SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Katliam Aydınlatılmadan Türkiye'ye Adalet Gelmez"

0
Güncellendi - 2018-07-03 03:51:53
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Sivas Katliamdaki her türlü soru işareti aydınlatılmadan, toplumsal yaşamda ayrımcı ve gerici zihniyetle hesaplaşılmadan ne hoşgörü ve barışa olan hasretimiz bitecek ne de kor olan yürekler soğuyacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2 Temmuz Sivas Katliamı’nın yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yayımladığı mesajda, dünyanın neresinde olursa olsun, faillerin anında bulunup, cezalandırılacağı böyle bir katliamda, sorumluların adeta ödüllendirildiğini, AKP’nin katliamcıları koruyup, kollayıp, hesap vermekten kurtardığını savundu. Ağbaba, “Katliamdaki her türlü soru işareti aydınlatılmadan, toplumsal yaşamda ayrımcı ve gerici zihniyetle hesaplaşılmadan ne hoşgörü ve barışa olan hasretimiz bitecek ne de kor olan yürekler soğuyacak” dedi.

Ağbaba ; “Yakın tarihin en kara günlerinden biri olan Sivas Katliamı’nın 25. Yılında hala aynı acıyı ve hüznü yaşıyoruz. Olayın sorumlularını milletvekili yapanlar, katliama karışmış sanığı korumaya alanlar, Alevi evlerine işaret koyanlar, ‘Cemevleri cümbüş evleridir’ diyenler, bu eylemin ve bu zihniyetin devamıdır” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak ,Meclis’e konunun aydınlatılması ve yaraların sarılması için çok sayıda kanun teklifi ve önerge verdiklerini, katliamla ilgili çok sayıda rapor hazırladıklarını kaydeden Ağbaba“Her zaman olduğu gibi AKP Milletvekillerinin oylarıyla önergelerimiz reddedildi. Çünkü gerçeklerle yüzleşmekten korktular. Ne kadar süre geçerse geçsin katliamlara verdiğimiz kurbanlar için adalet arayışımız devam edecek. Katliamlardaki her türlü soru işareti aydınlatılmadan, sorumlularla hesaplaşılmadan yürekler soğumayacaktır. Biz çok iyi biliyoruz ki Sivas Katliamı’nın tüm sorumluları bulunup cezalandırılmadığı sürece bu ülkeye adalet gelmez. Sivas’tan,Suruç’a,Ankara Garı’ndan Reyhanlı’ya tüm katliamların aydınlatılması için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Hüseyin (5 yıl önce)
    Başbağları niye söylemiyorsun sizin anlayışınız bu işte.Siz ancak hdpyi meclise sokarsıniz başka ne işleviniz var.Ayrıca Sivas ve Erzincan olaylarını yapanlar aynı kişilerdir bunun farkında olmak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (5 yıl önce)
    Çokta karıştırma vallahi içinden mensubu olduğun kankaların çıkarda rezil olursunuz.Gerçi samimi değilsiniz ya?Katliamda baş rol oynayanları barajı geçirtmek için canla başla çalıştığınız açık seçik ortada..
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (5 yıl önce)
    aman vekilim başbağları unutma tam bir katliamdı
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (5 yıl önce)
    Türkiye üzerinden oynanan oyunlardan bir tanesi madımak.olan masum insanlara oldu.insanlar oyuna getirildi.madımak olayının sözde intikamı erzincan da masum insanlar öldürülerek alındı.acaba pirsultan abdal etkinliğin organizasyonunu yapan kişilere aziz nesin'i neden davet ettiniz diye soruldumu.çünkü halkı ayaklandıran aziz nesin di diye düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • pırasa (5 yıl önce)
    Temele sormadınız mı kaç aydır yer içer gezerdiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ALPEREN (5 yıl önce)
    Seçim ittifakı yaptığınız ortağınıza sorun o size anlatır.Hey gidi Temel amca; işleri bitene kedar iki aylığına Bilge Başkan , Temel Bey oldum sandın ama onların gözündeki gerçek yerin yine ortayaya çıktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Katliamı aydınalatacak olan bağımsız yargıdır. Aradan 25 yıl geçmiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (5 yıl önce)
    Katliamı aydınlattı ya Temel Karamollaoğlu
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (5 yıl önce)
    Temel karamollaoğlu ile işbirliği yapan bir partinin yöneticisinin bunusöylemesi inandırıcımız
    0
    0
    Yanıtla
  • Kırkdort (5 yıl önce)Salih isimli kullanıcı yorumuna
    Ayneb
    0
    0
    Yanıtla