SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Kıbrıs Barış Harekatının 48. Yılı Dolayısıyla Malatya'da Tören

Kıbrıs Barış Harekatının 48. Yılı Dolayısıyla Malatya'da Tören
A- A+ PAYLAŞ

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. yıldönümü Malatya’da da törenle kutlandı.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48’inci yıldönümü nedeniyle, düzenlenen tören Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Cengiz ve dernek üyeleri tarafından çelenk bırakılması ile başladı.Program Saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okunması ile sona erdi.

Daha sonra tören alanında açıklama yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Cengiz “Kıbrıs Barış Harakatı’nın 48‘inci yıl dönümünü törenlerle kutluyoruz. Bütün şehit ve gazi ailelerin başımızın üzerinde yeri var. Allah gazilerimize sağlıklı ömürler versin şehitlerimizde mekanı cennet olsun” dedi.

"MALATYA'DAN DA 6 ŞEHİDİMİZ VAR"
Bu arada, Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Harekatta Malatyalı askerin şehit olduğunu belirten Canbay, şunları söyledi:

"Bugün, Kıbrıs’taki Rum mezalimine son veren ve Ada’ya huzur ve selamet getiren Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 48. yıl dönümü… Yüzlerce şehit verdik, Kıbrıs’a huzur getirdik!

Ecdâd toprağı Kıbrıs’ta yıllarca Müslüman soydaşlarımızın kanını döken Rumlara hadlerinin bildirildiği Kıbrıs Barış Harekâtı’nın, 48. Yıl dönümü yâd ediliyor.

Müslüman soydaşlarımıza yönelik zulmün zirveye çıktığı 1974 yılının Temmuz ayında, garantör ülke olan Türkiye adına dönemin başbakanı Bülent Ecevit, Kıbrıs konusunu görüşmek için İngiltere’ye gitmişi. Başbakanlığa vekâlet eden Millî Görüş Lideri ve dönemin hükümet ortağı olan Millî Selamet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Millî Güvenlik Kurulunu acil gündem koduyla toplayarak dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Semih Sancar’a gemilerin yola çıkması için o tarihi harekâtın emrini vermişti.

Ordumuz, 20 Temmuz 1974 tarihinde, başarılı bir harekâtla Müslümanlara uygulanan zulmü ortadan kaldırarak Ada’da tekrardan huzur ve barışı tesis etti. Kıbrıs Zaferi’yle, necip milletimiz 200 yıl aradan sonra tekrardan toprak kazanmış oldu. Harekât süresince Türk Silahlı Kuvvetlerinden 415’i kara, 65’i deniz, 5’i hava, 13’ü jandarma olmak üzere toplam 498 Mehmetçik şehit olurken 1.200 TSK personeli gazi oldu. Mehmetçik’in sadık müttefiki olan Kıbrıs Türk tarafında ise, 70 mücahit ve 270 sivil şehit olurken binlerce Kıbrıslı da yaralanmıştı.

Malatya'dan da 6 şehidimiz var. Bunlar;
Darende'den Hasan Karagülle
Doğanşehir'den Durak Sülü
Hekimhan'dan Mehmet Karaca
Hekimhan'dan Seçim Kılıçaslan 
Malatya merkezden Feyzullah Taşkınsoy ile 
Malatya merkezden Cemal Altınok'tur.

Şehitlerimize rahmet dilerken Kıbrıs barış harekatının 48. Yılını kutluyorum."

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız