SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toplu Sözleşmede Ne Verildiği, Ne Alındığı Belediye Sırrı!.

Toplu Sözleşmede Ne Verildiği, Ne Alındığı Belediye Sırrı!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında MOTAŞ Genel Müdürlüğüne bağlı 500 personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.  Bu arada, toplu sözleşmeye ilişkin Büyükşehir Belediyesi Basın Bülteninde, personele sağlanan hak ve gelir artışı konusunda herhangi bir bilgi olmazken, sadece tarafların birbirlerine yönelik ‘güzellemeleri’ yer aldı..

İmzalanan toplu iş sözleşmesi sonrasında Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri, yönetim kurulu ve temsilcileri Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti.

Toplu İş sözleşmelerinin deprem dolayısıyla 3 ay ertelenmesine rağmen, Başkan Gürkan’ın toplu iş sözleşmesinin bir an önce yapılmasını istediğini ve sosyal haklarıyla beraber yüzde 80’in üzerinde bir zam yapıldığını dile getiren Başkan Geleri, “Bugün çok mutlu ve sevinçli bir gündeyiz. Bir yıldan bir çalışan arkadaşlarımızın sözleşmeleriyle alakalı yeni bir dönem başlamıştı. Tabii Kahramanmaraş merkezli depremler Malatya’yı ciddi bir şekilde etkileyince kanun gereği bu sözleşmeler 3 ay ileri ertelenmişti. Sayın Başkanımız, ‘arkadaşların toplu sözleşmelerini bir an önce bitirin’ talimatını verince MOTAŞ Genel Müdürlüğümüz, Ulaşım Dairesi Başkanlığımız,  Mali İşler Dairesi Başkanlığımız koordinatörlüğünde yönetim kurulumuz ile beraber arkadaşlarımızın sözleşmelerini güzel bir şekilde yaptık. 500 arkadaşımızı diğer birimlerimizden ayırt etmeden sosyal hakları ile beraber bir zam yapmış oldu. Allah Sayın Başkanımızdan ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızdan razı olsun. Malatya’mız depremlerden ağır yara aldı ama biz hep beraber güçlüyüz ve Sayın Başkanımız bunu bizlere bir kez daha gösterdi” diye konuştu.

Toplu iş sözleşmesinin MOTAŞ’ta çalışan personele hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Başkan Gürkan, “Bizler işverenler olarak arkadaşlarımızla iş görenler olarak bir bütünüz. Bizler bütüncül olarak hareket ettiğimiz zaman kurum ayağa kalkar ve ileriye gider. Tabii biz işverenler eşit işe eşit ücret politikasını benimsemediğimiz takdirde, iş yerinde çalışma barışını ve sosyal barışı bozarız. Çalışma barışının, çalışma koşullarının ve ücretlerin daha iyileştirilmesi noktasındaki çalışmalarımız da geldiğimiz günden itibaren devam ediyor.

Zaman zaman bazı kesimler belediyenin maaşları azmış gibi bir algı oluşturuyorlar. Belediyemiz HAK-İŞ Sendikasına bağlıdır. HAK-İŞ Genel Başkanımız Malatya’da bizleri ziyaret ettiğinde ‘Türkiye’nin en iyi sözleşmesi Malatya’da yapıldı’ dedi. Ücret, sosyal haklar, sosyal şartlar bakımından iyi olduğunu söyledi. Dolayısıyla işçimiz güçlü olursa belediyemiz güçlü olur. Kurumumuz güçlü olur. Bu bilinç içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. 6 Şubat’ta vuku bulan depremlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi personeli ile birlikte ayakta kaldı. O nedenle biz güçlü bir belediyeyiz. Depremde var gücüyle çalışan personelimi takdir ettiğimi ifade etmek istiyorum.

Diğer taraftan MOTAŞ’ımız ücretsiz bir şekilde yolcu taşımaya devam ediyor. MEGSAŞ’ımız ücretsiz ekmek dağıtmaya devam ediyor. Yine diğer taraftan da MASKİ ücretsiz su dağıtımı yapıyor.   Bütün bu sıkıntılı sürece rağmen, şu anda hiçbir gelirin olmamasına rağmen belediyemiz Türkiye’nin en güçlü belediyesidir. Personelimize ve memurlarımıza da AFAD yardımı verip, çalışma barışı, eşit ücret açısından önemli çalışmamız olmuştur. Toplu sözleşmemizin MOTAŞ’ta çalışan personelimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Arkadaşlarımıza çalışma hayatlarında başarılar diliyorum. Aileleriyle mutlu olmalarını temenni ediyorum. Malatya, bizim Malatya’mızdır. Malatya kendi küllerinden yeniden doğacaktır ve ayağa kalkacaktır” dedi.

NE VERİLDİĞİNİ AÇIKLAMADILAR?

