SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayısıdaki Monilya Hastalığı TARSİM Kapsamına Alınmalı'

'Kayısıdaki Monilya Hastalığı TARSİM Kapsamına Alınmalı'
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, kayısıda rekolte ve kalite kaybına neden olan Monilya hastalığının TARSİM kapsamına alınmasını talep etti. Fendoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi bünyesinde 40 bin ton kapasiteli lisanslı silo kurulmasını da gündeme getirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu,  “6 Şubat depreminde yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen kuru kayısı ihracatı devam ediyor. İlimiz ve ülke ekonomisine yıllık 500 milyon dolar gelir getiren kuru kayısıda bu yıl iklim değişikliği ve ilkbahar erken yağmurları nedeniyle ortaya çıkan monilya hastalığı kayısıda rekolte ve kalite kaybına yol açmaktadır. Monilya hastalığından dolayı kayısıda yaşanan rekolte ve kalite kaybının ve üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için TARSİM sigorta kapsamına alınmalıdır.” dedi.

Malatya’da Toprak Mahsulleri Ofisi bünyesinde 40 bin ton kapasiteli lisanslı silo kurulması konusunu da gündeme taşıyan Fendoğlu, “Malatya’da yüksek miktarda buğday ve arpa hasat edilmektedir. Devletimiz üreticilerimize destek amacıyla vermiş olduğu arpa, buğday ve mısırın muhafaza edilip dağıtımı için Toprak Mahsulleri Ofisi bünyesinde 40 bin ton kapasiteli lisanslı siloya ihtiyacımız vardır.” İfadelerini kaydetti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Vatandaş 44 (5 ay önce)
    Hükümet ortağı degilmisiniz yetki elinizde çıkartın yasayı alın
    %14
    %86
    Yanıtla
  • orhan ince (5 ay önce)
    bırakın manolya hastalığını normal don ihbarını bile doğa olayı diye 3 senedir kabul etmiyorlar .
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Tarık (5 ay önce)
    Helal olsun sayın vekilim. Hadsizlere önce haddini bildirdin ! Memleketin sorunlarını da dile getiriyorsun her zaman. Rabbim Malatyalı ya çiftçiye yardım etsin
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Orhan (5 ay önce)
    Sayın vekilim, bu hususta mağdur olanlardan birisiyim. Tarsim ihbar tarihinden 15-20 gün sonra eksper gönderdi ve hemen hemen tüm üreticilere %100 monilya hastalığından kaynaklı diye sigorta bedelleri ödemedi. Zamanında ekspeer gelmiş olsa ürünün dondan da etkilendiğini tesbit edebilirdi. Ben şahsen gerekli tüm girişimlerden bulundum, tabii ki hepsinde de olumsuz sonuç aldım. Konuyu yargıya taşıdım inşallah emsal bir karar ile mağduriyetler giderilir.
    %58
    %42
    Yanıtla