SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstanbul'da 'Gergin ve Gevrek' Malatya Günleri!.

İstanbul'da 'Gergin ve Gevrek' Malatya Günleri!.
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da bu yıl 5'incisi yapılan 'Geleneksel Malatya Günleri' organizasyonunun açılışına, protokol, oturma düzeni, kurdele töreni ve konuşmalarla ilgili yaşanan aksaklıklardan kaynaklanan gerginlik damgasını vururken, CHP'nin Malatyalı olan genel başkan yardımcılarından Onursal Adıgüzel, Vali Hulusi Şahin'e tepki gösterdi.

İstanbul- Yenikapı'daki açılış töreni, muhalefet partilerinin bazı temsilcilerinin protokola alınmak istenmemesi, oturma düzeniyle ilgili tartışmalarla başladı. Açılış kurdelesinin, protokolun oturma platformunun önüne taşınması ve kurdele kesiminin burada yapılması gerginliği artırırken, daha sonra söz alan isimlerden Malatyalı olan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem'in, AKP ve MHP'nin dışında 6 partinin oluşturduğu Millet İttifakına yönelik sert sözleri, siyaset üstü olması gereken bir organizasyona siyaset gölgesini düşürdü. Buna yanıt için İyi Parti'nin Malatyalı olan genel başkan yardımcısı Bahadır Erdem'e, iddiaya göre Valinin müdahalesiyle söz verilmemesinin ardından CHP ve İyi Partili konuklar töreni terk etmek isterken, bir bölümü güçlükle ikna edilerek alanda kaldı.

Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, yaşananlar ve protokol ile ilgili düzenlemeler konusunda Vali Hulusi Şahin'i hedef alarak, bu görevlerde bulunanların tayinle Malatya'ya geldiklerini, oysa kendilerinin Malatyalı olduğunu ve Malatya sevgisini içinde taşıdıklarını ifade edip sert eleştiriler yaptı, Valiye "Siz kim oluyorsunuz?" diye çıkıştı.

GEVREK GÖRÜNTÜLERİ TEPKİYE YOL AÇTI

Öte yandan, İstanbul'daki organizasyonu düzenleyen MAKON (Malatya Konfederasyonu)'un başkanlığını yapan, bu kuruluş ile ve MASTÖB (Malatya Sivil Tolum Örgütleri Birliği)'nin yönetimi üzerinde etkili olduğu bilinen Yeni Malatyaspor'un eski başkanı Adil Gevrek'in, Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin de organizatörleri arasında gösterildiği etkinlikte ön saflarda yer alması tepki topladı.

Yeni Malatyaspor'da 8 yıla yakın süre başkanlık görevinde bulunan, şeffaf olmayan, hesap vermeyen yönetim anlayışı nedeniyle geçtiğimiz 3 sezonda Yeni Malatyaspor'a çok kötü günler yaşatan, geçen sezon da Süper Ligden düşmesine yol açan, ayrıca 400 milyon liranın üzerindeki borç ve harcamanın hesabını vermeden görevi bırakmasına ortam sağlandığı için mevcut il yöneticilerinin de eleştirilmesine neden olan Adil Gevrek'in, açılış töreni fotoğraflarında hemen il yöneticilerinin yanında yer alması tepkilere yol açtı. 

