SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Üniversitesinde Kontenjan Doluluğu Yüzde 98,5 Oldu

İnönü Üniversitesinde Kontenjan Doluluğu Yüzde 98,5 Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'daki İnönü Üniversitesinde kontenjan doluluğu yüzde 98,5 oldu.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, yeni akademik yıl için üniversitedeki hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AA muhabirine, 6 Şubat'taki depremlerde üniversitelerinin de zarar gördüğünü söyledi.

Kampüsteki 150 binanın 20'sinin depremde ağır hasar aldığını, binalardan bir kısmını yıktıklarını diğerleriyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, az hasarlı binaların ise tadilatını gerçekleştirdiklerini kaydeden Kızılay, üniversite bünyesindeki hastanelerinin depremin ilk anından bu yana hizmete devam ettiğini dile getirdi.

- "28 kontenjan açtık, 725 kişi başvurdu"

Üniversitelerine depreme rağmen talebin arttığını vurgulayan Kızılay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üniversitemize yerleştirmeler önceki yıllardan daha fazla. Ön lisansta yüzde 102, lisansta ise yüzde 97,3 seviyesinde doluluk oranına ulaştık. Fakültelerimizde bir iki bölümümüz hariç neredeyse doluluk oranımız yüzde 100'ü buldu. Toplamda 354 programa öğrenci alıyoruz. Öğrencilerimizin yerleştirmedeki tercihleri deprem öncesinin önünde. Malatya, depremden en çok etkilenen 4 ilden biri ve kentte iki üniversitemiz var. Tıp Fakültemize yatay geçişlerde 28 kontenjan açtık, 725 kişi başvurdu. Bu bizim için çok yüksek, sürpriz bir rakam. Ayrıca deprem bölgesinde yüzde 25 ek kontenjan vardı, bu kontenjanlarda da yüzde 100'e yakın doluluk oranına ulaştık. Deprem bölgesi olmamıza rağmen üniversitemize öğrencilerimizin rağbet ettiklerini görüyoruz. Tercihte yer aldığımızı ve yerleşme oranının da beklediğimizin çok daha üstünde olduğunu görüyoruz."

- "Depremden önceye göre daha yüksek bir yerleşme"

Prof. Dr. Ahmet Kızılay, üniversitelerine yerleşme oranının yüzde 98,5 seviyesinde olduğunu aktararak şunları kaydetti:

"Bu çok yüksek bir oran. Eylül'ün ilk haftalarında özel yetenekle aldığımız bölümler var, müracaatları başladı, onlar da yerleşecek. Arkasından uluslararası öğrenci yerleştirmeleri olacak. 8 bin 500'ün üzerinde yeni öğrencinin üniversitemize kayıt yaptırmasını bekliyoruz. Toplam öğrenci sayımız 37 binin üzerinde, belki de 38 bini bulacak. Depremin etkisi, İnönü Üniversitesinde öğrenci yerleşmesinde görülmedi, tersine depremden önceye göre daha yüksek bir yerleşmeyi gördük. Yeni dönemde bizi tercih eden gençlerimize en iyi eğitimi vermeyi planlıyoruz ve o plan doğrultusunda çalışıyoruz. Öğrencilerimiz umutlarını, heyecanlarını korusunlar. Malatya'yı öğrencilerimizle, akademik ve idari personelimizle hep beraber bu dinamizmi şehre taşıyarak kentin ayağa kalkmasında önemli bir üniversite olarak rol alacağımıza inanıyorum. Bütün gayemiz öğrencilerimize çok iyi bir eğitim vermek, bunun için bütün hazırlıkları yapıyoruz."

Kentte üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşamaması için yetkililerle sürekli toplantılar yapıldığını anlatan Kızılay, bu konudaki çalışmaların da tüm hızıyla sürdüğünü sözlerine ekledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Hakan (7 ay önce)
    Sadece yerdımcısı baharçiçek e bakın üniversite yi kimlerin yönettiğini görün. üniversite de ne kalite olur nede başarı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kral çıplak (7 ay önce)
    Kral çıplak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (7 ay önce)
    Görev süren bitiyor. Zaten arada patlak veriyorsun. Elektrikçi ile aran nasıl? Adamı bir de rektör yardımcısı yap. Sana yakışır. Nasıl anılacaksın, göreceksin (Not: Malatyahaber lütfen silmeden yayımla, anlayan anlasın.) Ezcümle, Allah hakkından gele inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasbi (7 ay önce)
    Eğitim dibe vurmuş, dolsa ne olur... çağın gereklerine göre kaç öğretim üyesi ders veriyor? Öğretim üyelerinin ve üniversitenin dünya sıralamasında yeri nerde? Siz ancak kendiniz gibi devlet memurlarının gözünü boyayabilirsiniz... Kral çıplak...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ögrenci (7 ay önce)
    Hatay ve Maraş sözel olan birçok bölümü uzaktan eğitime geçirdi. İnönü ve Adıyaman içinde aslında durum farklı değil.Ne bekleniyor anlamış değilim.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kadir (7 ay önce)
    Lojmanda rahat rahat oturup ne güzel herşey güllük gülüstanlık gibi söylüyosunuz.çarşı yok çarşı sanki hindistan.nereye gidecek bu gençler,yurtlar da bir oda da 10 kişimi kalacak,hocaların çoğu dışarda evleri yok.ama siz etrafınıza almışsınız iki üç tane sözde danışman,yrd.cı.onlar ne derse onu yapıyosunuz dışarıyı biliyomusunuz.zaten siz ve etrafınız bişeyler becerseydiniz üniversiteler arasında sıralamada yeralırdınız.esameniz okunmuyor inönü ünv.si olarak.bakın fırat üniversitesine örnek alın.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • mert van (7 ay önce)
    isterse 100 yüz dolsun kalacak yerler varmı sayın rektörüm... yurt var mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • abdullah (7 ay önce)
    Hocam kız yurtları ağır hasarlıydı. Birden tatilat yapılacak dendi. Yurtlar tıkış tıkış olacakmış. Siz villanızı bize açsanız 20 kişi kalırız. Bu yüzyüze eğitim inadınız neden? Bizleri masraf yapıp malatyaya getirip sonramı bazı bölümler online olacak diyeceksiniz?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum.o kadar beceriksizlerki ne yaptıklarını kendileride blmiyor.
    %86
    %14
    Yanıtla