SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstanbul- Ataşehir'in Malatyalı Belediye Başkanı CHP'den İstifa Etti

İstanbul- Ataşehir'in Malatyalı Belediye Başkanı CHP'den İstifa Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya- Arapgir'li olan İstanbul- Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, partisi tarafından yeniden aday gösterilmediği için CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Bu arada, CHP'nin Ataşehir'de bir başka Malatyalı Onursal Adıgüzel'i aday göstereceği öğrenildi.

7 partinin ortak adayı olarak Demokrat Parti'den Ataşehir'de aday olacağı öne sürülen, eşi Gamze Akkuş İlgezdi de halen CHP İstanbul Milletvekili olan Battal İlgezdi'nin istifasıyla ilgili olarak odatv4.com'da şu haber yayınlandı.

"Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi CHP'den istifa etti. Dördüncü kez aday gösterilmediği için Twitter'dan açıklama yaparak istifa eden Battal İlgezdi şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin son kurultayında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tek tek partimizden tasviye ediliyor. CHP'nin her kademesinde gece gündüz görev yapmış 40 yıllık bir partili olarak bu yaşananlar hem beni hem de milyonlarca partilimizi üzmüştür. Partimizin değerlerinin bu kadar hoyratça harcanmasına gönlüm razı değildir. Bu vesileyle 40 yıldır mensubu bulunmaktan onur duyduğum partimden istifa ediyorum..."

Battal İlgezdi, Demokrat Parti'den aday olacak. Eşi Gamze Akkuş İlgezdi ise CHP milletvekili olarak parlamentoda bulunuyor."

CHP’DEN AÇIKLAMA

Bu arada, sozcu.com.tr'deki habere göre, CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yaptığı basın toplantısında İlgezdi’nin istifasıyla ilgili sorulan soruya şu şekilde yanıt verdi:

"- Adaylar belirlenirken bir kişiye yakınlık ya da uzaklık asla ve asla kriter olamaz. Hele hele Kemal Kılıçdaroğlu gibi CHP’nin uzun süre genel başkanlığını yapmış, bu sürede büyük başarılara imza atmış ve Türk siyaset tarihinde geçmişte hiç örneği olmayacak şekilde demokratik bir kurultay ile şu anki genel başkanımız Özgür Özel’e devretmiş bir kişiye yakınlık veya uzaklığın kriter olması söz konusu değildir.

- Adaylar belirlenirken çeşitli kriterler vardır, mevcut başkanlarla ilgili memnuniyet anketleri, kamuoyu yoklamaları ve o ilin/ilçenin örgüt görüşleri, milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) üyeleri, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri, onların görüşleri ve önerileri bir süzgeçten geçirilerek önce MYK'da görüşülür, ondan sonra da PM’de karar altına alınır.

- PM toplantımız henüz başlamadı, sayın İlgezdi’nin adaylaşması ya da adaylaşmamasıyla ilgili henüz bir karar verilmiş değil. Sayın Kılıçdaroğlu’na yakınlıkla uzaklıkla ilgili bir kriter asla söz konusu değildir. Biz değişim sürecinde Özgür Özel’in liderliğine yola çıkarken bu partinin şeffaf, demokratik, katılımcı ve ortak akılla yönetilmesi konusunda bir iddia ortaya koyduk. Adaylarımız da bu şekilde belirlenmektedir."

ADIGÜZEL ADAY OLACAK..

Öte yandan, CHP'nin Ataşehir'de bir başka Malatyalı, Onursal Adıgüzel'i aday göstereceği öğrenildi.

Daha önce CHP'de milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı da yapan Malatya- Arguvanlı Adıgüzel'in, İlgezdi'nin yerine CHP adayı yapılacağı ifade ediliyor.

odatv4.com- sozcu.com.tr- malatyahaber.com

FOTO: (Üstte) Battal İlgezdi ve milletvekili eşi Gamze Akkuş İlgezdi (Altta) Battal İlgezdi ve Onursal Adıgüzel

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • hkb (3 ay önce)
    Ya 4 donemdir baskansin yeter 4 donem secilirken iyide 5. donem olmayinca hemen foyaniz cikiyo ortaya . camur atmalar basliyor ..40 yillik partiliysen kabul eder kenari cekilir mucadeleni edersin...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Battal İlgezdi Ataşehir beğenin beğenmeyin Ataşehir'le özdeşleşmiş bir siyasetçi, belediye başkanı, aday gösterilmemesi tamaen kongrede Kemal Kılıçtaroğlu yanında saf tutması ile ilgili, battal kaybetsin de, parti kaybederse kaybetsin yaklaşımı ile aday gösterilmedi, muhtemelen AKP ilk defa Ataşehir'i almaya bu kadar yakın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalee (3 ay önce)
    Eski Belediye başkanı 2009 dan beri belediye başkanı eşi 4 dönem millet vekili durmaya niyetleri yoktu sanırım , yerine seçilmesi beklenen Onursal Adıgüzel de partinin oylarına sahip çıkamayan arkadaş , oy namustur ona da sahip çıkılamamıştır , başta ailem ve akrabalarım CHP lidir , kendilerine AKP den farkları olmadığını adam akıllı siyaset yürütemediklerini halka inemediklerini , mezhepçi siyaset yürüttüklerini bu sebeple başarılı olamadıklarını defaatle anlattım ama nafile , AKP den kurtuluşun yolu CHP den kurtulmaktır , Atatürk İlke ve İnkilapları ile alakaları kalmamıştır ...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Uğur (3 ay önce)
    Malatyaya faydası olmuş mu diyenler Arguvan ve Arapgir belediyelerine araç, ekipman her türlü desteğini sağlayıp. Arguvana kızının adına büyük bir kompleks yaptırmıştır. Malatyada için büyük bir kayıp hemşehrilerine her zaman sahip çıkan babayiğit bir adamdır. Battal İlgezdi adamdır.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Ali (3 ay önce)
    Aday gösterilmeyince istifa etti.Madem Malatyalı o zaman hanimi da CHP den milletvekilliğinden istifa Ettsin.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Mustafa (3 ay önce)
    İki Malatyalıyı bir araya korsanız geçinemez derler nokta
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (3 ay önce)
    Malatyalı da Malatya ya bir faydası olmuş mu? şehir alt üst oldu bir tane Ataşehir belediyesi yazan bir araç gördünüz mü? ben görmedim.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Kemal Kılıçtaroğlu'nun bütün ekibi tasfiye ediliyor. DEM, Memleket ve İyi Parti de CHP'ye payanda olmayı bıraktı. Nolacak bu partinin hali? Seçim sonrası çıkacak kongre istekleri gürültülerine şimdiden hazırlıklı olun. CHP'yi idare etmek zor. Şu an iki başlı olan partiyi İmamoğlu ekibi tarafından mı teslim alınacak bilmiyoruz. Seçimlerde genel sonuçlardan CHP'nin geleceğini merak ediyorum.
    %54
    %46
    Yanıtla