SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsmet İnönü, Vefatının 50. Yılında Malatya'da da Anılacak

İsmet İnönü, Vefatının 50. Yılında Malatya'da da Anılacak
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularından, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın silah ve çalışma arkadaşı, Malatya eski milletvekillerinden İsmet İnönü'nün ölümünün 50'nci yıldönümü dolayısıyla 25 Aralık Pazartesi günü Malatya'da da anma törenleri yapılacak.

25 Aralık 1973'te hayata veda eden İsmet İnönü için Malatya'da yapılacak törenlerin programı, Valilikçe şöyle açıklandı:

"A- ÇELENK SUNMA TÖRENİ 
Saat: 10.00
Yer : İnönü Anıtı Önü ( Kapalı Çarşı Üstü )

1- Çelenklerin Sunulması
 -Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca Çelenkler Sunulacaktır.
 - Siyasi Partiler, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin 2. maddesinin 6. fıkrası çerçevesinde çelenklerini sunabileceklerdir. 
2- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı 
3- Anıta sunulan çelenkler 25 Aralık 2023 Pazartesi günü saat 17.00’dan sonra ilgilileri tarafından usulüne uygun olarak kaldırılacaktır.    

B-  İNÖNÜ MÜZESİ ZİYARETİ 
Saat: 10.30
Yer: İnönü Üniversitesi (İnönü Müzesi)

C- KONFERANS
Saat: 11.00
Yer: İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu

1- ‘’2. Cumhurbaşkanımız İsmet İNÖNÜ nün Hayatı’’  konulu video gösterimi.
2- Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen, bir öğrenci tarafından şiir okunacaktır.
3- İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Umut Turgut YILDIRIM tarafından “Atatürk’ün Dava Arkadaşı İsmet İnönü” konulu konferans yapılacaktır."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • A Ali (4 ay önce)
    Mekanın cennet olsun paşam seni unutanlar sevmeyenler benliğini unutmuş beynini kiraya vermiş keşke yunan kazansaydı diyen onun bunun kalıntıları mekanın cennet olsun ruhun şad olsun
    %87
    %13
    Yanıtla