SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Festivali Kortej Yürüyüşü ve Açılış Töreni

Kayısı Festivali Kortej Yürüyüşü ve Açılış Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 25’incisi kutlanan Malatya Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında kortej yürüyüşü binlerin katılımıyla yapıldı.

25’inci Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında gerçekleştirilen kortej yürüyüşü Malatya’nın renklerini bir araya getirdi. Malatya’nın bütün kesim ve kesitlerinin, bütün renklerinin bir araya geldiği kortej yürüyüşü renkli görüntülere de sahne oldu.

Mehteran Takımının marşları ile birlikte kalabalığın yürüyüşü Valilik önünden başlayarak Büyükşehir Belediye Binası önünde son buldu.

44 çocuğun sünnet ettirildiği, mahalli sanatçıların yer aldığı, jandarma ve polis atlı birliklerinin olduğu, cirit takımının, halk oyunları gösterilerinin bulunduğu kortej yürüyüşünde, bisikletliler, modifiye araç tutkunları, yurt dışından gelen yabancı dans gurupları, siyasi parti temsilcileri ve üyeleri, ilçe Belediye Başkanları ve meclis üyeleri, muhtar dernekleri, merkez ve ilçe mahalle muhtarları, Malatya’da yer alan vakıf, oda ve dernek başkanları ve üyeleri, STK’lar, Malatya’da bulunan hemşeri dernekleri, Malatya’nın 13 ilçesinden 7’den 70’e Malatyalılar  yürüdü.

Yoğun katılımın olduğu, AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın yanısıra Vali Hulusi Şahin, AKP MKYK Üyesi Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, AKP Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya eski Belediye Başkanlarından Mehmet Yaşar Çerçi,  Cemal Akın, Siyasi Partilerin il ve ilçe başkanları, askeri ve mülki erkanın da iştirak ettikleri kortej yürüyüşü sırasında vatandaşlara Türk Bayrağı, şapka, su, kayısı ve çeşitli hediyeler verilirken binalardan da korteje katılanların üzerine karanfiller atıldı.

Protokolün yanısıra kalabalığın eşlik ettiği kortej geçişi Büyükşehir Belediyesi yanında kurulan konser alanına kadar devam etti. 

"BUGÜN MALATYA TEK YÜREK"
Binali Yıldırım, törende konuşma yapacağı kürsüye çıktığında çalan "Malatya Malatya bulunmaz eşin" türküsüne eşlik etti.

Malatyalıların harika olduğunu belirten Yıldırım, bugün kentte muazzam bir coşku ve heyecan yaşandığını söyledi.

Festival yürüyüşünü büyük bir coşkuyla tamamladıklarını ve bu meydanı doydurduklarını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bugün bir başka güzelliği yaşıyoruz. Bugün Malatya tek yürek. İşte hepimizin görmek istediği, hepimizin özlediği fotoğraf burada. Farklı görüşten hemşehrilerimizin, farklı siyasi partilerin üst düzey yöneticilerinin ve il temsilcilerinin, muhalefetiyle, iktidarıyla tek yürek olduğu Malatya için, kayısı için bir oldukları, beraber oldukları bu önemli festival gerçekten ülkemiz adına Malatya adına gurur verici bir birliktelik. Aslında hepimizin farklılıkları var. Kimimizin göz rengi ela, kimimizin kara, kimimizin teni beyaz kimimizin esmer. Saç rengimiz farklı olabilir ama unutmayalım farklı olmayan bir şeyimiz var o da gözlerimizden düşen damlalardır. Gözlerimizden düşen damlaların rengi hep aynıdır. Onun için hep bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, ay-yıldızlı bayrağımızı yurdun her köşesinde dalgalandıracağız. Her türlü şer odaklarına karşı uyanık olacağız."

- "Yolları böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz"
Yıllar boyunca halkın desteğiyle ülkeye hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, Türkiye'nin güneyiyle kuzeyini, batısıyla doğusunu buluşturduk ama bütün bunları yaparken bir şeye çok dikkat ettik. Dedik ki 'yolları böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz' onun için de amansız bir şekilde bölücü terör örgütüyle, FETÖ ile mücadelemiz devam ediyor. Bu mücadele birlik ve beraberlik mücadelesidir. Bu mücadele, istiklal mücadelesidir. Bu toprakların vatan olmasını sağlayan bütün şehitlerimizi, başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmet ve şükranla anıyoruz. Malatya sıradan bir şehir değil. Malatya İsmet İnönü gibi Cumhuriyet kuruluşunun kadrosunda bulunmuş bir başbakan, Turgut Özal gibi Türkiye'yi dünyaya açtan bir lider yetiştirmiş şehrimizdir. Onun için Malatya Türkiye'nin ortasında, Anadolu coğrafyasında ülkemizin, milletimizin birliğinin beraberliğini teminatı ve kayısının başkenti şehridir."
Binali Yıldırım, Malatya'nın kayısının başkenti olduğunu da dile getirerek, kayısıyı milli bir ürün haline getirerek Malatya'yı dünyaya tanıtan tüm üreticileri kutladığını ifade etti.