Bu arada, belediyenin toplu sözleşme ile ilgili basın bülteninde, sözleşme ile MOTAŞ çalışanlarına sağlanan haklar ve gelir artışı ile ilgili herhangi bir rakam ya da bilgi yer almadığı için, 500 çalışanın ne elde ettiği konusunda bilgi edinilemedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • kemal (12 ay önce)
    Ne aldığı değil nasıl alacak hala afetten dolayı hizmet iş sendikasına bağlı belediye çalışanları sözleşmenin ilgili maddesinde yazılı olan parayı alamadı şimdi almayı düşünüyomusunuz .
    0
    0
    Yanıtla
  • aşkım_44 (12 ay önce)
    selahattin başkan inşallah 2024 yerel seçim de seni tekrar aday gösterirler ve malatya halkı Toplu Sözleşmede Ne Verildiği, Ne Alındığı Belediye Sırrımını dikkate alıyor yoksa malatyaya hizmetimi dikkate alıyor görürsün.. gerçi sana şunuda diyiyeyim sayın başkan milletvekili seçimlerine 11 gün kaldı bu seçimde de 2024 seçiminin aynası görünecek inşallah. gerek belediye başkanları gerekse milletvekilleri malatyayı köye çevirdiniz köyeeee.... 11 gün sonra yapılacak seçim i listesine bakıyorum vallahi fiyaskooo billahi fiyaskooo.. inşallah ters köşe olursunuzzz
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ali (12 ay önce)
    Maaşlar alınınca ne verildiği ortaya çıkar ve sır olmaktan çıkar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yerel seçim (12 ay önce)
    yerel seçim gelsin ,sabırsızkla bekliyoruz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Yine yeniden Selahattin Gürkan ile yola devam inşallah Allah razı olsun Devletten ve Belediye Başkanımızdan
    %6
    %94
    Yanıtla
  • Trol yıkamacı tayfa iş başında
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Yıkamacıyı hor görmem oda kardeşimiz ... Ben üniversite mezunuyum cahil değilim Allah'ın izniyle 14 mayıs da trol kimmiş göreceğiz....
    %7
    %93
    Yanıtla
  • Alert..Troll!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bek (12 ay önce)
    Kime su dagitmislar.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Bülent (12 ay önce)bek isimli kullanıcı yorumuna
    Allah korkusu yokmu senin her Mahalleye günlük tankerlerle su dağıtılıyor.. lütfen bilip bilmeden yorum yapmayalım
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Murat (12 ay önce)
    Personelinin banka promosyonuna çöken belediyeler seçimde cevabı alacaktır. Zaten bunadamların üstü çizildi. O yüzden ne yapsalar boş
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Bülent (12 ay önce)
    Bilgi vermesine gerek yok bence verilen zam ve haklar güzel ben Motaş çalışanıyım Allah razı olsun Devletten ve Belediye Başkanımızdan ücretsiz taşıma yaptığımız halde bir gün maşlarımızda aksama olmadı ve artı yardım yapıldı.......
    %29
    %71
    Yanıtla
  • MALATYALI44 (12 ay önce)
    özel otobüs sahipleri kusura bakmayında mazot 30 tl iken taşıma fiyatları 6 tl idi 2022 haziran ayında 2023 şubat ayında ise yine zam yapıldı yüzde 20 üstelik mazot 21 tl peki, biz asgari ücretliler nasıl binicez onu söyleyen yok allahın hesabı şaşmaz sizler böyle yaparsanız Rabbim sizden hesabını sorar
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Halk otobüsü (12 ay önce)MALATYALI44 isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş sen neyin kafasını yaşıyon zammı belediye veriyor Malatya'da 102 özel varsa 150 de belediye otobüsü var ...şu at gözlüğünü çıkar
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Allah var gam yok (12 ay önce)
    102 özel halk otobüsü deprem gününden bugüne evde yatıyor başkanımız ve valimiz AFAD servisi çeksin dedi bu 102 araç en azından bu süreçte mağdur olmasınlar dediler sağolsun motaş ve belediye müdürleri vermemek için canlarını öne attı size tek sözüm var o koltuklardan kalkınca bu esnafın ahı sizin ailenizin üstüne olsun inşallah
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Özel otobüsleri de yine bunlar başımıza bela etti. Küçücük otobüsler kimseye faydası yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Özel Halk otobüsü (12 ay önce)
    Sayın başkan motaşa verdiğiniz bu hakları bünyenizde çalışan özel Halk otobüslerine de bekliyoruz. Depremden beri Kontak kapatan sigortasını, vergilerini vermek zorunda kalan ve ailesini geçindirmek için çabalayan özel Halk otobüslerini unutmayın.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Mehmet can (12 ay önce)
    Malatyalı olmayanlar la dolu büyükşehir Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Mehmet (12 ay önce)
    Bilgi verilmediğini kamuoyuna duyurduğunuz için teşekkür ederiz. Büyükşehir belediyesininde yaptığı yanlış uygulamalarda sizlerin haberlerinde yer alması sevindirici.
    %75
    %25
    Yanıtla