SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaçak Kazı Yapanlara Suçüstü

0
Güncellendi - 2020-09-07 06:00:20
Kaçak Kazı Yapanlara Suçüstü
A- A+ PAYLAŞ

LİDYALILARA AİT ESER ARIYORLARMIŞ!. Malatya’nın Darende ilçesinde define aramak için 8 metre derinliğinde ve 6 metre uzunluğunda tünel açan 5 şüpheli, jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.

Malatya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı jandarma ekipleri, Darende İlçesi Yenice Mahallesi’nde önleyici kolluk devriyesi esnasında kaçak kazı yapıldığını tespit etti.

Ekipler, kaçak kazı yapan M.Ç, A.I.A, H.V, A.Ş ve V.Ö’yü suçüstü yakaladı. Şüpheliler ile birlikte tünele girmek için kullandıkları bir adet hilti ve dalgıç pompanın yanı sıra 3 kürek, 3 kum kovası, 20 metre uzunluğunda ip ile 15 metre uzunluğunda elektrik kablosu ele geçirdi.

Gözaltına alınan ve haklarında işlem başlatılan şüphelilere, maske takma kuralına uymadıkları içinde 4 bin 500 TL idari yaptırım cezası uygulandığı bildirildi.

8 metre derinliğinde ve 6 metre uzunluğunda izinsiz kazı yapan şüphelilerin, Anadolu'da Tunç Çağından M.Ö. 6. yüzyıla kadar hüküm süren Lidyalılara ait tarihi eser aradıkları öğrenildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız