SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Üniversitesi'ne Afrika Araştırma Merkezi!

0
Güncellendi - 2019-01-24 04:16:54
İnönü Üniversitesi'ne Afrika Araştırma Merkezi!
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde kurulan 'Afrika Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kısa adı İNÜAFAM olarak açıklanan İnönü Üniversitesi Afrika Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin yönetmeliğinde, merkezin amacı "Afrika kıtasında bulunan ülkeler hakkında bilimsel araştırmalar yapmak, bu kıtadaki ülkelerde faaliyet gösteren kamu kurumlarına ve özel kuruluşlara danışmanlık desteği vermek ve gerekli uzmanların yetiştirilmesine katkı sağlamaktır." olarak yeraldı.

Yönetim organlarının müdür, yönetim kurulu ve danışma kurulundan oluşacağı bildirilen merkezin faaliyet alanları şöyle belirtildi:

"a) Afrika kıtasında bulunan ülkeler ile ilgili bilimsel araştırmalar ve incelemeler yapmak, araştırma sonuçlarını yayınlamak, Afrika ülkeleri konusunda araştırmacıların yetiştirilmesine katkıda bulunmak.

b) Yurt içi ve yurt dışındaki üniversite, enstitü, merkez ve diğer ilgili kurumlarla işbirliği yapmak.

c) Afrika kıtasında bulunan ülkeler ile ilgili iç ve dış yayınları toplayarak referans kaynağı olabilecek bir kütüphane ile film, fotoğraf, slayt ve benzeri belgelere dayalı arşiv ve dokümantasyon birimi kurmak.

ç) Afrika kıtasında bulunan ülkeler ile ilgili ulusal ve uluslararası seminer, konferans, çalıştay ve benzeri toplantılar düzenlemek ve Afrika ülkelerinden gelen araştırmacılara Türkiye’yi tanıtıcı faaliyetlerde bulunmak.

d) Afrika kıtasında bulunan ülkeler hakkında araştırma yapmak isteyen bilim insanlarının projelerine akademik destek vermek.

e) Afrika kıtasında bulunan ülkeler ile ilgili özel veya kamu kurum ve kuruluşları ile kişilere danışmanlık hizmeti sağlamak.

f) Yurt içi ve yurt dışı kurumlar tarafından desteklenen kendi çalışma konularıyla ilgili bilimsel projeler yürütmek."

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • ahmet (5 yıl önce)
    siyasi değil bilimsel işler yapılmalı başlıkla yorum yapan efendi mühendislik fakültesi olarak 2002 yılında kayısı ile ilgili güzel bir makine tasarlandı ve yapılacaktı euro standartlarına uygun ama bizim kayısı ağaları o makinaları gidip ingilterden 2 trilyona aldılar oysaki biz 800 milyara yapacaktık o makinayı bilir bilmez bol keseden atmayın. Mühedislik fakültesi de teknokentte güzel çalışıyor güzel çalışmalara imza atıyorlar detay için gel gör gez öyle yorum yap bol keseden atma..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Üniversiteyi Afrika ülkelerindeki üniversitelerin düzeyinin altına indirenler herhalde en azından o seviyeye geri gelebilirmiyiz diye gidip bakacaklar belliki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ssuu (5 yıl önce)
    Afrika nın kendine hayrı yok orada ne bulunacaksa artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (5 yıl önce)
    Rektör Ahmet beyler KAYISI ARAŞTIRMA MERKEZİNİ bir Malatyalı rektör olarak nasıl çalıştırmışsa (!), Afrika Merkezini de öyle çalıştırır. Demekki Rektör Ahmet beyin ekibinden olanların zaman zaman Afrika'ya gitmesi gerekiyormuş, araştırma yapmak için. Çok dikkat çekici bir durum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan caner (5 yıl önce)
    Başarılar dilerim tebrikler
    0
    0
    Yanıtla
  • Siyasi değil bilimsel işler yapılmalı (5 yıl önce)
    Siz malatyayi kayısıyı arastiramadiniz daha reklamimiz yok kendimizi kandirmayalim.. Mühendislik fakültesi var kayısı kırma patik yapma makinamız yok. Teknopark var teknigimiz yok Yazsam bitmez.acilisla kapanisla karşılaşmayla uğurlamaya yapılmaz işler Malatyalı olarak unuversitemizden Malatya'ya faydalı işler bekliyiruz Turgut Özal üniversitesi rektorumuz geçen hafta sadece 1 saat kayısıyı anlattı TRT 1; de günlerdir konuşuluyor tüm Türkiye dinledi ve hissettirdi kayısı kendini her türlü reklam ve bilimsel çalışmalar yapılmalı geç kalindi
    0
    0
    Yanıtla
  • Galip (5 yıl önce)
    Bir kaç çaycıya daha iş imkanı yaratılmış oldu
    0
    0
    Yanıtla