SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kimse Bizim Adımıza Konuşamaz"

0
Güncellendi - 2017-02-11 03:22:39
A- A+ PAYLAŞ

  • Haçovalı muhtarlardan, bir grup köylünün Çakır'ı ziyaretinde 'Evet' oyu vereceklerine ilişkin açıklamaya tepki geldi..

Akçadağ ilçesine bağlı Yaylımlı ile Yeşilyurt ilçesine bağlı Atalar Mahallelerinden muhtar ve vatandaşların referandumda ‘Evet’ oyu vereceklerini açıklamalarının ardından Haçova Muhtarlarından açıklama geldi.

Haçova Köyü Dayanışma ve Kültür Derneğinde bir araya gelen Atalar, İkizce ve Ataköy Mahallesi Muhtarları yaptıkları basın açıklaması ile ‘Referandumda ‘Evet’ oyu’ açıklamasının tüm Haçovalı Alevileri bağlamadığını söylediler.

Malatya Atalar (Haçova) Köyü Kültür ve Dayanışma Dernek binasında bir araya gelen Atalar mahalle muhtarı İmam Yılmaz, İkizce mahalle muhtarı Mahmut Çolakoğlu, Ataköy mahalle muhtarı Elif Gemici, Dernek Başkanı Abidin Akdağ ve Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde hazır bulunan Tahir Duran ortak bir açıklamayla Atalar (Haçova) Mahallesi muhtar ve köylüleri  adına, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yapılan ziyarete, teşekkür dileklerini ve referandumda köylüler adına oy tercihi belirtilmesine sert tepki gösterdiler ve bu açıklamayı kınadıklarını ifade ettiler.

Atalar Mahallesi Muhtarı İmam Yılmaz yaptığı açıklamada ; “Bizim adımıza basında gördüğümüz bir açıklama dolayısıyla bir açıklama yapma gereği hissettik, bizim asla böyle bir açıklamadan haberimiz yok böyle bir açıklama yapmadık. Bu açıklamayı yapanları da kınıyoruz. Bizim ne Aleviler adına ne de köyümüz adına bir açıklama yapmamız söz konusu değildir. Gerekli gördüğümüz durumlarda hizmet yapanlarla görüşüyoruz teşekkürlerimizi iletiyoruz.Ama referandumdaki tercihlerimiz konusunda kimse bizim adımıza konuşamaz. Köyümüzün Cumhuriyetçi, Atatürkçü bir yapısı var. Geçmişten bugüne bir oy kullanma geleneği var, bugüne kadar ki tercihleri doğrultusunda referandumda da köylülerimiz sandığa gidip tercihlerini yapacaklardır. Ayrıca açıklamayı yapan kişi köyümüzde oturmamakta ve köy adına bir açıklama yapma hakkı bulunmamaktadır.”dedi.

İkizce Mahalle Muhtarı Mahmut Çolakoğlu  “Yapılan hizmetlerin doğru veya yanlış olduğu ayrı bir konu ama adımıza yapılmış bu açıklama köyde oturmayan ve köyümüzü temsil etmeyen bir kişi tarafından yapılmıştır. Referandum tercihi belirtmiş olması da kabul edilemez bir durumdur. Açıklamayı kınıyoruz, böyle bir şey olmaz. Seçimde herkes gidip oyunu kullanacaktır ”ifadelerini kullandı.

Ataköy Mahalle Muhtarı ve aynı zamanda Haçovalı olan Elif Gemici “Köylülerimiz adına yapılan bu açıklama doğru değildir, hiçbir bilgimiz olmadan yapılan bir açıklamadır, kınıyoruz.” Dedi.

Belediye başkanı ziyaretinde hazır bulunan Haçova Köyü’nden Tahir Duran ise , bir yakınının  Büyükşehir Belediye Başkanıyla bir görüşme yapacağını söylediğini  ve birlikte gitmeyi teklif ettiğini için köylülerden 2-3 kişiyle ziyarete gittiklerini belirterek “Açıklamayı o anda duydum.Köylüler adına bir referandum tercihi belirtilmesi çok yanlış.  yüzden bugün muhtarlarımızla birlikte aynı düşünceleri paylaşıyorum” dedi.

Yaylımlı Mahalle Muhtarı Şeyho Karabulut ile Atalar Mahallesinden bazı mahalle sakinleri geçtiğimiz gün Başkan Ahmet Çakır’ı ziyaret etmiş ve referandumda evet oyu kullanacaklarını belirtmişlerdi.

Bülten- iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MURAT (7 yıl önce)
    Tam da düşünüyordum ki haberi yapmışsınız bile, bunlar ne zaman çıkıp da biz evet demedik ve demeyeceğiz, bizler bilmem neyliyiz, bilmem nereliyiz diye...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • KENAN YILMAZ (7 yıl önce)
    Büyükşehir belediyesi başkan başkan yrd.ve tüm çalışanlarla birer aileyiz tek bayrak altında malatyada kardeşçe yasiyoruz malûm ki bir referandum var fakat bizim hiç bir kimseyle uzaktan yakından kötü bir yaşantımız olmamıştır olamaz aksi halde HACOVA li bir genç olarak oyumuzu dürüstçe kullanıp kararımızı kendi vicdanımız ile vermekten yana tereddüt etmeden kardeşçe güzel bir seçim olması dileğiyle teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Michail (7 yıl önce)
    Muhtarlarimizin her zaman yanindayiz evet dogru soyluyolar koy olarak mahalle olarak her zaman atatürkçüyüz cumhuriyetciyiz bu tip kişiler aramizdan cikamaz saygilar
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)Michail isimli kullanıcı yorumuna
    Yaşamış olduğumuz vatanımızın bütünlüğü hepimiz için çok çok önemli ayrıştırıcı bir tutum ötekileştirme ülkemiz için handikaptır lütfen bundan böyle sen suçusun ben bucu yum diyerek kutuplaşıp güzel ülkemize zarar vermeye kimsenin hakkı yok bütün vatandaşımız hukukun üstünlüğü çerçevesinde 1.sınıf vatandaş olmalı herkesin görüşüne saygılı yaklaşım içinde olmalıyız.Rabbim ülkemize zeval vermesin düşmanlarına da fırsat vermesin.
    0
    0
    Yanıtla