SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstifasını Açıkladı, Sarıgül'e 'İyi Eğlenceler' Diledi

İstifasını Açıkladı, Sarıgül'e 'İyi Eğlenceler' Diledi
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı Avukat Soner Gökçe, genel başkan yardımcısı olduğu Türkiye Değişim Partisi’nden (TDP) istifa ettiğini duyurduktan sonra yaptığı basın açıklamasında Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ü sert sözlerle eleştirdi.  

Gökçe yaptığı açıklamada, Genel Başkanlığını Mustafa Sarıgül’ün yaptığı Türkiye Değişim Partisi’ndeki parti üyeliği, parti kurucu üyeliği, Genel Sekreter ve Teşkilat Başkanlığı görevlerinden istifa ettiğini duyurduktan sonra yaptığı basın açıklaması ile istifa gerekçelerini sıraladı ve Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’e ağır eleştiriler yöneltti.

Beraberinde Türkiye Değişim Partisi  Genel Sayman Gamze Büyük, MYK üyeleri Ömer Urgun , Necmettin İzol, Gençlik Kolları Genel Başkanı Ferhat Kenan ile birlikte basın açıklaması yapan Soner Gökçe, “Türkiye Değişim Partisi’nde büyük umutlarla, büyük bir enerji ile ülkemize, demokrasimize hizmet etmek adına yola çıktık. Gelinen nokta da demokrasinin olmadığı, özgürlüğün olmadığı, söylemlerle eylemlerin birbirini tutmadığı, tüzüğün uygulanmadığı programın uygulanmadığı, ahbap çavuş ilişkisi ile despot, tek adam rejimini bir sürece yönettiği bir noktaya gelme vaziyetteyiz. Ülkemiz, demokrasimiz adına bu büyük mücadelede ülkemize hizmet etmek için yola çıktık. Ama geldiğimiz noktada bunun olmadığını, Türkiye Değişim Partisi vizyonunun, genel başkanının, programının ve uygulama şeklinin fikirlerin, eylem ve söylemlerin birbirine uymadığını görmüş bulunuyoruz. Bu noktada kurumsallığın oturmadığı, asla ve asla söylemlerle eylemlerin birbirini tutmadığı bu süreçte ülkemize, demokrasimize yazık etmeye hiç birimizin hakkı yoktur. Bu nedenle Türkiye Değişim Partisinden istifa ediyoruz. 11 il ve ilçe başkanlarımızla birlikte Türkiye Değişim Partisinden istifa ediyoruz. Parti üyeliğinden, kuruculuktan, MYK Üyeliğinden ve bulunduğumuz görevlerden istifa ediyoruz.” dedi.

-Sarıgül’e “İyi eğlenceler” göndermesi… 
Gökçe şunları söyledi: 

“Demokrasimiz adına, bu tehlikelerden, bu inançsız ve demokrasi ile ilgisi olmayan bu zihniyetten ülkemizi kurtarmak adına bu kararı verdik. Çok yakında bize inana, bize güvenen, demokrasi adına bizimle büyüyen çok sayıda il de,  ilçede bizimle birlikte bu inançsız bu programa,  fikir ve eylem birliği olmayan bu zihniyete baş kaldıracaktır. Siyasette demokrasiye inancı olmayan bu zihniyete baş kaldırıyoruz ve istifa ediyoruz. Demokrasimize hizmet etmek için yola çıktık, bu yolda bunun olmadığını gördük, ülkemizi bu tehlikeden kurtarmak adına büyük bir mücadele örneğini yine sahada göstereceğiz. Demokrasimiz adına mücadelemize devam edeceğiz. Ahbap-çavuş ilişkisi ile dernek gibi bir siyasi partinin yönetildiği bir yapıyı kabul etmemiz mümkün değil. Türkiye Değişim Partisi demokrasi için kurulmuş bir partidir, belediye gibi yönetilemeyecek, eski arkadaş, ahbap-çavuşla yönetilmeyecek bir kutsallığı oturtmak için biz yola çıktık, ama maalesef başarılı olamadık. Vebal altında kalmamak için merhametsiz demokrasiye inancı olmayan, tek adam rejimini uygulamaya çalışan, 3 ayda-4 ayda MYK değiştiren, ‘Ben istediğim zaman MYK’yi değiştiririm’  diyen bu zihniyete asla ve asla geçit vermeyeceğiz. Bu sebeple onlarla bu yolumuzu ayırıyoruz. Kendi oyunları ile kendilerini baş başa bırakıyoruz. İyi eğlenceler diliyoruz.”

