyle anılacaktır. Bizlere düşen ise, onların yaktığı bağımsızlık meşalesini ebediyete taşımaktır.

Bu vesileyle, Çanakkale Zaferi’nin 104. yılını kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum."

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"2000 yıllık tarihimiz; inanç, kararlılık ve yiğitlikle kazanılmış birbirinden değerli zaferlerle doludur. 1915 Çanakkale zaferi de milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği bir kahramanlık destanı olarak tarihimizin unutulmazları arasına girmiştir. Bu zafer, büyük bir imanın, sarsılmaz cesaret ve mertliğin bir simgesi, ecdadımızdan bizlere bir ders, bir kılavuz niteliğindedir.

Ülke olarak geçirdiğimiz şu zor günleri atlatmak için Çanakkale ruhunu yakalamamız; milletçe dayanışma ve birlik içinde teröre karşı durmamız elzemdir. Hangi görüşten olursa olsun, vatandaşlarımız, siyasi partilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ülkemize yönelen tehditlere karşı yek vücut halinde göğüs gerdiği zaman, tarihimizin de net bir şekilde gösterdiği gibi, hiç bir fitne ve fesat bu topraklarda başarı şansı bulamayacaktır.

1915'te; Çanakkale'de "sen, ben, o" yoktu, "biz" vardı. Dünya tarihine damga vurmuş, tarihin akışını değiştirmiş bu zafer böyle bir ruhun neticesiydi.

Bugün de ülkemizi hedef almış hiçbir plan, hiçbir güç, hiçbir terör örgütü amaçlarında başarılı olamayacak, milletimizi ayrıştırmayı, ülkemizi parçalamayı başaramayacaklardır.

Türkiye Cumhuriyeti, köklü tarihi tecrübeleri, cesur ve kararlı duruşuyla bu belaların üstesinden mutlaka gelecektir.

Bu düşüncelerle, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünde toprağımızı, bayrağımızı, ezanımızı borçlu olduğumuz kahraman atalarımızı rahmet ve minnetle yad ediyor, bize emanet ettikleri bu vatana ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz.

Ruhları şad, mekanları cennet olsun..."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Çanakkale Savaşı yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olduğunu söyledi.

Başkan Polat mesajında şu görüşlere yer verdi; "18 Mart dünya tarihine bundan 104 yıl önce Mehmetçiğin tarihe şanla ve şerefle ‘Çanakkale Geçilmez’ diye tüm dünyaya öğrettiği bir şanlı destandır.

Kahramanlık destanlarıyla dolu şanlı tarihimizde öyle dönüm noktaları vardır ki, sadece bizim için değil tüm insanlık için bir abidedir. Çanakkale Savaşı da, böylesine muhteşem destanlardan biridir. Çanakkale Zaferi, yok olacağı tahmin edilen bir milletin, gerektiğinde vatanı uğruna severek ölüme koşmasının anıtlaşmış örneğidir. Yine bu zafer, kendisinden güçlü düşman orduları karşısında kazanılmış bir onur savaşıdır. Çanakkale Savaşları sonunda, zamanın en gelişmiş silahlarıyla donatılmış düşman kuvvetleri, Türk askeri karşısında ağır bir yenilgiye uğramış, Gelibolu yarımadasından geri çekilmek zorunda kalmıştır.

104 yıl önce atalarımızın savaşta bile gösterdiği insanlık dersini, bugün sözde Avrupa ülkeleri demokratik haklara bile riayet etmeyerek, hunharca özgürlük ve demokratik haklara saldırmakta, yasakçı zihniyetle milletimiz ve ülkemiz üzerinde baskı kurmaya çalışmaktadır. İstiklal Marşımızın 4.kıtasındaki 'medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar’ dizesinin doğruluğu, günümüzde bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Son günlerde dost ve düşmanımızı bir kere daha net bir şekilde gördük. Dostlarını her daim baş tacı yapan bu millet, düşmanını da hezimete uğratmaya muktedirdir. Her zaman olduğu gibi gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün kardeşlik ve hoşgörü günüdür. Türkiye aleyhtarı iç ve dış mihraklara karşı yine bir Osmanlı tokadı atma günüdür.

Çanakkale Savaşları’nın yıl dönümünde bizlere düşen en büyük görev, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğimizi daima korumaktır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Savaşları'nın tüm kahramanlarını, iç güvenlik harekâtında şahadet şerbetini içen şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un mesajı şöyle; "Bugün, 104 yıl önce vatanımızı işgal, birliğimizi bozmak amacıyla birleşen yedi düvelin, bütün güç ve imkânlarıyla yaptıkları saldırılara karşı, şehadetleri dinin temeli olan ezanın, bu gök kubbede ilelebet yankılanması için yüz binlerce can vererek kazandığımız Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü.