Adil Gevrek'ten halen Yeni Malatyaspor'daki belirsiz hesap dönemi ve yüzlerce milyon liralık borç nedeniyle hesap sorulmasını bekleyenler, açılış fotoğrafıyla şaşkınlık yaşadı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu (1 yıl önce)
    Şahsen ben malatyasporu 420 trilyon borç batağında bırakmış olsam Malatyalılarin hiç bir etkinliğine katılamam çünkü yüzüm kıpkırmızı olur utanırım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Siyasetin girmediği bir yer kalmadı,her ortamda siyaset olmamalıdır, siyaset demek siyasilerin birbirlerine olmayacak sözleri söylemeleri bağırıp cagirmalari hakaret etmeleri demekmidir diğer konuya gelince siyasilerden adil gevrekle ilgili bütün gelirleri harcadın birde 420 trilyon borç bıraktın üstüne 3 yıl boyunca görevi bütün ısrarlara rağmen bırakmadın gel bir hesap ver diyen oldumu kesinlikle olmadı başkan İstanbul'dan uçakla 60 delege getirdi sözde aklandı ve gitti acaba bütün bu işleri sadece baskanmi yaptı veya ya başkan konuşursa diye bu işin üstü kapatıldı mı diye düşünmemek elde değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Yaşanılanlardan anlaşılan organizasyonu bozan ve Malatyalıların bu ortak güzel organizasyonunu siyasi bir mitinge çeviren millet ittifakını yerden yere vurup, cumhur ittifakına oy isteyen mhp milletvekili Arzu Erdem ve açılış konuşmasında millet ittifakındaki parti temsilcilerini önemsemeyen sayın Vali dir. Mhp milletvekili sayın Arzu Erdem in konuşması ortada. Direkt parti mitinginde yapılabilecek bir konuşmadır. Hiç yakışmamıştır. Valiye gelince henüz 4 ay olmuş Malatya ya geleli ancak daha meseleleri anlamadan, Malatyasporu batıran zat arkasında dururken millet ittifakı vekillerini Malatyaspora destek vermemekle suçlamıştır. Bu ne perhiz, bu ne lahan turşusu. Sayın vali hiç iyi bir durum sergilememiştir. Ayrıca muhalafete söz vermeyi anlaşılan gereksiz bulmuştur. B.Şehir belediye başkanı ve Bülent Tüfekçi ise ortalığı karıştıran ve konuşması ile organizayonu bozan Mhp milletvekili Arzu Erdem e toz kondurmamış, yine muhalefet milletvekillerini suçlamışlardır. Sayın valiyi söylemeye bile gerek yok, o başka bir dünyada yaşamaktadır. Malatyasporu iki defa ligden düşüren ve mali yönden batıran iktidar vekillerinin desteğini alan Adil Gevrek arkasında dururken muhalefet vekillerini Malatyaspora destek olmadıkları için suçlamıştır ki bunun takdirini bu yazıyı okuyanlara bırakıyorum. Bir Malatyalı olarak haftasonu bu organizasyona katılmayı planlamıştım ki, bu olanları okuduktan sonra vazgeçtim. Bir vekil, bir vali organizasyonu hiç ettiler. Bravo size.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Emre Demir (1 yıl önce)
    Bu hanım milletvekili ortaklarının mazisini unutmuş galiba. Ayrıca oraya insanlar sizin seçim mitinginiz için toplanmadi.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    bu tip etkinlikler çağ dışıdır.hangi devirde yaşıyoruz ,sanki dersin uzayda bir kolonide etkinlik yapılıyor.istanbul bir telefon kadar yakın.ne amaçla orada bu protokol biri açıklasın.boş boş gezmeden başka ne işe yarar.bol bol para harcanmıştır.alt kültür hareketlerini bırakmak lazım ,vizyon sahibi yöneticiler olmalı.milleti parası ile bu gezmeler açıklanmalıdır.ne işe yaramıştır.toplum ve yöneticiler şunu anlamalıdır.çağımız üretim çağıdır,reel olarak ortaya bir şeyler koymalıyız.birilerinin şefaatını beklemek yanlıştır.başta vali ,belediye başkanları şehir dışına çıkarak gereksiz bu organizasyonlara katılmamalı,asli görevlerini yapmalılar.tanıtıma katkısı olur denebilir.kime kimi tanıtacaksın.görsel bir dünyada yaşıyoruz.bu işler geçen yüzyılda kaldı.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Çok doğru gidin Norveç, İsveç Hollanda, Almanya gibi ülkelere ne açılış törenleri,ne temel atma törenlere nede tanıtım günleri vardır herkes işinde gucundedir siyaset bir meslek olmadığı için siyasetçi reklam peşinde değildir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali yılmaz (1 yıl önce)
    bana göre fotografın soldan 4. olan kişisini ordaki protokole değil koymak davet bile etmemek lazım aynı kişi cesaretliyse gelsin malatyada bir açılış kurdelesi kessin millet alana sokmaz ama istanbulda sırıtarak kurdele kestiriyorlar.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Adil Gevrek sen ne yüzle geldin. Ama sana helal olsun koca bir şehrin geleceğiyle oynadın kimse senden hesap sormadı.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • koray (1 yıl önce)
