SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Festivali 21- 24 Temmuz Tarihleri Arasında

Kayısı Festivali 21- 24 Temmuz Tarihleri Arasında
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Malatya Kültür Sanat ve Kayısı Festivali istişare toplantısı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığı’nda MABESEM Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

MABESEM Konferans salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, Genel Sekreter yardımcıları, Daire Başkanları, Şirket Genel Müdürleri ve ilgili Şube Müdürleri katıldı. 

Malatya Kültür Sanat ve Kayısı Festivali istişare toplantısında açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, festivalin bu yıl 21-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını ifade etti. Başkan Gürkan, “Kayısı Malatya için ekonomik anlamda çok önemli bir tarım ürünüdür. Dünya kuru kayısı üretiminin %80’ine yakını Malatya’da üretiliyor. Etrafıyla birlikte 10 milyon kayısı ağacımız var. Şu anda kayısının kilogram fiyatı 115 ile 120 lira arasında. Malatya tarihinde görülmemiş rekor bir rakam. Bu bizim için çok önemli ama kültürel ve sosyal etkinliklerin amacı ilgili ürünü tanıtmak gibi olsa bile bu yan amaçtır. Esas amaç toplumdaki birlik, beraberliğin, dirlik, düzenin aidiyet olgusunun kişiler üzerinde teşmil edilmesidir. Paydası olduğu Türkiye Cumhuriyetinin birlik beraberliğidir. Birinci amacımız Malatya’daki birlik, beraberliğin dayanışmanın ortaya çıkması, inkişaf etmesidir. Bunu da vitrine kayısıyı koyarak yapacağız. Kayısının değerini, ilgili iş ve işlemlerini, bunların hepsini anlatacağız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan konuşmasında, Büyükşehir Belediyesinin büyük bir aile olduğunu da belirterek, tüm aile üyelerinin festivalin daha etkin ve güzel gerçekleşmesi noktasında üzerine düşeni layıkıyla yerine getirmesi gerektiğini ve bunu en iyi şekilde yerine getireceklerine de yürekten inandığını söyledi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • bek (1 yıl önce)
    21 temmuzda ancak dağlarda kayısı bulurlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Amaç gerçekten birlikse ve samimi iseniz buraya harcanacak para SMA hastalarına verilsin. Çarşıda her yer stand dolu evlatları için para topluyorlar...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Yasin BİKRİYE (1 yıl önce)
    Kuzey Irakta devam eden ve yakında Suriye'de başlayacak ASKERİ OPERASYONLARA, yaşanan EKONOMİK SIKINTILARA rağmen DÜNYACA ÜNLÜ MALATYA KAYISISININ MALATYALILARA TANITIMINI YAPMAK İÇİN FESTİVAL düzenlemek dünyanın her yerinde lüzumsuz uğraştır. Devlet Kurumlarında ve Belediyelerin Festivallerinde (!) 3-5 tıngırtı yapacak sarkıcılara balya balya para ile ücret ödeyip, o festivallerde Aziz Milletimizin sırtından ve bütçesinden bir kaç günlük yurtiçi turist olmak isteyenleri ağırlarken araç kiralarını, otel paralarını, plaketleri vs. ödemek Belediye çapında düzenlenecek sosyal faaliyetler değil ancak organizasyon şirketleri etkinliği olabilir. Belediyeler Sosyal Girişimcilik kapsamındaki kültürel ve sosyal faaliyetleri desteklemelidir. Şarkıcı ve menejerlerine, davetli konuklara, para aktarmak, hediyeler almak için festival düzenlemeye gerek yoktur. Yılbaşında 3 TL olan Belediye Otobüs Ücretlerine 2 defa zam yaparak TÜİK tarafından %70 Enflasyonun açıklandığı günlerde bilet fiyatlarını 6 TL yaparak %100 ZAM YAPARAK SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPILMAZ. Malatya'daki binlerce fırından hangisine giderseniz gidin hiç bir saatte EKMEK YOK cevabı ile karşılaşmaz iken MEGSAŞ eliyle Malatya'mızın her yerinde EKMEK BÜFELERİNDE HER DAİM EKMEK BULUNDURMAYARAK, Malatya'yı ekmek mafyasına teslime ederek SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPILMAZ, Aziz Hemşehrilerimizin dişinden tırnağından arttırarak ödeme sorumluluğu yerine getirdiği bütçeler ile KONSER DÜZENLEMEK BELEDİYENİN İŞİ DEĞİLDİR. Festival (") dönemlerinde BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN BOY BOY FOTOĞRAFLARININ yer aldığı AFİŞLERİ tüm cegetlere, üst geçitlere asmak için bahane aramasın BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ festival düzenliyoruz diyerek. Hele ki AKPARTİ BELEDİYELERİNİN öncelikli görevi hiç bir zaman yaranamadıkları ve yaranamayacakları bir tayfaya para aktarmak için KONSER ve FESTİVAL DÜZENLEME GÖREVLERİ de YOKTUR. FESTİVAL BÜTÇESİ başta ULAŞIM ve GIDA olmak üzere, Motaş, Megsaş ve Esenlik şirketlerinin daha ucuz hizmet verebilmeleri için SÜBVANSİYON için kullanılmalıdır. Cılkını çıkartmadan, katma değer oluşturacak SOSYAL ve KÜLTÜREL ETKİNLİKLER PLANLANMALIDIR. Ak Parti Teşkilatları başta olmak üzere Aziz Milletimizin yanında sözde değil özde olanların bu tür faaliyet bütçelerinin SÜBVANSİYON için kullanılması için tavır alması 2023 seçimleri öncesinde yapılabilecek stratejik bir hamle olacaktır. YETER SÖZ MİLLETİNDİR! mi? ŞEHİTLERİMİZE SAYGI İSİTYORUZ FESTİVAL ADI ALDINDA KONSER İSTEMİYORUZ. ZORLAMAYIN! ZORLAMAYIN!