Çanakkale, ölüme meydan okuyan bir ruh yüceliğinin, öldürmekten çekinmeyen azgın ruhları bozguna uğrattığı yerdir.

Çanakkale Zaferi, bütün zamanların ve ulusların dimağına tarihin asla silinmez mürekkebi olan kanla yazılmıştır ve Çanakkale Zaferi, namus, iman ve özgürlüğünü müdafaada taviz vermeyen bir milletin dayanmanın, tahammülün sınırlarını da zorlayan savaşının onur, tarihimizin ise iftihar tablosudur.

Çanakkale Zaferi; tek yürek olarak, ülkesini canını hiçe sayarak koruyan milletimizin vatan sevgisinin, cesaretinin ve azminin anıtlaştığı Türk tarihinin destanlarından birisidir. Çanakkale Zaferi, var oluş ile yok oluş arasındaki çizgide elde edilerek, Kurtuluşa giden yolda milli mücadele için ilk kıvılcımların yakıldığı mücadelenin de adıdır.

Çanakkale Savaşı, aynı zamanda bir gençlik müdafaasıdır. Çanakkale Savaşı’na on binlerce liseli ve üniversiteli genç öğrencilerimiz gönüllü olarak katılmış ve hiç tereddüt etmeden, gençliklerini feda ederek şehit düşmüştür. Başta İstanbul olmak üzere Anadolu’da bir çok şehrimizdeki liselerimiz Çanakkale Savaşı’na katılan ve şehit düşen öğrencileri nedeniyle o yıllarda mezun verememiştir. Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal, bu durumu “Biz Çanakkale'de bir dar-ül fünün (üniversite) gömdük” şeklinde ifade etmiştir. Çanakkale Zaferi aynı zamanda gençliğimiz için milli bilinç acısından da tarihi bir mirastır.

Millî şuurla, bayrak nöbeti gibi nesilden nesile emanet edilen Çanakkale ve İstiklal ruhu, sırası gelene verdiği namus vazifesinde bir adım geri atmamakla hayatiyet kazanır. İnanmışlığın, adanmışlığın zirvesi olan Çanakkale’yi ölümsüzleştiren bu ruha bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Bizi ‘Büyük Türkiye’ ve ‘Adil bir dünya’ idealine taşıyacak olan bu ruhtur.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak, teslimiyeti zillet sayan yüce bir ruhla, kıyameti andıran bir savaşta mütecaviz, işgalci düşmana geçit vermeyen, yaşadığımız hayatı ve ülkeyi canları pahasına bize armağan eden ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker! /Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.” ifadeleri ile nitelendirdiği kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz."

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, “Çanakkale, Türk milletinin diriliş destanıdır. Vatan uğruna hiç düşünmeden şahadete yürüyüşün adıdır” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Tarihin kahramanlık destanlarının başında yer alan Çanakkale Zaferi’nin 104. yılındayız. Yaralı bir aslan misali zor günler geçiren ve her köşesine cephe açılmış olan Osmanlı İmparatorluğu’nun ağır ama destansı savaşıdır Çanakkale..Harp tarihine bakıldığında askeri zaferlerin daima taarruzi bir harekatın sonunda kazanıldığı görülür. Çanakkale savaşları ise savunan orduların taarruz edenleri yenilgiye uğratmış olduğu, tek örnektir. Öz yurdunu korumak için şahlanan yaralı bir ulusun, sayı ve maddi açılardan üstünlüğü tartışılmaz olan düşmanlarını yenerek, onları felce uğrattığı bir savaştır. Bu durumuyla dünya harp tarihlerine geçmiş ve Türk tarihine de altın harflerle yazılıp Türk’ün kahramanlık ve şeref abidesi olmuştur. Çanakkale Türk milletinin diriliş destanıdır. Vatan uğruna hiç düşünmeden şahadete yürüyüşün adıdır. Çanakkale Zaferi bir milletin var oluş, yok oluş mücadelesidir. Onlar tarihi kalemle değil, kanlarıyla yazdılar. Onlar asla geri dönmeyi düşünmediler. Harp tarihinde azmi özetleyen şu diyalog çok anlamlıdır. “Komutanım benim tüfek bozulmuş tetik basmıyor” diyen askere; yüzbaşı; “Tüfek sağlam oğlum senin parmağın kopmuş ” denilen kahramanlık destanıdır Çanakkale...Düşmanda imkân vardı, Mehmetçikte iman. İşte buydu, Çanakkale’yi geçilmez kılan. Canını vatana siper etmiş, cesaretiyle destan yazmış tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz” ifadelerine yer vererek, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un şu dizeleri ile mesajını tamamladı;

“Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd’i…

Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

“Gömelim gel seni târîhe” desem, sığmazsın”

Yeşilyurt Belediye Başkanı ve AKP Yeşilyurt Başkan Adayı Mehmet Çınar

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü olan Çanakkale Zaferi, büyük kahramanlıklar ve insanüstü fedakârlıklara tüm dünyayı hayrete düşürmüş ve dört bir yanımızı saran emperyalist güçlerin akıllarına “Çanakkale Geçilmez” sözünü kazımış, Milli Mücadeleye de büyük güç vermiştir.” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlamayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin adeta kendi küllerinden yeniden dirilişinin sembolü olan Çanakkale Zaferi; cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık ile vatanı, bayrağı, milleti, dini ve devleti için canını Allah yolunda feda eden, şehitlerimizin destanıdır.

Türküyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşan ve bugün Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimiz, Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü nişanesidir. Kahraman ecdadımız Çanakkale’de; toplara, tüfeklere karşı inanç ve umutlarıyla mücadele ederek, ülkemizin istikbalini teminat altına almıştır.

Şehit ve gazilerimiz hiçbir değerle ölçülmeyecek fedakârlıkları ile bizim bu topraklarda hür olarak yaşamamızı sağlamışlar, sağlamaya da devam etmektedirler. 104 yıl önce olduğu gibi bugün de ülkemizin ayağına vurulmak istenen prangaları Çanakkale ruhuyla bertaraf edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Böyle bir geçmişin varisleri olmanın haklı gururuyla başımız dik, alnımız açık bir şekilde onları her an hayırla ve minnetle yâd ediyor, 104 yıl önce bu topraklarda tarih yazan ecdadımızı ve bu vatan için canını feda etmiş tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıl dönümü ile ilgili bir mesaj yayımladı. Avşar mesajında, “Çanakkale yalnız bizim tarihimizin değil, yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir. Bağımsızlığımızı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için yapılan savaşlar kutsaldır. Şanlı tarihimizde unutulmaz bir yere sahip olan bu mücadele, Çanakkale Ulusal Kurtuluş Savaşımız, kutsal destan savaşlara birer örnektir. Bu büyük zafer, vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale’de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlarının, bugün Türk milletinin sahip olduğu birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu, bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiş olmasının sembolüdür. Çanakkale Savaşları, bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan toprağına karşı duyulan bağlılığın ve inancın o yüksek ruh halinde bir vücut olmasıdır ki dönemin güçlü ve donanımlı ordularına karşı koyuşun, kararlılığın simgesidir.

Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun, vatan toprakları için savaşmış ve bugün Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimiz, Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü nişanesidir.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıl dönümü vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyoruz” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları

"Çanakkale Zaferi; emperyalist güçlerin, ülkemizin bulunduğu coğrafya üzerindeki, paylaşım projelerini bozguna uğratan bir büyük destandır.

Çanakkale Zaferi; millet olma yolundaki en büyük adımdır. Ulus Devlet anlayışının temelidir. Dünya tarihine, bir büyük Devrimci Lideri, Mustafa Kemal ATATÜRK’ü kazandıran şanlı direnişin adıdır.

Çanakkale Zaferi;“Çanakkale Ruhu”nun oluşumu ve yükselişidir.

“Çanakkale Ruhu”; Büyük Atatürk’ün Conkbayırı’nda cephanesi biten Mehmetçiklere; “süngü tak” emrini verdikten sonra; “ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum.” sözleriyle vücut bulan antiemperyalist duruştur.

“Çanakkale Ruhu”; ulus-millet olma sürecinin başlangıcıdır. Yurttaş kavramını; hukukun üstünlüğünü ve demokratik hakları yaşamımıza taşıyan tarihi bir atılımın işaret fişeğidir.

“Çanakkale Ruhu”; emperyalizmi yenilgiye uğratan Büyük Türk Devrimi’nin ışığıdır, doğuşudur.

“Çanakkale Ruhu”;Mustafa Kemal ATATÜRK’tür. Atatürkçü Düşünce Sistemi’dir. Türkiye’dir.

“Çanakkale Ruhu”; Mustafa Kemal ATATÜRK gibi düşünmek, Atatürk gibi hareket etmek demektir. Bir milli bilinçtir. Ulusal bir kimliktir. Öz, yerli ve milli bir zihniyettir.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetimi, Şubeleri ve Üyeleriyle, bir ve bütün olarak; “Çanakkale Ruhu”nun sahibidir. Atatürkçü Düşünce Derneği; toplumun her kesimine bu bilinci aktaracak ve toplumsal uyanışın önünü açacaktır."

Bülten- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız