SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kılıçdaroğlu'dan Soylu'ya '700 Bin Suriyeli Bebek' Yanıtı

Kılıçdaroğlu'dan Soylu'ya '700 Bin Suriyeli Bebek' Yanıtı
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Medya temsilcileri ile göç buluşması" adı altında yazılı ve görsel basının Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Gölbaşı'nda bulunan Vilayetler Evi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Soylu, Türkiye’nin göç politikasına yönelik yaptığı çalışmalara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Soylu konuşmasında, "700 binin üzerinde Suriyeli kardeşimiz bu ülkede dünyaya geldi. Bu büyük bir zenginliktir" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU YANIT VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’nun bu sözlerine yanıt geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Suriye’nin yeniden ayağa kalkması için evlatları vatanına dönmelidir" dedi.

CHP liderinin açıklaması şöyle:

"700 bin Suriyeli bebek doğmuş ülkemizde. Allah uzun ömürler versin hepsine. Biz meseleye ülkemizin geleceği gözüyle bakıyoruz. Evet, her milletin en büyük zenginliği bebekleridir. Bu bebekler de yıkık dökük Suriye'nin zenginliğidir. Suriye'nin yeniden ayağa kalkması için, evlatları vatanına dönmelidir. Ancak hep söyledim yine söyleyeceğim, ucuz bir ırkçı tavırla değil, düzgün, devlet aklıyla yapılacak iştir bu. Sağlıklı şartlarda gidecekler, tüm adımlar hazır. İktidarımızda bu sürecimiz 2 senede tamamlanacak. Bu şartlar da AB fonlaması ile, bizim garantörlüğümüzde oluşturulacak. Davul zurna ile gidecekler"

GEÇEN YIL MALATYA'DA DOĞANLAR

Bu arada, 2021 yılında Malatya'daki kamu hastanelerinde 1150 Suriyeli bebeğin dünyaya geldiği, bunun Malatya'da o yıl doğan bebek sayısının yüzde 10'unu oluşturduğu öğrenildi.

yenicaggazetesi.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Bugün Abdullah Gül Parkında kendimi Halep'e gitmiş gibi hissettim abartısız
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Lafa geldi mi İHA ,Siha v.s. arkadaşım senin memleketin tek kurşun atılmadan işgal edilmiş ne konuşuyorsun? Halay ekibi basar eksiyi şimdi
    %73
    %27
    Yanıtla
  • ATİLLA (1 yıl önce)
    Kendi vatanlarına hayrı olmayanların bize hiç faydası olmaz. KILIÇDAROĞLUNa kesinlikle katılıyorum. Adam kötü bir şey demedi. İnsani şartlarda ülkelerine gönderilmeli . Her başı sıkışan bize sığınırsa işimiz iş. Biz dünyanın jandarması değiliz.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet_44 (1 yıl önce)
    Bu da; Suriyeliler 25 yıl sonra , ülke nüfusunun en az %25' ini oluşturacak demektir.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • ADALET (1 yıl önce)
    Kılıçdaroğlu gerçekten muafelet yapamıyor Desene; Sayın soylu 700 bin Suriyeli çocuğa sevindiğin kadar İçinde Allah korkusu var ise Türkiye’deki 700 SMA Hastası bebeğimiz içinde gen tedavisine bütçe ayır bizde senin kadar sevinelim Suriyeli çocuklara. Elin çocuğu için nara atacağına öz evladın için çaba harca. Devşirmeler ile olsaydı Osmanlı’da olurdu.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • irfan (1 yıl önce)
    700 bin nedir en az beş milyon burada doğdu ve vatandaş oldu her müracat eden suriyeliye koşulsuz vatandaşlık veriliyor
    %81
    %19
    Yanıtla
  • 2 yıl önce (1 yıl önce)
    2 yıl önce 34 kişilik bir sınıfım vardı. 8 tanesi Suriyeli idi. 8 Suriyeli çocuğun kardeş sayısı 52 idi. Sınıfın geriye kalan 26 ailesinde toplam çocuk sayısı 48 idi.. 2021 Tuik doğum oranına göre Türklerin doğum oranı 1.8,yabancıların 5.9 imiş. Bu şu demek. En geç 2035 yılında ülkenin yüzde 50 si yabancı olacak demektir. Davul zurna ekibini piste alalım...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • O davul zurna ekibi,10 sene sonra Arap müziği eşliğinde oynamak zorunda kalabilir.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Şehitfevzili (1 yıl önce)
    Süleyman soylu ve takımı sizi tarih yazacak.bu ülkeye Osmanlı'dan bu yana böyle düşmanlığı hiç bir kul yapmadı.oy uğruna bunların hepsine vatandaşlık verildi.cocuklarimizin yarınını tehlikeye soktunuz.kirk yıllık Afgan komşularımız vardı azınlık oldukları için sessiz sedasız geçiniyorlar di onlara tek kelime etmedim ama bunlar tehlike.batinin yıllardır yikamadigi Türkiye'yi bunlar üzerinde yaptığı pilanlarini çok iyi gerçekleştiriniz.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • carlos (1 yıl önce)
    adam suriyelıler ile gurur duyuyor şuna bak be .
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ibo (1 yıl önce)
    Arefe günü çarşıya çıktım inanırmısınız bizim vatandaştan çok suriyeli vardı benin kendi fikrim malatyaya çok fazla göndermişler ikinci bir husus ülkemizin yapısını bozmakta bu durum bir an önce gönderilmeliler yoksa oyumu ona göre verecem
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    700 bin Suriyeli bebek övünülecek ne var,bize ne ancak Türk milleti için 10 yıl sonra 7milyon demek bu kadar çabuk çoğalıyorlar . Türk milleti nın kurtuluşu için gitmeleri hemde kısa zamanda şart.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Kılıçdaroğlu haklı beyler..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Polat (1 yıl önce)
    Suriyelilere dair tehlikeyi Sn Ümit Özdağ yıllardır dile getirdi. Ne zamanki suriyeliler yüzünden işsizlik enflasyon başladı o zaman millet kulak kabartmaya başladı. Tek çare Zafer partisi
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Dert yok tasa yok,ekmek elden su gölden, ben olsam 7 milyon yapardım. Bizim fukaralarda işsizlikten geçim derdinden şaşmış, ne yapacağını bilmiyor. Zerre hakkım varsa yiyenede sorumlusuna da,vesile olana da haram zıkkım olsun..
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Muhittin (1 yıl önce)
    700.000 yeni suriyeli. Nasil? Mutlumusunuz cok bilen tek adamcilar? 3 aya kalmaz emevi camiinde namaz kilacagiz diyen arkadaslar pek sesiniz solugunuz cikmiyor! Dün Esad Halep te emevi camiinde namaz kildi. Emin olun bu günleri bile arayacaksiniz! Maalesef…
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Deka (1 yıl önce)
    Bugün orduzu pınarbaşına gittim kendimi suriyede sandım yazık
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)Deka isimli kullanıcı yorumuna
    Suriyeliler den çok mutlu olan arkadaş bu yoruma eksi vermiş kardeşim istanbul çok daha kötü halde sinir katsayımızla oynuyorlar geleceğimiz tehlikede
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Eksi vermek yerine utanıp geldiği yere gitsin..
    %87
    %13
    Yanıtla