    %79
    %21
    Yanıtla
  • kazım (1 yıl önce)
    Mevcut ekonomik şartlarda madem toplu taşımayı 6 TL yapacak kadar zorlanıyorsa belediye, o zaman festival, film festivali vs düzenleyerekte kimseye 5 kuruş harcamamalı. İnsanımız ilin tanıtımını, kayısı tanıtımını vs düşünecek halde değil. Ciddi tasarruf edilerek belediye kaynaklarını halkın günlük yaşamını desteklemek için kullanmak lazım.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Veli (1 yıl önce)
    Biriniz kitap fuarını istemez, ötekiniz konsere fuzuli der. Git işe; gel eve başka bi şey yapmayalım istiyorsunuz da kendi zihninizi niye topluma dayatıyorsunuz anlamıyorum. Etkinlikler, fuarlar, sergiler, konserler herkes içindir. O çok düşündüğünüz alım gücü kısıtlı insanları gerçekten düşünüyor olsaydınız bu etkinliklerin onların tek kaçış noktası olacağını da görürdünüz. Mutluluk endeksinde son sıralardayız ve bu ekonomik krizden de önce böyleydi toplumun orta ve alt sınıfı; geçim derdi, alım gücü derken hayatı ıskalıyor bence belediyenin yaptığı bu hizmete teşekkür etmek gerekiyor ve umarım coşkuyla kutlanır.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Belediyeye çok teşekkür ediyoruz sırf siz üzülmeyin veli bey,yoksa herkes herşeyi çok iyi biliyor.Belediye olmasa insanlar eğlenmeyi bilmiyormu.Fuar kaçış noktası öylemi.Yazık ki yazık.Kardeşim sen anlamıyormusun .Kaç fuar yapıldı şimdiye kadar ,hangi fuar kayısıya merhem oldu.Haklısın millet git işe gel eve yapıyor çünkü arkasını tutarak geziyor ,her sabah yeni bir zam.Şimdi bu etkinlik için harcanacak para çarşıda görmüş olduğumuz mazlum evlatları için para toplayan SMA hastalarına verilse kötümü olur.Kitap fuarına gelince tok açın halinden anlamaz.Millet sabah çocuğuna simit parası veremiyor.Halen pandemiyle beraber işsiz olanlar var.Benim çocuğumun karnı doyarsa mutluyum,evimin ihtiyacını alırsam mutluyum.Faturalarımı yatırırsam mutluyum.Suriyeli ağaların her yerde olduğu piknik ve mesire alanları beni mutlu etmiyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kayısı Adam (1 yıl önce)
    Çok mu gerekli bu kayısı festivali ? İnsanlara hizmet götür Selahattin Gürkan. Fuzuli masraf yapıp milletin parasını çarçur etmeye kimsenin hakkı yok. Biz artık eve et alamayacak duruma geldik . 81 il de adam gibi yönetim olup boş şeylere para harcamak yerine , makam araçlarını kullanmak yerine , vb şeyler için kemer sıkma politikasına geçin , artılan paralarla ise insanların sgk bagkur borclarını ödeyin
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ramazan (1 yıl önce)
    Düşünce özgürlüğü mu var bu memlekette . Kimse bunlara sormuyor mu her yıl kiraz festivali yapan Yeşilyurt , sinema festivali yapan 3 belediye, kayısı festivali yapan 3 belediye ... Şarkıcılar a ödenen paralar. Şarkıcı getirip yedirip içirip, yağmur yağdı diye konseri iptal edip cebine 100 bin TL koyup gönderen belediye başkanlari. Hiç mi bu halktan utanmiyorlar. Bu nasıl bir vurdumduymazlik. 3 tane sanatçı kendilerine süper başkan, bravo başkan diyecek diye , uçak , 5 yıldızlı otel, en luks yemekler , hediyeler , kayısı paketleri, ceplerine harçlık koyup göndermeler. Millet artık sadece karnını doyurmayi düşünüyor. Meyve tatlı , etli yemekler den kaçıyor insanlar. Fazla masraf olmasında ay sonunu görsünler diye. Bu belediye başkanları başka yerden mi geldiler. Her eve yıllık 500 TL emlak parası alıyorlar. Asansör vergisi, elektrikten , su dan vergi alıp , o paraları götürüp böyle işe yaramaz gün geçirici şeylere harcayan bu belediye başkanlarını bir kişi uyarmaz mi? Celladina aşık olmuş aptal bir toplum olduk çıktık. Bize her şey hak. Allah helak etsin bunları. Yoksa kul dan medet uma uma dustugumuz durum ortada.
    %84
    %16
    Yanıtla