- "Yeni destanları yeni eserlerle hep birlikte yazacağız"
Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için 20 yıldır canla başla çalıştıklarını aktaran Yıldırım, "İnşallah 2023'te, Cumhuriyetin 100. yılında yeni destanları yeni eserlerle hep birlikte yazacağız. Festivalde herkesi bir araya getiren birlikten kuvvet ayrılıktan felaket olur diyerek bu birlikteliği sağlayan belediye başkanımıza, milletvekillerimize, siyasi partilerimin yöneticilerine ve il başkanlarına, bütün teşkilatlarına Malatyalılar adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- Diğer konuşmacılar
Malatya Valisi Hulusi Şahin ise festivalin Malatyalıların birliğinin, beraberliğinin coşkusu, şenliği, bayramı niteliğinde olduğunu söyledi.

Festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Şahin, "Festival, birliğimizin, beraberliğimizin bir nişanesi olarak çok uzun yıllar devam edecek." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da festivalin Malatya'nın birlik ve beraberliğine katkıda bulunmasını temenni etti.

Bugün çok değerli misafirleri kentte ağırladıklarını anlatan Gürkan, "Bugün Malatya birliğiyle, beraberliğiyle, dirliğiyle bir başka. Biz Malatya olarak, insanlık medeniyetinin başladığı Anadolu'yu anayurt yapan destan şehir olarak 25. Kayısı Festivali'nde Malatya'da birlik, beraberlik, dirlik ve düzeninin fotoğrafını veriyoruz. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu fotoğrafı veriyoruz. Festivalimizin Malatya'ya ve ülkeye hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Programa, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, kaymakamlar, belediye başkanları, diğer ilgililer ve davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Dört gün sürecek festival boyunca çeşitli yarışmalar ve konserler düzenlenecek.

