SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz"

0
Güncellendi - 2021-07-02 01:55:27
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Memba Kuşçu Oto, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeye yönelik Cumhurbaşkanı Kararı ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin itirazın Danıştay tarafından reddi nedeniyle tepkilerini dile getirdi.

Oto, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye yönelik Cumhurbaşkanı Kararı’nın Anayasamıza, Kanunlarımıza ve Uluslararası mevzuatlara aykırı olmasına rağmen; Türkiye Barolar Birliği, Barolarımız, Dernekler, Siyasi Partiler tarafından Danıştay 10.Dairesinde açılan iptal davalarında yürütmeyi durdurma taleplerimizin reddi nedeniyle,01.07.2021 tarihinde ülkemiz sözleşmeye taraf olma sıfatını kaybetmektedir.

İstanbul Sözleşmesi kadına yönelik şiddeti ayrımcılığın ve eşitsizliğin bir sonucu olarak gören, kadına, çocuğa yönelik şiddeti engellemek için taraf devletlere, kadına yönelik her türlü şiddetin, ev içi şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması, suçların kovuşturulması, suçluların cezalandırılması, kadına karşı şiddetle mücadele alanında bütüncül, eş güdümlü, etkili işbirliği içeren politikaların hayata geçirilmesi görevlerini yükleyen ve artık uluslararası hukukun kaynaklarından olan örf adet hukukuna da dönüşmüş bir İnsan Hakları Sözleşmesidir.

Kadının insan haklarının ihlaline yol açan şiddeti önleme; bunun için de öncelikle devletlere kadın-erkek eşitliğini sağlama, ayrımcılığı önleme yükümlülüğü getiren sözleşme kadınlarımız için çok önemlidir.

Uzun yıllar sürdürülen mücadeleler sonucunda hazırlanan İstanbul Sözleşmesi’nden ve bu sözleşme doğrultusunda düzenlenen kazanımlardan asla vazgeçmeyeceğiz. Danıştay’ın Anayasamıza açıkça aykırı olan bu işlemi iptal edeceği inancını muhafaza etmek istiyoruz.

İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmediğimizi belirterek, Sayın Cumhurbaşkanını Anayasaya aykırı olan bu işlemi kaldırmaya davet ediyor, kadının insan hakları kazanımlarından geriye gidişe neden olacak her türlü düzenlemenin karşısında olarak, Türkiye’nin her yerinde Barolar ve Barolarımız Kadın Hukuku Komisyonları/Merkezleri, tarafından kadın haklarının korunması, geliştirilmesi ve İstanbul Sözleşmesinde imzanın çekilmesi işleminin geri alınması için mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuyla saygılarımızla paylaşıyoruz."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Ünal (2 yıl önce)
    Kendiniz birşeyler hazırlayın,kanun teklifi sunun,çözüm üretmek yok,hadi ordan.işinize bakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Bu sozlesme devam etmeli kadin cocuk erkek olsu zulum sidet isgence goruyorsa Gereken cezanin uygulanmasi ceza en az 5 yildan asagi olmamasi
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer (2 yıl önce)
    helal ilk defa reisin kararına itiraz etme cesaretini gösteriyor bazı kişiler
    0
    0
    Yanıtla
  • muhsin (2 yıl önce)
    acaba bu avukatlar istanbul sözleşmesini okumuşlarmıdır. merak ediyorum en bilgili kişiler olarak sebepleri ile sunlardan dolayı şunları istiyoruz diye gerekçelendirselerdi. şu maddelerde olmazsa olur deselerdi. tuz da kokmuş ne diyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    Peygamber efendimiz (s.a.v) diyorki; Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh'tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh'ın bir emâneti olarak aldınız.” “Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır. Ve ben de ehline karşı en hayırlı olanınızım.” Şimdi bu konuda yaşanan olayların katliamların hepsinin esas temeli neslin toplumun dinden uzaklaşmasıdır. Ülkemizde ister bay ister bayan olsun herkes avrupa medeniyetini sözde benimseme gayretinde. Avrupalı olan insanlar medeniyet olarak örf/adet, hukuk ve din olarak bizim medeniyetimizden farklılar. Ve bizim dinimizce yasak olan şeyler onlarda serbest. Yani hem müslüman hem laik olunmuyor ne yazık ki. Ülkemizde bay veya bayan şahıslar bu iki kavramı birlikte yaşama amaçlı temelde birbirine karıştırınca orada sıkıntı ortaya çıkıyor. İstanbul sözleşmesinin fesh edilip edilmemesi çok önemli değil çünkü bizim dinimiz zaten bay ve bayanın haklarını en ince detayına kadar belirtmiştir. Önemli olan kanunlar, kararnameler, sözleşmeler ortaya koymak değil, önemli olan uygulamaktır. Yok illa kanun olacak deniyorsa, peygamber efendimizin (s.a.v) söylediklerinden daha iyi kanun olamaz buyursun uygulasınlar!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Nisa(34)'ü okudunuz mu acaba? Ayrıca dinden uzaklaşma diyorsunuz da 50 küsür çocuğa taciz tecavüz yine bu topraklarda oldu hem de meclisde araştırılması reddedildi vekiller birbirini tebrik etti? Bu olay dinden uzak bir yerde mi oldu acaba? Medeni kanunu İsviçreden alıp şekillendirdriğimiz için dindarlar eleştiriyor da kanunu aldığımız isviçreden neden taciz tecavüz vakası neredeyse hiç duymuyoruz?
    0
    0
    Yanıtla
  • mazi (2 yıl önce)
    Sadece yuvarlak açıklamalar yapacağınıza; İstanbul sözleşmesinden önce ; İstanbul sözleşmesinden sonra kadınlara karşı işlenen suçların, boşanmaların, aile içi şiddetin istatistiki bilgilerini yayınlasanızda, bizde ne kadar haklı olduğunuzu görsek. Laftan ibaret açıklamalarla ülke siyasetine yön vermeye çalışmaktan bıkmadınız mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Şorikli yaşar (2 yıl önce)
    herkez eşit bu ülkede. Suç işleyen Cezayı çeker. iftira edenler Dünya sizede kalmaź.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (2 yıl önce)
    Şiddetin her türlüsüne bu kadın erkek çocuk hayvan ve doğa katliamı hangisi olursa olsun şiddet ile karşıyız kınıyoruz Yasalarımızda buna karşı bir çok madde var Ceza hukuku imtiyaz göstermeden uygulanıyor eksikler varmı elbette ki var Önce her konuda bilinçlenme eğitim lazım Avukat hanım İstanbul sözleşmesi adı altındaki içinde İslama uymayan ALLAHIN ana yasasına uymayan Hesabı sorulacak olan çok iğrenç maddeler var Bazı ülkeler hiç yürürlüğe koymadı Türkiye onun bunun yasasını uygulanmaz Halkını koruyacak yasayı çıkaracak ve uygulayacak güç ve kudrette Suyunu çıkardılar artık İstanbul sözleşmesi Başta hataydı hatadan dönüldü iptal edildi Gündeme getirerek tüm İslam ülkelerini darmadağın eden avrupaya şirin gözükmekten vaz geçin İnsanların faydasına olacak işlerin peşinden koşun bunlar iş değil
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Söz kadınların. Tepkinizi seçim sandığında gösterin.
    0
    0
    Yanıtla