SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmar Barışı Oralara Yok

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Kentsel Dönüşüm kapsamına alınan Beydağı, Taştepe ve Yeşiltepe bölgelerinde ruhsatsız veya ruhsata aykırı yapısı bulunanlar, başvuru yapsalar dahi imar barışından yararlanamayacaklar.

7 bin 500 yapının (bina) bulunduğu Beydağı Bölgesi ile yaklaşık 2 bin yapının bulunduğu Taştepe Bölgesi için Büyükşehir Belediyesi'nin, Yeşiltepe Afet Evleri'nde yaklaşık 35 dönümü kapsayan alanın Yeşilyurt Belediyesi'nce Kentsel Dönüşüm alanı olarak bakanlığa teklifi ve bakanlığın da bu teklifleri kabul etmesi üzerine Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilen 3 bölgede kaçak (ruhsatsız) ya da ruhsata aykırı yapısı bulunanlar imar barışından yararlanamayacak. Bu bölgelerde yapısı bulunanlar, imar barışına başvuru yapıp yapı kayıt belgesi alsalar dahi yürürlükteki imar mevzuatı hükümleri uygulanacak.

İmar barışı ve yapı kayıt belgesi

31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılar imar barışına başvurabilecek ve Yapı Kayıt Belgesi alacak.

İmar Barışı Yasası, yapı kayıt belgesi alan hak sahibi, bu barıştan, yapının yıkılarak yeniden yaptırması veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli olacak. Yapı Kayıt Belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanacak.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- malatyayorum.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Murat (5 yıl önce)
    Neden bu mahalleler yararlanmiyor çünkü TOKİ artık rant elde edemeyeceği diyemi . TOKİ Malatya da bu işi yapamıyor yaptığı binalar ortada
    0
    0
    Yanıtla