malatyahaber.com- Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • Doğrucu davut (1 yıl önce)
    Kardeşlerim bütün kurumlarda ki müdürler ve Belediyenin tüm personelinin katılması zorunluydu bunlar açık söylüyorum kendi çalıp kendi oynuyor hele bugün MHP’nin başkanının durumuna baktım AKPlilerle resimlerini gururla paylaşıyor bir MHP’li olarak utancımdan öldüm hayatımda MHP’den başkasına oy vermedim vermeyecegim ancak benim partime bu hale düşürenlerden Allah hesabını sorsun
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (1 yıl önce)
    su cennetinde en pahalı suyu içirip bizim paralar ile kendi kendilerine çalıp oynayanlar,israfın dibini yaşatanlar,malatyaspor atkısı ile Şirin gözükenler yedim bende.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • ganyotcu (1 yıl önce)
    o işler atkı takmakla olmuyor bi malatyaspor u adil gevreğin ellerine teslim edip ligden göz göre göre düşürdünüz sandıkta görüşürüz sayın vekiller
    %85
    %15
    Yanıtla
  • carlos (1 yıl önce)
    altları ustlerı kuru tabi kortej yaparlar :)
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Serhat doğan (1 yıl önce)
    Yol asfalt Daire Başkanlığı Belediye ana bina Maski arıtma Park bahçe Temizlik işleri Fen işleri İmar Personeli neden kortejde yok KÜSMÜŞLERMİ
    %69
    %31
    Yanıtla
  • onur kayahan (1 yıl önce)
    Halbuki ne güzel başlamıştı, ilk defa tüm STK ve taraflarla biraraya gelindi , Malatya için bir umut doğdu diye düşünmüştük. Hepimiz çağrı yapmıştık katılın diye. Kim yaptıysa kim çağırdıysa Binali Yıldırım ı davet edip festivali siyasallaştırdı. Kim Binali Yıldırım ? Bir partinin başkan yardımcısı. Halbuki bir kaç bakan katılsa dersiniz ki bizi idare edenler üst seviye de katılım sağladı dersiniz. Binali Yıldırım, Nasıl bir katkı sağladı acaba? insanlar bir birini mi ezdi? Binali yi görmek için.. Ne diyelim , Malatya için biraraya gelmeye çalışanlar var, Malatyayı siyasallaştırıp oylarını kontrolize etmeye çalışanlar var, Bakalım kim kazanacak.. Malatya markası her siyasi partinin üzerindedir.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Halil Mecit (1 yıl önce)
    Malatya spor küme düşerken bu siyasiler ortada yoktu şimdi gösteriş olsun diye atkı takmışlar gülmemek elden değil
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Borte (1 yıl önce)
    Çok yakın zamanda suya otobüse fiyat ayarlamasiyla Malatyalılar hesap yüklenecektir puhaaa milletin parasıyla millete sowww puhaaaa
    %87
    %13
    Yanıtla
  • vedat (1 yıl önce)
    Artık özel olan bu şehri anlayamıyorum. Koskoca Malatya büyükşehir belediyesi kasaba belediyesine döndü. Antep Kayseri aldı başını yürüdü. Bizmkiler orduzu belediyesi , çırmıhtı belediyesi kafası yaşıyor. Allah aklımıza mukayyet olsun
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Erdal (1 yıl önce)
    Malatya eski Belediye Başkanlarından Mehmet Yaşar Çerçi,Cemal Akın değil ; Malatya Belediyesi eski Başkanlarından Mehmet Yaşar Çerçi,Cemal Akın olmalı :)
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Necatin (1 yıl önce)
    Başkan gövde gösterisi yaptı ama olmadı ilgi azdı çünkü gönüllere giremedi...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    zorla milleti mitinge götürdüler belediye çalışanları kızıyordu
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Zorba (1 yıl önce)
    Malatya çiftçisi Üretsin. İzmir,İstanbul Esanafı İhraç etsin. Fransa,İtalya,Yunanistan kendi ambalajlarına koyarak Dünya ya satsın. Fransa dünya kaysı ihracatçısı olsun sizde buralarda kortej falan yapın ,şarkı türkü söyleyin, cambaz oynatın. Kocaman Fırat boş boş aksın köylü milyonlar versin kuyu açsın ,Han ,Hamam, Muhtar evi,Taksi durağı, Kahve park yapın.. Vay be!!!!
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Wenda!! (1 yıl önce)
    bizim kayısı festivalimiz uzun yıllardan beri var bence bunun eleştirilecek bir tarafı yok aksine bir kayısı kenti olarak en iyisi yaraşır. ayrıca konuk sanatcılar kayısı fuarında 90 'larda gelen 90 kuşağı eski bir geleneğimizdi kendi adıma çok sevindim. kayısı çalışanlarına moral motivasyon oluyordu, eminim şimdide aynı şekildir. birlik berabrelik olduğunda üstesinden gelinmeyecek bir sorun yoktur. RABBİM birlik beraberliğimizi daim etsin MİLLET OLARAK VATAN OLARAK herşeyden önce İNSAN olarak
    %42
    %58
    Yanıtla
  • ezan susmaz, bayrak inmez diyerek festivali(!) tamamlalım. Dadı gaçmasın.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Dizo (1 yıl önce)
    bu seneki kayısı festivalini siyasi şova dönüştürdüğün için selahattin gürkan seni tebrik ederim malum parti'nin seçim çalışmasına döndü bu seneki kayısı festivali
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Y. Aslan (1 yıl önce)
    Cumhuriyet Bayramını böyle kutlamazsınız... hıc bır yerde gorunmeyen bürokratlar. Şimdi neden bu kadar görünür oldunuz
    %89
    %11
    Yanıtla
  • atarli adam (1 yıl önce)