Gökçe, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş, bir süre sonra CHP'den istifa ederek TDP'ye geçmişti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • yakın tanınan (1 yıl önce)
    sayın soner gökce öncelikle gecmiş olsun dileklerimle başlayayım. chp yani cumhuriyet halk partsinden ayrılmakla ve türkiye degişim partisine gecmekle cok ve cok büyük bir hata yaptınız . sayın avukatım söner bey mutlaka geri chp yani cumhuriyet halk partisine dönmeniz ve sizin yerinizin orda oldugunuu biliyor ve güveniyoruz. ayrıca şuna da deinmek istiyorum orda veya nerede olursa olsun aynı aileden 1den fazla kişiye yetki ve makam vermeyiniz verdirmeyiniz .
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Vatan daş (1 yıl önce)
    Siz bölünüp parçalandıkça bu iktidar bırak 20 yi 50 yıl daha koltuğunu korur. Afferin tüm muhalefet partilerine. Herkes kafasına göre parti kurarsa olacağı bu! Tek çatı altında toplanıp tek güç olmayı bir türlü beceremiyorsunuz. Herkes BEN diyor, herkes PASTADAN BÜYÜK DİLİME kendi konmak istiyor. Hiçbirinizden bir şey olmaz, mevcut iktidar da sizin bu tutumunuz yüzünden yürür gider. Hepinizi tebrik ediyorum, Türkiye Cumhuriyeti ve bu halka en büyük kazığı aslında bunu bile bile tüm muhalefet atıyor, 1 kişide çıkıp dağılmayalım demiyor. Hepiniz seçimlerde yine avucunuzu yalayacaksınız. Yazık oluyor bu vatana, bu gençliğe, bu millete...
    0
    0
    Yanıtla
  • birmalatyalı (1 yıl önce)
    Neydi o film, ZÜBÜK mü?
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (1 yıl önce)
    Bir malatyalı dünyaya bedeldir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali topçak (1 yıl önce)
    söner abi ne güzel chp seviliyordun ülke yangın yeri Sarıgüle güvenilir mi hiç bir zaman güven vermedi zaten siz yinede chp geçin can dostum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalim01 (1 yıl önce)
    Soner Bey'in bundan sonraki partisi ya Deva ya Gelecek yada İyi parti olur diye düşünüyorum. Selamlar Saygılar
    %25
    %75
    Yanıtla
  • çoğu partiyi saymışsın zaten iki üçtane kaldı onlarıda yazaydın.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    sarıgül yıllar önce bir ivme kazanmış türkiye turu yapmış sonunu getirememişti.treni kaçıran bir siyasidir.nasıl çıktı parti kurdu anlamış değilim.onun arkasından nasıl gidilir hiç anlamış değilim.soner gökce nin bu partiye girmesinide hiç ama hiç anlamış değilim.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • murtaza (1 yıl önce)
    sırada hangi parti var:)))
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Aydın (1 yıl önce)
    Biraz anlamanız geç olmuş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • CAFER CANBAY (1 yıl önce)
    Başında beliydi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • gökçe (1 yıl önce)
    Vah vah vah ne üzücü bir haber :)
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Emre Demir (1 yıl önce)
    Bunlar neden ellerini aynı şekle sokmuş.Partinin ortak el hareketi mi acaba.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Rüzgara esen adam (1 yıl önce)
    Sıradaki parti hangisi acaba, beklemedeyiz.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Soner Gökçe parti kurmalı. Ancak Soner beyi parti başkanlığı keser. Hayırlı traşlar..
    %82
    %18
    Yanıtla
  • hüseyin (1 yıl önce)
    sayın gökçe Chp sana cok güzel önünü açtı.sen sarıgül e giderken her şeyin farkında değil miydin?sana sormak isterim siyaset hayatın boyunca malatya siyasetine ne faydan olmuştur.sen nasıl bir mücadele örneği verdin.Malatya siyasetine en ufak katkın olmamıştır.Sen sarıgül ve siyasetine layık bir insansın.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Ülke yangın yerine dönmüşken CHP den istifa edip belediye başkanlığı seçimini bile kazanamayıp, parti kurarak kendine boş macera arayanların partisine geçmenin mantığı nedir..!
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (1 yıl önce)
    Gökçe malatyada sevilen siyasetçi sarıgüle kim güvenir
    %27
    %73
    Yanıtla