SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İyi Partililerden, Erdoğan Hakkında Suç Duyurusu

İyi Partililerden, Erdoğan Hakkında Suç Duyurusu
A- A+ PAYLAŞ

İyi Parti Malatya Kadın Politikaları Başkanı Av. Menije Nur Özcan, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan için suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Özcan, beraberinde İyi Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz ve partililerle birlikte Malatya Adliyesine giderek, burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için suç duyuruşundu bulundular.  

İyi Parti Malatya Kadın Politikaları Başkanı Av. Menije Nur Özcan suç duyurusu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanı olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 01.06.2022 tarihli grup toplantısında, bizlerin burada tekraren ifade etmekten ar edeceğimiz bir ifade ile Türk kadınına alenen hakaret etmiştir.

Cumhurbaşkanının tüm televizyonlarda canlı yayında alenen kullandığı ifadenin açıkça “hakaret” suçunu teşkil ettiği Yargıtay’ın Yerleşik İçtihatlarında sabittir. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanı bu eylemi ile Anayasamızın 103.maddesinde düzenlenen Cumhurbaşkanı yemini de ihlal etmiştir.

Bizler; Türk kadınları adına, tüm kadınlar adına toplumsal ve siyasi vazifemiz gereği Sayın Cumhurbaşkanı’nın suç teşkil eder eylemine istinaden Ankara Cumhuriyet Savcılığı nezdinde şikayette bulunduk. Sayın Cumhurbaşkanı’nın “hakaret” suçunu alenen, tüm televizyonlar önünde canlı yayında ve en önemlisi Gazi TBMM çatısı altında işlemiş olmasının ağırlaştırıcı neden olarak değerlendirilmesi, mübrez eylem ile hukuki dayanağını T.C. anayasasından alan “Cumhurbaşkanı yemininin ihlal edilmiş olmasının” da soruşturulması talepli olarak şikayet dilekçemizi Sayın Cumhuriyet Savcılığımıza arz ettik. Bağımsız Türk Yargısının, şikayetimize istinaden hukukun gereklerini eksiksiz ve adil bir şekilde yapacağına, failin siyasi kimliğinden etkilenmeksizin başta Anayasamız olmak üzere kanunlarımızın emirlerini yerine getireceğine olan inancımız tamdır. 

İyi Parti Kadın Politikaları Başkanlığı olarak bizler de başlattığımız hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.” 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • abdulvahap (1 yıl önce)
    Allah sizi bildiği gibi yapsın inşallah zavallılar şunların uğraştığı işe bakın yazıklar olsun
    %37
    %63
    Yanıtla
  • selim (1 yıl önce)
    Neden üztünüze alındınız siz demi orada o eylemde o anda ordaydınız ve orada olanları destekliyorsunuz bunada bir acıklama getirimisiniz halk bilsin
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Allah ıslah etsin o zavalli mantık yürütme becerini..
    %77
    %23
    Yanıtla