SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İngiliz Bakandan e-posta İstifası

İngiliz Bakandan e-posta İstifası
A- A+ PAYLAŞ

İngiltere'de İçişleri Bakanı Suella Braverman, kişisel e-posta adresini kullanarak resmi bir belge göndermesinin ardından kuralları teknik olarak ihlal ettiği gerekçesiyle görevinden ayrıldığını açıkladı.

İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın 43 gün önce atadığı İçişleri Bakanı olan Braverman görevini bıraktığını duyurdu.

Braverman, Twitter'dan paylaştığı istifa mektubunda, kişisel e-postasını kullanarak resmi bir belge gönderdiğini ve kuralları teknik olarak ihlal ettiği gerekçesiyle görevinden ayrıldığını açıkladı.

Braverman, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün erken saatlerde, politika katılımının bir parçası olarak ve göçle ilgili hükümetin politikasına destek toplamak amacıyla kişisel e-postamdan parlamentodaki güvenilir bir meslektaşıma resmi bir belge gönderdim. Bu teknik bir kural ihlali teşkil ediyor. Bildiğiniz gibi, belge yakında yayınlanacak göçle ilgili bir Bakanlar Kurulu yazısı taslağıydı. Büyük bir kısmıyla ilgili zaten milletvekillerine bilgi verilmişti. Yine de görevi bırakmam doğru olur."

Hatasını fark eder etmez bunu hızla resmi kanallara bildirdiğini belirten Braverman, İçişleri Bakanı olarak konumu itibarıyla yapılacak en doğru şeyin istifa etmesi olduğunu kaydetti.

Suella Braverman, "Hata yapmamış gibi davranmak, yaptığımızı herkes göremiyormuş gibi devam etmek ve her şeyin sihirli şekilde düzeleceğini ummak ciddi bir siyaset değildir. Bir hata yaptım, sorumluluğu kabul ediyorum ve istifa ediyorum." ifadesine yer verdi.

Mektubunda, ayrıca, Truss hükümetinin gidişatı hakkında endişeleri olduğunu vurgulayan Braverman, hükümetin seçmenlere vaatlerini yerine getirmediği değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Truss'a sunduğu istifa mektubunu sosyal medya hesabından paylaşan Braverman, hata yaptığını dile getirerek, "Sayın Başbakan, İçişleri Bakanı olarak, istifamı sunmayı seçmekten büyük bir pişmanlık duyuyorum. Bugün erken saatlerde, politika katılımının bir parçası olarak ve hükümetin göç politikasına destek toplamak amacıyla kişisel e-postamdan güvenilir bir parlamento meslektaşıma resmi bir belge gönderdim, bu teknik bir kural ihlali teşkil ediyor. Bildiğiniz gibi belge, göçmenlikle ilgili bakanlık tarafından yazılmış bir taslak yazıydı. Hatamı anladığım için yine de gitmek benim için doğru olandır. Hatamı fark eder etmez bunu hızla resmi kanallara bildirdim ve kabine sekreterine haber verdim. Bir hata yaptım. Sorumluluğu kabul ediyorum ve istifa ediyorum." dedi.

“Bu hükümetin gidişatı hakkında endişelerim var”
İstifa mektubunda hükümetin gidişatıyla ilgili endişelerini dile getiren Braverman, "Çalkantılı bir dönemden geçtiğimiz herkes tarafından aşikar. Bu hükümetin gidişatı hakkında endişelerim var. Sadece seçmenlerimize vaat edilen kilit taahhütleri kırmakla kalmadık, aynı zamanda bu hükümetin yasadışı göçü, özellikle tehlikeli küçük botların geçişini durdurmak gibi manifesto taahhütlerini yerine getirme taahhüdü konusunda ciddi endişelerim vardı" dedi.

Breverman, "Hata yapmamışız gibi davranmak, hata yaptığımızı kimse görmüyormuş gibi davranmaya devam etmek ve işlerin kendi kendine düzeleceğini ummak hiç ciddi bir politika değil" ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanlığı'nda görev almanın büyük bir onur olduğunu aktaran Breverman, "Burada bulunduğum kısa süre içinde, İngiliz halkının önceliklerini yerine getirmek açısından yapılacak çok şey olduğu çok açıktı. Danışmanlarıma ve özellikle Sınır Gücü'nde görev alan herkese saygılarımı sunuyorum” dedi.

YERİNE ATAMA
İngiltere'de istifa eden İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın yerine, Grant Shapps getirildi.

Başbakanlık Konutu 10 Numara'dan yapılan açıklamada, Shapps'in, yeni İngiltere İçişleri Bakanı olarak atandığı bildirildi.

Grant Shapps, eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson hükümetinde Ulaştırma Bakanı olarak görev yapmıştı.

Braverman, İngiltere'de 1834'ten bu yana en kısa süre görevde kalan içişleri bakanı
İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın 43 gün önce atadığı İçişleri Bakanı Braverman, kişisel e-posta adresini kullanarak resmi bir belge göndermesinin üzerine, kuralları teknik olarak ihlal ettiği gerekçesiyle görevinden ayrıldığını açıklamıştı.

Böylelikle Braverman, 1834'te 30 gün sonra görevi bırakan 1. Wellington Dükü Arthur Wellesley'den sonra en kısa süre görevde kalan içişleri bakanı oldu.

Braverman, 13 Şubat 2020'den, İçişleri Bakanı olarak atandığı 6 Eylül tarihine kadar İngiltere Başsavcısı olarak görev yapmıştı.

Londra, AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız