SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kadın Emeğine Evet, Kadına Şiddete Hayır' Etkinliği

'Kadın Emeğine Evet, Kadına Şiddete Hayır' Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda Malatya Park’ta ‘Kadın Emeğine Evet Kadına Şiddete Hayır’ mottosuyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

Toplumsal farkındalığın arttırılması, koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Cevdet Tatar, Malatya Müftüsü Şahin Yıldırım ile STK temsilcileri katıldı.

Etkinlik çerçevesinde farkındalık oluşturmak amacıyla Vali Ersin Yazıcı ve protokol üyeleri ilk olarak “Kadına Şiddete Dur De” yazılı turuncu balonlar uçurdu. Daha sonra Vali Ersin Yazıcı ve protokol üyeleri, Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, tarafından kurulan stantları ziyaret ederek görevli personellerden bilgi aldı.

Protokol üyeleri ayrıca ‘Şiddete Dur De’ panosuna da ellerini boya ile kaplayarak el izlerini bırakıp kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturdular. Gün boyu açık olan stantlara AVM ziyaretçileri de büyük ilgi gösterdi.

VALİ YAZICI'NIN MESAJI

Bu arada, Vali Ersin Yazıcı şu mesajı yayınladı:

"Kadınlarımıza hak ettikleri saygıyı göstermek, onlar için yapabileceğimiz her çalışmayı irdeleyip güzel bir yaşam sürmelerini sağlamak adına bugün “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak kabul edilmiştir. 

Bu önemli gün, kadına yönelik şiddet olgusunu dünyanın gündemine taşımakta, şiddet sorununa ve çözüm yollarına ilişkin çalışmalar yapılması konusunda farkındalık yaratmaktadır.Küresel bir sorun olan kadına yönelik şiddet; kadının maddî ve manevî bütünlüğüne zarar vermesi nedeniyle ciddi bir halk sağlığı problemi olmasının yanı sıra, kadının toplumsal yaşamını etkilemesi nedeniyle de çok önemli bir sosyal problemdir. 

Çok boyutlu bir sorun olan kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak, ancak toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ve bütüncül bir yaklaşımıyla mümkündür. Dolayısıyla çalışmaların, disiplinler arası bir yaklaşımla yürütülmesi ve ilgili tüm tarafların önleme, koruma, cezalandırma ve politika boyutuyla sürecin içinde yer alması büyük önem arz etmektedir. Nitekim az önce bahsetmiş olduğumuz bütün bu çalışmaları devletimiz, hükümetimiz, bütün bakanlıklarımız ‘Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans’ anlayışıyla hayata geçiriyor. Hedef sıfır toleransla kadına yönelik şiddeti sıfırlamaktır. Bu uğurda da kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere toplumumuzun her kesimini, bu hassasiyetle sürdürülen mücadeleye ortak olmaya davet ediyoruz. 

Bizler merhamet medeniyetinin evlatlarıyız. Kadim medeniyetimiz; ailenin önemi, kadınlara karşı tutum ve davranışlarımız, ikili ve toplumsal ilişkilerdeki nezaket kuralları gibi hayatın her alanında bizlere yol gösteren, bir yaşam tarzı olarak benimsenmesi gereken tüm güzel hasletleri sunmaktadır. Aile fertleri birbirlerini tamamlayarak bir bütün halinde yaşayabilme fıtratına sahiptir. Bunun dışına çıkarak fiziksel ve psikolojik şiddete başvurulması kabul edilemez bir yaklaşımdır. Tüm kurumlarımız ile birlikte şiddetle mücadelede her türlü zulmün önüne geçip, mazlumun ve mağdurun yanında yer alarak gerekli yasal yaptırımları uygulamak, insani ve vicdani sorumluluk bilinciyle hareket etmek hepimizin asli vazifesidir. Toplumumuzun her kesiminde bu yönde farkındalığın oluşması için çalışmalarımızı arttırarak devam ettireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak çalışmalara ışık tutması temennisi ile tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada yaşamalarını diliyorum."

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Yıldız (5 ay önce)
    Madem ekibi harika işler çıkarıyor özellikle aile içi iletişim konusunda cok tecrübeli hocalar var , süheyla hanım ve sümeyye hocama ayrı teşekkur etmek istiyorum ben şuan tayin den dolayı başka şehlrdeyım 2022 yılında eşimle olan sorunlarımı madem deki hocalarım sayesinde hallettik cok tşk ederım
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Berivan (5 ay önce)
    Her konuda bilgi ve tecrübe ile donanıma sahip kisiliginiz ile bu tür etkinliklerin arttirilarak toplumsal algı ve duyarlılığın arttırılması yönünde yapılan çalışmalarınızi tebrik ediyorum.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Cemil _23 (5 ay önce)
    Üniverste tercih döneminde de mehmet koyuncu hocamın yanına gelmiştik kız kardeşimle ilgi ve alakası bizi dogru şekilde yönlendirmesinden dolayı mehmet hocam tşk ederiz
    %84
    %16
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    Kadına şiddeti engellemek için yapılanlar yeterli değildir. Kadına şiddet artarak devam ediyor. İktidar bu konuda üzerine düşeni ne yazık ki yapmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sözcü (5 ay önce)
    Kadın börek yapsın, kadın dikiş nakış yapsın, kadın yufka yapsın parkta açılan tezgahta satsın. Bu mu kadına saygı. Ancak siz yufka açarsınız demek. Bu şehirde iki kadının beraber gidip müzik dinleyecegi, yemek yiyeceği bir yer bile yok. Evinizde dikiş dikmeye devam. Bu şiddet değil mi
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 ay önce)
    Kadına şiddet konusunda birçok çalışmasına şahit olduğumuz Mehmet Koyuncu beyefendinin de çabaları takdiri hak ediyor
    %100
    %0
    Yanıtla