    Tam Malatya ya yakışır bir organizasyon olmuş. Neden şaşırıyorsunuzki?
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Kağan (1 yıl önce)
    İnsanları ayrıştırıcı kelimeler kullanarak kutuplara ayirmayin sayın siyasetçiler... İlerleyen zamanda en büyük zararı Türkiye Cumhuriyeti ve vatandaşları görecektir ...yapmayın bu zor dönemde insanları daha da germeyin
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Bizi geren a.gevrek ve ona destek veren siyasi çevresi.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • HAS MALATYALI (1 yıl önce)
    adil gevrek gibi bir adamın açılış da nasıl yer bulabilir. Malatyanın adamı ile dalga mı geçiyorsunuz gevrek gibi ş bi adamı çıkarmaya utanmıyormusunuz? Malatya sporu milyonlarca borca bırakıp hiç bi hesap sormadığınız gibi bi de adamı böyle ödüllendirin. Allah hepinizin hesabın dan gelsin inşallah
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Malatyasporu,Malatyayı küçük düşüren,Rezil eden,içini boşalttıkdan sonra ancak bırakanların Malatya tanıtım günlerini düzenlemesi ne tuhaf değilmi?Neyseki Seçimlere az kaldı.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hacı (1 yıl önce)
    Yazılanlar çizilenler için fazla yorum yapmaya gerek yok! Olayın özeti protokolde yer alan partisi dışında hiç bir sıfatı ve ünvanı bulunmayan ve Malatya ya hiç bir katkısı olmayan bulunmayan MHP'li Eyüp Gönültaş'ın en ön safta yer almasıdır. Kim davet etti kimi temsilen katıldığı belli değil.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    adil gevrek şu resimde yer alıyorsa söylenecek bir şey yok adil gevrekli şu resime bakıldığında malatyanın ne kadar basit bir şehir olduğu ve ne kadar basit bir il yönetimin olduğunun göstergesidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (1 yıl önce)
    senin allahına gurban adil gevrek. o kadar paraları götürdün. takımı ve şehiri kümeye düşürdün rağmen. valinin.. büyükşehir belediye başkanın.. milletvekilleirnin yanında duruyosan ve seni aralarına il yönetimi alıyorsa onun için diyorumki senin allahına gurban.. sen aslında az götürmüşsün keşke 800. 900. milyon götürseydin çünkü karşında öyle bir şehir varki neyse.. adil gevrek TC. kanunlarında aklanabilirsin. malatya il yönetimi sana birşey demeye bilir ammaaaaaa. allahın gazabını sakın ama sakın unutma senin ve ailenin üzerinde kesin dolaşacak allah sabırlıdır hiç merak etmeyin.. malatya il yönetimi seni adam yerine koyabilir ama gerçek malatyalı gerçek malatya sevdalısı seeni biliyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Arzu Erdem in yöresel sunum ve tanıtma platformunda ki konusması son derece yersiz ve gereksiz olmuş.Ayrışmayı kutuplaşmayı her yöne yayma egilimi Milletin feraseti ile sonuçsuz kalacak,cehalet ve kabalık kaybedecektir.Milletvekili sadece vekildir,asıl olan Millete saygısızlık yapma hakkı ve haddi olamaz.Malatyamızı tanıtım programına bu şekilde gölge düşürenler ise Malatyalı olamaz...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Yeni Malatya Sporun düştüğü bu duruma sebep olanlar,Malatya'ya zarar verenler,Malatyanın tarihini kültürünü bilmeyenler, Aslantepenin yerini dahi bilmeyen ,Aslantepeden bahsedenler,Çarmuzuya bıraksan Çarşıya nasıl giderimi sorarlar, kısacası Malatya'yı tanımayanlar Malatya Tanıtım Gününü organize ediyorlar.En büyük Tanıtım Futboldu, Yeni Malatya spordu. Siz MAKON, MASTÖP ,ADİL GEVREK ve destekçileri, tanıtımdan bahsedenler, bir daha Fenerbahçeyi,Galatasarayı,Beşiktaşı,MALATYA' ya getirebilirmisiniz.En büyük tanıtım buydu.Sizler kendi menfaatiniz düşünen MALATYA'nın ismini kullanan,İMAJINI ZEDELEYEN,MARKA DEĞERİNİ DÜŞÜREN zavallı insanlarsınız.DÜŞÜN ARTIK MALATYANIN YAKASINDAN..
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    O kadar kelli felli adam dizilmiş fabrikaların açılışını yapıyorlar herhalde.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Bilirkişi (1 yıl önce)
    Adil gevrek organizasyonu düzenleyen derneklerden biri olan MAKON un yöneticisi olduğu için protokoldeydi muhalefet siyasetcileri güzel geceyi provoke ettiler adam bir partide gorevli ,Büyükşehir başkanından sonra ben konuşayım diyor protokol kurallarını ihlal edersiniz diyen vali beyede beni konuşturmadin diyor malatyalı böyle şovlarınıza gelmez böyle bir gecede siyaset olmaz Malatyaya bir katkınız var mı olacak mı neler yaptınız şimdiye kadar ve daha sonra ne yapacaksınız onu anlatacaktınız bu numaraları bırakın artıkk
