SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sivas Yürek Yangınımız, Başbağlar Kurşun Yaramızdır"

0
Güncellendi - 2017-07-06 03:16:02
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,1993 Temmuzunda 3 gün arayla iki büyük katliam yaşandığını belirterek “Sivas'ı ve Başbağlar'ı aynı duygularla, acıyla, yüreğimiz kanayarak anıyoruz. Bizim için Sivas da Başbağlar da insanlık suçudur. Katilleri mutlaka hesap vermelidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Erzincan'ın Başbağlar köyünde 24 yıl önce gerçekleşen katliamın yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Ağbaba, “Sivas yürek yangınımız, Başbağlar kurşun yaramızdır” dedi.

YÜREĞİMİZ KANAYARAK ANIYORUZ

5 Temmuz 1993’de, Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde gerçekleştirilen katliamla 33 köylü öldürülmüş, köy ateşe verilmişti. Katliamın 24. Yıldönümünde açıklama yapan Veli Ağbaba, “1993 tarihinde Türkiye’de 2 büyük katliam yaşandı. İnsanlık, 1993 yılının 2 Temmuz'unda yakıldı; 5 Temmuz'unda ise kurşuna dizildi. Sivas'ı ve Başbağlar'ı; aynı duygularla, acıyla, yüreğimiz kanayarak anıyoruz. 2 Temmuz'da Sivas'ta yakılarak hayatını kaybedenleri andık. 5 Temmuz'da da Başbağlar'da kurşuna dizilerek katledilenleri anıyoruz" ifadelerini kullandı.

KATLİAMLARIN ÜZERİ SIR PERDELERİYLE ÖRTÜLÜYOR

Başbağlar’ın bir insanlık suçu olduğunu ve bu insanlık suçunun hesabının mutlaka sorulması gerektiğini belirten Ağbaba, “24 yıl önce bir gece yarısı masum çaresiz insanları katledenlerin mutlaka hesap vermesi gerekiyor. Başbağlar ülkemizdeki katliamların ne ilki ne sonuncusu. Türkiye,tıpkı Ortadoğu ülkeleri gibi bir katliamlar ülkesi olarak anılmaya başlandı. Maalesef ne Sivas ne Başbağlar ne de daha sonraki katliamlar tam olarak aydınlatılmadı. Gizli bir el tarafından katliamların üzerine sır perdeleri örtüldü,örtülmeye devam ediliyor. Katliamların sorumluları bulunmadan Türkiye’ye adalet gelmez” dedi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    İşte tüm vekiller böyle olmalı. Hepimiz biriz. Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Hepimiz atası bu ülke için can verdi. Özellikle iktidar milletvekillerinden sayın Ağbaba gibi mesajlar bekliyoruz. Özellikle de sayın bakandan.
    0
    0
    Yanıtla