SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karmaşayı Böyle Savundu!. "Hayat Sorunlarla Dolu Değil mi?!"

Karmaşayı Böyle Savundu!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı lll. birleşimi Meclis Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığında, yapıldı. Toplantıda Beylerderesi'ni de kapsayan Yeşilyurt Özel Proje alanında farklı yapılaşma kararı, Ekmek Fabrikası işletme hakkının MEGSAŞ, Yemek Fabrikası işletme hakkının da BELSOS'a, 2 bin hektarlık mera vasıflı alanın imara açılması gibi maddeler oylanarak karara bağlandı.  Özel Proje Alanı ile ilgili farklı imar kriterlerini Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Hayat sorunlarla dolu değil mi? Sorunlar ortaya çıkacak biz de o sorunları çözeceğiz” sözleriyle savundu.

Özel proje alanına yapılaşma izni
Yeşilyurt Belediyesinin projelendirdiği ve Gündüzbey Kaptaj bölgesinden Şahnahan’a kadar uzanan 891 hektarlık alanı ve yaklaşık 20 kilometrelik güzergahı  kapsayan “Yeşilyurt Özel Planlama Alanı” hakkında Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Seyithan Tekin tarafından bilgilendirme yapıldı.

Daire Başkanı Tekin, özetle “Doğal Karakteri Koruma kapsamında olan ki bu güzergahın yüzde 80-85’ini oluşturan alanlardır. Bu alanlardaki yapılaşmaya parsel yüzölçümünün yüzde 10-15-20 oranında izin verdik. Koruma kapsamı dışında kalan parsellere de güzergahın doğal dokusunu ve siluetini bozmayacak şekilde yapılaşma hakkı verildi” bilgisini verdi.

Oylama sonucu madde onaylandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar “Malatya’ya çok özel bir proje kazandırdık. Meclis üyeleri başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Çınar'dan ilginç savunma!
AKP'li meclis üyeleri arasında “Yapılaşmaya izin verilsin mi –verilmesin mi?” tartışmalarına neden olan Beylerderesi Projesi, bazı bölgelere yüzde 10-15-20 yapılaşma izni verilmesi gibi muğlak ve tartışmalı bir kararla oybirliği ile kabul edilmesiyle ilgili olarak, basın mensuplarınca yöneltilen “ Bu karar ileride sorun yaratmaz mı?” sorusuna Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar, “Biz yapılaşma olmasın diyorduk. Ama hâlihazırda yapılaşmalar var. O nedenle böyle bir karar alındı”, diye yanıtladı.

Çınar, “Aynı güzergâhta bir vatandaşa yüzde 10 yapılaşma izni verirken, diğer vatandaşa yüzde 20 yapılaşma izni vermek ileride sorunlara neden olmaz mı?” sorusuna ise “ Yüzde 10 yapılaşma bile fazla, Biz hiç yapılaşma olmasın diyorduk ama hayat sorunlarla dolu değil mi? Sorunlar ortaya çıkacak biz de o sorunları çözeceğiz” ifadeleriyle yanıtladı.

Diğer gündem maddeleri
Meclis toplantısında, mevcut planda eğitim tesisi alanı olan ve 330 metrekaresi belediye hissesi olan İnönü Mahallesi 292 ada 26 ve 27 parsellerdeki belediye hissesinin eğitim tesisi olarak kullanma koşulu ile Milli Eğitim Bakanlığına tahsisi, Bulgurlu Mahallesinde Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan Ekmek Fabrikasının işletme hakkının belediye şirketlerinden MEGSAŞ’a, Yemek Fabrikasının işletme hakkının ise Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerine (BELSOS) verilmesi, mevcut planda mera alanı tahsisli Yeşilyurt İlçesi Kırlangıç Mahallesi 321 nolu parselin imar planı yapılması için (2 bin hektar) kısmen tahsis değişikliği yapılması için yazışmaların yapılması maddeleri de görüşülerek kabul edildi.

Maddeleri oylanması, bazı maddelerinde ilgili komisyonlara havalesi ve bir sonraki toplantının 20 Aralık Salı günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra 3. birleşim sona erdi.

malatyahaber.com- malatyayorum.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Eflatun (1 yıl önce)
    2 bin hektar mı? Parselin büyüklüğüne bir bakın isterseniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Geçerli (sahte olmayan) pasaportu olmayan kişinin yurtdişina kaçmak istemeside bir sorun mesela ? Gerçekten hayat sorunlarla dolu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (1 yıl önce)
    Sayın Mehmet ÇINAR Yeşilyurt Mollakasım mahallesinde bahçelerde nasıl bir imar yaptınız ki her bahçeden 10 metre yol geçirmişsiniz özellikle tarım arazilerinde nasıl bir zihniyet....
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Serdad (1 yıl önce)
    2 bin hektarlık mera alanının imara açılaması kabul edilmiş. Bu mera arazileri neredeler, hangi kamusal menfaatler icin imara açıldı? Buraların imara açılma nedeni mutlaka detaylarıyla kamuoyuyla paylaşılmali ve basin bu işi takip etmeli
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Suyu bulandırmayın kardeşim,kamu yararına tapıldı tabiki.Peşkeş mi çekilecek sanki
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Adalet (1 yıl önce)
    Helal olsun Çınar başkan işini biliyorsun.Oyum sana önümüzdeki seçimde Allah’ına gurban
    %11
    %89
    Yanıtla