SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karotçuların Rantı Yüksek Alanlara 'Aşırı' İlgisi Devam Ediyor!

Karotçuların Rantı Yüksek Alanlara 'Aşırı' İlgisi Devam Ediyor!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, özellikle arsa değeri yüksek olan çarşı merkezinde sağlam binalara dadanan karotçuların, bu binalardan yine karot alma girişimleri eleştirilere neden oluyor.

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük oranda zarar gören Malatya'da, geçtiğimiz yılın Kasım ayından itibaren çarşı merkezindeki sağlam binalardan karot alma girişimlerine esnaflar tepki göstermişti. Sağlam binalara 'çat kapı giden' ve "Buralar bizim." diyecek kadar hatsiz bir tutum sergileyen karotçuların yine sağlam binalara dadanmaya başladığı öğrenildi.

Esnafı ve mülk sahiplerini 'tahrik edercesine' bir tutum sergileyen karotçuların, bu davranışlarıyla ilgili hiç bir resmi makamdan açıklama gelmezken, esnaflar yeniden tepkilerini dile getirdiler. Bazı esnaflar, "6 Şubat günü meydana gelen büyük depremden sonra, binlerce irili ufaklı deprem oldu. Hasarsız ve az hasarlı evlerde yüzbinlerce insan barınırken, buralar ile ilgili hiç bir endişe duymayan karotçular, nedense arsa değeri çok yüksek olan merkezdeki sağlam binalarla ilgileniyorlar. Amaçları insan hayatı olsaydı, Malatya geneli ile ilgilenirlerdi. Daha geçen hafta Malatya'da 4.6 büyüklüğünde deprem oldu. İnsan sokaklara döküldü. Mevcut binalar ne hale geldi diye düşünen yok. Varsa yoksa merkezdeki arsa değeri yüksek olan sağlam binalar." diye ortak tepkilerini dile getirdiler.  

Kendileri ile hiç bir bilginin paylaşılmadığını, binbir emekle satın aldıkları veya atalarından kalan dükkanlar ile ilgili kimlerin ne hesap içinde olduğunu bilmediklerini belirten bazı esnaflar, "Bizim sağlam binalarımıza, bizimle konuşmadan planlama yapıyorlar. Deprem binalarımıza zarar vermedi, ancak bu kişiler zarar verecek. Sorsanız 'Malatya için yapıyoruz' diyorlar. Malatya'yı, Malatyalıları, insan hayatını o kadar düşünüyorsanız, kıymetli yerlerdeki binaların üzerinden elinizi çekin. Malatya genelinden karot örneği alın. Malatya genelinde yüz binlerce insanın barındığı binaları kontrol edin." ifadelerini kullandılar.

ER TV Muhabirinin görüştüğü esnaflar ise, "Binamız sağlam. İki sefer devletin bize verdiği hasarsız bina raporu var. Perişan durumdayız. İş yapacağımız zaman elektrikler gidiyor. Plan yok, proje yok. Sonuç ne olacak bilemiyoruz. Hasarsız binamızı yıkmak istiyorlar. 5 aydır internetimiz yok. Telefon yok. 6 aydır suyumuz yoktu yeni geldi. Akşam 5'ten sonra esnafın ışığı sokakları aydınlatıyor. Kesinleşmiş sağlam raporu olan binalardan karot örneği istiyorlar. Karot örneği alanlara da inanmıyoruz." diye konuştular.

malatyahaber.com- ER TV

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Akif (3 ay önce)
    Sağlam raporu olan binalardan karot alınmaya çalışılması ve defalarca haber konusu olmasına rağmen hiçbir resmi makamdan açıklama gelmemesi gerçekten ilginç
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatan daş (3 ay önce)
    Aklınız varsa japonlarla anlaşın o gavur, buda diye puta tapan japonlar inanın en dürüstüm diyen müslüman dan daha dürüst tür.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Hiç bir yetkiliden açıklama gelmemiş ya büyük şehir belediye başkanına sorsanız, bir röportaj yapsanız nasıl olur. Vali ve Büyükşehir belediye başkanından başka kim var bu şehirde soracak?
    %100
    %0
    Yanıtla