SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar Nedeniyle 129 Kırsal Mahalle Yolu Ulaşıma Kapandı

Kar Nedeniyle 129 Kırsal Mahalle Yolu Ulaşıma Kapandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın 12 ilçesinde kar nedeniyle 129 kırsal mahalle (köy) yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kent genelinde görülen kar, bazı ilçeler ve yüksek kesimlerde etkisini sürdürüyor.

İl genelinde kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yağışın etkisini artırdığı yüksek kesimler ve kırsal alanlarda kapanan yolların açılması ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gayret gösteriyor.

Gün içerisinde kapanan birçok mahallenin yolunu ulaşıma açan ekipler, çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler, ilçelerden Akçadağ'da 7, Arguvan'da 3, Battalgazi'de 13, Darende'de 20, Doğanşehir'de 10, Doğanyol'da 2, Hekimhan'da 20, Kale'de 7, Kuluncak'ta 10, Pütürge'de 22, Yazıhan'da 7, Yeşilyurt'ta 8 olmak üzere 129 mahallenin yolunu ulaşıma açmak için yoğun çaba gösterdi. 

Cumartesi saat 18.00 itibariyle, 101 mahalle yolunun açıldığı, kapalı olan Battalgazi İlçesinde (Kırsal)  3, Darende İlçesinde 2, Hekimhan İlçesinde 8, Pütürge İlçesinde 14, Yazıhan İlçesinde de 1 olmak üzere 28 mahallede ise çalışmalarına devam ediyor. 

Kent merkezinde de çeşitli önlemler alan Büyükşehir Belediyesi gece kar küreme, tuzlama ve solisyon çalışmaları yapıyor. Gün içerisinde de kar küreme, kaldırım temizleme çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, hastane yolları başta olmak üzere kent merkezinin yüksek noktaları olan Karagöz, Konak, Beydağı, Yavuz Selim, Kernek, Fırat, Gündüzbey, Yukarı Çöşnük, Çamurlu ve Yıldıztepe Mahallelerinde ulaşımın aksamaması için ekstra çalışmalar yaptılar. 

Bu arada Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden, 28 Ocak Pazar sabahına kadar Malatya merkez ve ilçelerdeki hava tahminini şöyle açıkladı:

Bülten- malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ahmet4462 (3 ay önce)
    kurşunlu hangi seçimde chp ye oy verdi algı oluşturuluyor mehmet şerif isabetli bir aday
    0
    0
    Yanıtla