    Sn. editör Bazı yazdığım yazılarda belirttiğiniz hususlar olmamasına rağmen yayınlamıyorsunuz!!! Gelelim bu korteje, günlük covit vaka sayısının 200.000 kişi üstünde olmasına rağmen yapılan doğru mudur? Bu kadar sağlık sektöründe çalışan doktorumuz, hemşiremiz, sağlıkçılarımız varken... Bu kadar işin uzmanları prof.. doç... varken uyarılar peş peşe gelirken yapılanlar doğru mudur? Sağlık bakanı bunları görüyor musun? Fazla söze gerek yok herkes anlayacağını anlıyor. 2. olarak bu ekonomik krizde , insanlar çöpten ekmek toplarken , acil yapılması gerekenlere bütçe bulunamazken yapılanlar doğru mudur? 3. soru Belediyenin kurumları saat 15 den sonra bu topluluğa katılmak için talimat almış mıdır? örnek Maski çalışanları saat 15 de paydos ettirilip zorunlu kılınmış mıdır? Ayrıca size yakın özel şirketlerde ki çalışanlarında bu yürüyüşe katılmaları için baskı yapılmış mıdır? :))) Dronela kalabalığı çekip insanları kandırmaya mı çalışıyorsunuz!!! Artık Geliyor gelmekte olan... Gri pasaport skandalından sonra soruşturma izni verilerek yargılanan belediye başkanı halen o halkın arasında nasıl dolaşabiliyorsun!!! Sana soruyorum hiç mi utanmıyorsun. 4. Ne kadar yetimin , fakirin , insanların hakkına girmişseniz Yüce rabbim sizleri tez zamanda ıslah etsin. Artık uyanın !!!!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Her şey güllük gülistanlık maşaalah ..Almanya bizi kıskaniyeah
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Celal (1 yıl önce)
    Sen işçine taşeronuna zam verme, onların günlük yemek parasını simit ve çay hesaplayarak ver , işçi zam istedimi işten çıkarmakla tehtid et, 6 tl etmişsin otobüs biletini sonra çıkalım hep beraber aile olalım malatya olalım festival yapalım de..evlere şenlik …dün yüzü gülen kimse yok idi..manşetelerde en ön planda istedigi bu idi oldu..hayırlı olsun malatya hayırlı olsun türkiye..asıl şenlik asıl festival 2023 te olacak
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Toplamda yüzde 130 zam almışsınız hala zam olmadı diyorsunuz,beğenmiyorsanız çıkın işten biz girelim ben iş bulamıyorum sadece sigortam yatsın yine çalışırım
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    Allah peygamber aşkına bu ekonomik krizde yapılan konserlerin harcanan paraların ne gereği var. Önce Yeşilyurt ve Battalgazi belediyeleri geçtiğimiz günlerde konser üstüne konser verdirdiler şimdi de büyükşehir belediyesi. Her bir sanatçıya yüzlerce milyar (eski para ile) vermenin anlamı ve mantığı nedir ? Bu millete yazık.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • mert (1 yıl önce)
    Kıymetli Editör; Akşam ki kortej yazıda abarttığınız gibi yoğun bir kalabalık yoktu.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Hatırlı (1 yıl önce)mert isimli kullanıcı yorumuna
    Kortej hiç olmadığı kadar doluydu, gelenlerin çoğuda selahattin beyin hatırı için gelmişti emin olun.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Haha :) yoğun değildi. Üstelik gelenlerin bir çoğu mecburi geldi(belediye çalışanları)
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yasin (1 yıl önce)
    Benim anlamadığım B. Ali Yıldırım bu festivalde ki yeri, önemi nedir? Çünkü önceki yıllarda da festival oluyordu yerel medyamızın ilgisizlik ile 3-5 fotoğrafla takipte bulunması, ulusal medyanın umrunda olmayışı felan ama dün maşallah yerel ve ulusal medya Malatya da hareketli dakikalar yaşadı, diken üstünde olup iyi haber yapmaya çalıştılar. Festivalden çok adamın Malatya ya gelişi konuşuluyor. Konuşulanca da festivalin adı duyuluyor. Bu yıl belediye ve milletvekilleri büyük oynadı. Sanatçılardan da iyi isimler var. Her ne olursa olsun bu organizasyon bu festival seçim zamanında sandıkta hesap sormayı engellemeyecek. Elbet seçimde gereken cevap verilecek.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    Halay çekmede Malatya nam yaptı. Alıştık artık. Fazla bi şey beklemeyin.Temmuz sıcağının altında kayısı ile uğraşan çiftçinin sıkıntısı halay çekerek çözülmez.Yeni bir şeyler yapma zamanı beyler.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Harun BİNGÖL (1 yıl önce)
    Hava soğuk galiba herkes ceket giymiş :)
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Erhan (1 yıl önce)
    Ver mehteri mehter nerde ha öndeymiş malatyanın başına gelecek en talihsiz grup adamcılar.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Kemal (1 yıl önce)
    Fatma sahin de gelmis. antep i halletti malatya kaldı
    %67
    %33
    Yanıtla
  • mehmet aydın (1 yıl önce)Kemal isimli kullanıcı yorumuna
    fatma sahin malatyanın gelini malatya ya gelmesi sizi ney irite etti..
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Gelininiz degil demedik. Aile spb halletti. Antep i halletti sirada malatya var herhalde. Bunu anlamak icin beyin olması gerekiyor.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Hayırdır buraya kimin gelip kimin gelmeyeceğine siz mi karar veriyorsunuz bundan böyle beylerderesin de bekle sen geç sen geçme de
    %25
    %75
    Yanıtla
  • bulent (1 yıl önce)
    kaysı 60tl düşmüş şehir kortej yapiyo
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Tabi düşecek köylü 150 den kayısı satsa kendini kaybeder diye Malatya daki 4 tane büyük tüccar indiriyor köylü kayısı yine verdimi geri 150 200 arasına çıkarıyorlar bu sistem hep böyle dır değişmez yani.
    %75
    %25
    Yanıtla