SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar Yağışı Sonrası Su Baskını Uyarısı Yapıldı

0
Güncellendi - 2022-01-20 15:43:19
Kar Yağışı Sonrası Su Baskını Uyarısı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yağan karın erimesi sebebiyle meydana gelebilecek doğal afetlere karşı uyarılarda bulundu.

Konu ile ilgili bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Malatya genelinde yoğun bir kar yağışının yaşandığının altını çizerek, erime sürecine giren kar nedeniyle başta yüksek kesimler olmak üzere şehir ve ilçe merkezlerinde sel baskınlarının olma ihtimalinin olduğunu vurguladı. Mert, “Mevcut kar örtüsünde erime sebebiyle başta sel, su baskını, heyelan ve çığ oluşması ihtimali var. İlimiz yağmursuyu ve kanalizasyon şebeke kanalları yeterli. Ancak, buna rağmen öngöremediğimiz bir debi artışı olabilir. Şebekelerdeki ani su yükselmeler, bilhassa bodrum katlarını etkileyip, kanalizasyon hatlarında tıkanıklığa sebebiyet verebilir. Kanalizasyon hatlarında geri tepmeler yaşanabilir. Vatandaşlarımızın bunları göz önünde bulundurarak dikkatli olmaları gerekmektedir. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımız ise özellikle çığ tehlikesine karşı dikkatli olsunlar. Vatandaşlarımız, çığ riski olan bölgelerden uzak dursunlar. Dere yataklarına yakın ikamet eden hemşerilerimiz olası sel baskınlarını göz önünde bulundurup tedbirlerini alsınlar. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın bizlere talimatlarıyla bu süreçte Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak her konuda halkımızın yanındayız” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • ata44 (2 yıl önce)
    bu uyarıyı yapma senin görevin değil .kaldıki bu mevsimde yağan kar ha deyince erimez boş sallamışsın sen mazgalaarı temizle yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • Mühendis (2 yıl önce)
    Dikkatli olup ne yapabilir ki vatandaş? Kanalizasyon şebekesi yoğun yağış sebebiyle tıkanıp bodrum katlardan geri teperse bu konuda ne tür bir tedbir alınabilir? Ya da dere yataklarına yapılmış evlere su basarsa çözüm için vatandaş ne yapmalıdır? Kanalizasyon şebekesindeki boru çaplarını ve eğimi doğru hesaplayıp uygulamayan Belediyeler mi sorumludur? yoksa hiç bir tedbir alma imkanı olmayan vatandaşlar mı? Dere yataklarını imara açıp ruhsatlandıranlar mı tedbir almalıydı? Yoksa dünyalık tüm birikimleriyle zar zor başını sokacak bir ev alabilmiş ve ilgili Belediyesine güvenmiş vatandaş mı? Bu ne yaman bir çelişkidir ki görevini liyakatle yapmaları hâlinde vatandaşının bu tür felaketlerle muhatap olmasını engelleyebilecek kurumlar, görevini tam yapmadığı için felaket yaşanması ihtimalini alenen duyuruyorlar. Neyse, ey bodrum ve zemin katlarda oturan garip gurebalar! siz yine de tedbirinizi alın. Mamafih bilin ki aldığınız o tedbir ne olacak bilinmez ama işe yararsa Nobel Fizik ödülüne aday olacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • SELİM (2 yıl önce)
    Uyarı güzelde hazırlık yaptınız mı önce hazırlık yapın sonra uyarı yapın MASKİ bu işler belediyenin önüne araç dizmeye benzemez gör dük memlekete bir kar yağdı hayat ferç baya hazılıklı sınız her konuda
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (2 yıl önce)
    Boş yapma belediye mazgalları temizleyin önce...
    0
    0
    Yanıtla
  • suat (2 yıl önce)
    Belediye bu yağışta sınıfta kalmıştır bu sabah maşti üst geçitte millet düşe kalka yürüyordu sanki evereste tırmandık yazık yazık.
    0
    0
    Yanıtla