SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜBİS'in 'Ecdadın İzinde' Turu Sürüyor

0
Güncellendi - 2017-02-19 19:11:37
İÜBİS'in 'Ecdadın İzinde' Turu Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (İÜBİS), ‘Ecdadın izinde’ Balkan bisiklet turunu sürdürüyor. Bisikletçiler tur kapsamında iki haftayı geride bıraktı.

Üniversiteli bisikletçiler, Podgorica ziyareti sonrası Rozaje’ye geçti. Bisikletçiler, Sırp polislerinin engellemelerine rağmen resmi izin belgesiyle Novi Pazar’a ulaşmayı başardı.

İÜBİS Başkanı Uğur Özdemir, Rozaje turunun oldukça güzel geçtiğini ifade ederek, “Rozaje çoğunluğu Boşnak ve Müslüman olan bir Karadağ köyü. Orada geçirdiğimiz vakit süresince yemekte ve konaklamada büyük bir sıkıntı yaşamadık. Yerli halk bize karşı çok ilgiliydi. Rozaje, Osmanlı zamanında çoğunlukla alim yetiştirmek için kullanıyormuş fakat günümüzde orada camiler dışında yapıt bulunmuyor hemen hemen bütün medreseler kapatılmış” dedi.

Rozaje ziyareti sonrası Novi Pazar’a geçtiklerini kaydeden Özdemir, “Novi Pazar, Sırbistan’ın Karadağ’a en yakın ili ve yarısından çoğu Boşnak ve Müslüman, bu sebepten dolayı şehire pek önem verilmemiş ve yatırım yapılmamış. Sabah erkenden Novi Pazar’dan Kraljevo’ya 110 kilometre pedalladk. Ptobanda bisiklet sürmek yasak olduğu için dağlık bölgelerden geçmek zorunda kaldık. Sürekli inişler ve çıkışlar vardı rüzgarında etkisi ile günün sonunda pert olduk” diye konuştu.

Özdemir, Kraljevo’ya girişte yaşadıkları bir olayı da anlattı. Özdemir, şunları söyledi: “Kraljevo ya girmemize 30 kilometre kala buradaki Türk ve Boşnak Müslümana kardeşlerimizin ısrarla uyarması üzerine bisikletlerimizde asılı olan Türk bayraklarımızı çıkartmak zorunda kaldık. Aşırı Sırp milliyetçiler tarafından darp edebileceğimizi söylediler. Sırbistan’dan geçişimiz için resmi iletişimlerde bulunarak bize her türlü kolaylığı sağlatan ve en kısa zamanda sınırdan gelmemizi sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanımız Ömer Çelik’e ve Balkanlarda ki bütün büyükelçiliklerimize teşekkür ederiz.”

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız