SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmar Barışı Süresi Uzatıldı

A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kaçak veya ruhsata aykırı imal edilen yapıların kayıt altına alınması amacıyla uygulamaya konulan ‘İmar Barışı’nın süresi 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan imzasıyla yayınlanan karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararda “31/12/2017 tarihinde önce yapılmış, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi Başvuru süresinin 31/12/2018 tarihine kadar uzatılmasına, 3194 sayılı İmar Kanunun geçici 16. Maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Malatya’da yaklaşık 15 bin başvuru olmuştu

24 Ekim tarihinde açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, İmar Barışı kapsamında Malatya’da başvuru yapanların sayısının 14 bin 428 olduğunu açıklamıştı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ŞAHİN (5 yıl önce)
    YAPI NEDİR ????????? , HANGİ YAPILAR RUHSAT GEREKTİRMEZ ??????? KONUSUNDA MİMARLAR VE BELEDİYE YETKİLİ KONUMDA OLAN KİŞİLERDEN BİLGİ EDİNMEK İSTİYORUM. SORULAR : 1-PREFABRİK EVLER RUHSAT GEREKTİRMİ????? 2-ÇELİK KONSERTRASYON EVLER RUHSAT GEREKTİRİRMİ ??????? 3-KONTERNIR EVLER RUHSAT GEREKTİRİMİ ????? 4-TAMAMI AHŞAPLA YAPILMIŞ YAPILAR RUHSAT GEREKTİRİRMİ? 5-TAMAMI METAL SAÇLA YAPILMIŞ YAPILAR RUHSAT GEREKTİRİRMİ?????? 6-DAĞLARDA YAPILMIŞ AĞILLAR KAÇAK YAPI SAYILIRMI????? 7-TEK ODALI BAĞ EVLERİ KAÇAK YAPI SAYILIRMI?????? 8-TEK ODALI TOPRAKTAN YAPILMIŞ İSLİM DAMLARI KAÇAK YAPI SAYILIRMI??????? 9-YÜZLERCE BİNANIN TERAS KATLARI (DUBLEKS EVLER) AÇIK ALANIN TAMAMI METAL SAÇLA KAPATILMIŞ ,BU KAÇAK YAPI SAYILIRMI?????? 10-BİNLERCE BİNA BALKONLARINI VE TERASLARINI CAMLA KAPATIYOR, BU KAÇAK YAPI SAYILIRMI?????? BİLGİLENDİRME İÇİN TEŞEKÜRLER-TEŞEKÜRLER-TEŞEKÜRLER
    0
    0
    Yanıtla
  • perihan (5 yıl önce)
    BURDA YAZIYORUM EFE İŞMERKEZİNİ YIKIPTA O UCUBEYİ KIŞLA CADDESİNE DİKTİREN SİYASETÇİLERİ KINIYORUM YAZIK DEĞİLMİ ZATEN DARACIK ORALAR AÇACAĞINIZA BOĞDUNUZ YAZIK
    0
    0
    Yanıtla