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Baştan sona yanlış bir iş. Yanlış fotoğrafın ve etkinliğin neyini savunuyorsun. Adil Gevrek'in kim olduğunu, Yeni Malatyaspor konusunda yaptıklarını, 500 milyona yakın borç takıp kulübü batırırken kendisinin yat- kat, en lüks arabaların sahibi olduğunu Malatya'da konuşmayan mı var? Etkinliği Adil Gevrek'in yöneticisi olduğu dernek düzenlemiş. Devlet adamlığı, böyle düzenleyicisi olan bir etkinliğe gitmemeyi ve onunla omuz omuza fotoğraf çektirmemeyi gerektir. Bu fotoğraf Adil Gevrek'e yapılmış en büyük kıyaktır. Ve sen de bilirkişi diye yazıp ahkam kesen adam, bırak bu numaraları, taklacılığı, git işine burada milletin sinirini bozma. Haydi yol al. Valiye yağcılık yapacaksın diye utanmadan Adil Gevrek'i savunuyorsun.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bilirkişi (1 yıl önce)Salih isimli kullanıcı yorumuna
    Salih efendi taklacılığı bilmem ben sen uzmanısın galiba sadece gördüğüm gerçekleri yazdım herkes görüşünü burdan yazabiliyor bundan senin gibi saygısız gereksizlerde yararlanabiliyor oradaki etkinliği rezil edenlerle aynı kalitedesin klavyeden ahkam kesen yaratık
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Ercan (1 yıl önce)
    Külliyen yalan haber valiye saygısızlık yapıp ayağa bile kalkmayan kendini bilmez üç beş gereksizin cevabını aldığı bir durumdu. İnsanları yanıltmayın bunuda yayınlayın size zahmet Hayır olay yerinde bile yoksunuz kimin kışkırtmasıyla yazıp çiziyorsunuz bile bilmeye
    %34
    %66
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)Ercan isimli kullanıcı yorumuna
    Ercan bey Valiyi görünce ayağa kalkılacağına dair bir kural mı var? Vali hazretlerini görünce ayağa kalkmamak suç mu? Artık yeter insanları ve makamları abartmayalım. Aslolan insandır, halktır. Vali insanlara hizmette devleti temsil eder, o kadar.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • ali yılmaz (1 yıl önce)Ercan isimli kullanıcı yorumuna
    senin gibiler olduğu sürece devletin memuru olan valinin önünde kalkılmasınıda ister iki büklüm olunmasınıda ister yazık bu zihniyete valinin önünde kalkılacak esas duruşa geçilecek diye bir kuralmı var.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Adil gevrek ile poz veren protokol ben malatyaliyim demesin. Bu ne biçim iş ! Herkesin mi yaptığı yanına kâr kalacak ?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)Alp isimli kullanıcı yorumuna
    Adil gevrek gerçekten eşi bulunmaz bir insan Malatya sporu bu hale getirdi insan utanır basına dahi çıkmaz
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Adil gevrek Malatya'ya ve Malatyaspor'a yaptıklarına rağmen halen şu protokolde yer bulabiliyorsa protokolde ki kişilere yaziklar olsun.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bilirkişi (1 yıl önce)Alp isimli kullanıcı yorumuna
    Bu organizasyonu duzenleyenlerden olduğu için orada
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Organizasyon Adil Gevrek e kaldıysa vay Malatya nın haline.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yaşar GÜZEL (1 yıl önce)
    Memleket vatandır, ruhtur, aşktır, sevdadır çıkaramazsınız İçimizden Malatya doğunun batısı batının doğuya açılan kapısı medeniyetler ve coğrafyalar arasında Gönül Köprüsü Kuran Destan şehirdir. Siyasi emellere uğruna sivil toplum kuruluşlarında koltuk ve makam sevdalısı uğruna birlik ve beraberlikten bahsedip Siyasi Şov Yaparak bizleri , Malatyalıları yok sayarak bir yere varamazsınız Malatya ve Malatyalılar kimsenin tekelinde değildir. Er Tv Yenikapı Malatya Etkinlikleri Tanıtım Yayını Üzülerek İzledim.Hangi Siyasi Parti den Olursa Olsun Yapılan Siyasi Konuşmaları Şiddetle Kınıyorum. Güzelim Etkinlikte Emeği Geçenlere Yazık Oldu.O Mikrofon ve Sahne Birliğimizi ve Beraberliğimizi Korumamıza Yönelik Konuşmaya Açıktır. Siyasilerin Şovuna Malatya Sporu Arka Bahçesi Görenlere Değildir. Hangi Görüş Düşüncede Olursa Olsun Ben Malatyalıyım Diyenlere Selâm Olsun. Saygılarımla @yg44
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Duygularımıza tercüman oldun abi sagolasin aleykum selam diyorum ağzına sağlık selamet ile
    %58
    %42
    Yanıtla