SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kişi Başına Düşen Yeşil Alanı 5,6 m2'ye Yükselttik'

'Kişi Başına Düşen Yeşil Alanı 5,6 m2'ye Yükselttik'
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt İlçesinde bugüne kadar 235 parkı hizmete sunup, toplam 1 milyon 915 bin 831 metrekarelik yeşil alanı vatandaşların hizmetine sunarak kişi başına düşen yeşil alan miktarını 5,6’ya yükselten Yeşilyurt Belediyesi'nin Bostanbaşı Mahallesindeki Lavanta Parkı Malatyalıların hizmetine girmeye hazırlanıyor.

Lavanta çiçekleriyle donatılacak olan park alanında; fotoğraf çektirme alanları, spor aletleri, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarının yanı sıra oturma grupları yer alacak.

Yeşillendirme ve çevre düzenleme çalışmaları devam eden Lavanta Parkı gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt İlçesindeki tüm yatırımların deprem yaralarının sarılmasına katkı sunacak düzeyde olduğunu söyledi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından hizmete sunulan kültür, sanat ve gençlik merkezleri ile sosyal yaşam alanlarının 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin ardından vatandaşların emrine sunduklarını, çadır ve konteyner kentlerin yerleştiği park alanlarının şehirdeki barınma sorunun giderilmesinde ciddi rol oynadığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Bostanbaşı mahallesinde yapımında sona yaklaşılan Lavanta Parkının da sosyal ve sportif aktivite alanlarıyla şehirdeki normalleşme sürecine önemli katkılar sunacak bir yatırım olduğunu ifade etti.

Bostanbaşı ile Karakavak Mahallelerinin birleşme noktasında hizmete sunacakları Lavanta Parkıyla bölgeye yeni bir yaşam alanı kazandıracaklarını belirten Başkan Çınar, “ Kentimizde bilindiği üzere deprem yaralarının sarılması açısından önemli çalışmalar yapılıyor, bizlerde bu sürece tüm imkanlarımızla ve yatırımlarımızla destek olmaya devam ediyoruz. İlçemizin muhtelif bölgelerinde yeni sosyal ve sportif yaşam alanlarının kurulması, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın deprem stresinden uzaklaşıp modern ve nezih alanlarda günün yorgunluğunu atması açısından büyük önem taşıyor. Belediye olarak bugüne kadar toplamda 235 parkı hizmete sunarak, toplamda 1 milyon 915 bin 831 metrekarelik yeşil alanı ilçemize kazandırdık ve kişi başına düşen yeşil alan miktarını ise 5,6’ya yükselttik.” diye konuştu.

Yeni sosyal yaşam alanları inşa ederek şehirdeki deprem yaralarının sarılmasına da katkı sunduklarını hatırlatan Başkan Çınar, “ Bostanbaşı ile Karakavak Mahallesinin birleşme noktasında, Horata Deresinin etrafına ise Lavanta adını verdiğimiz çok şık ve nezih alanlara sahip güzel bir park inşa ediyoruz. Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahamızda yetiştirdiğimiz rulo çimlerimizin yanı sıra Tepeköy’deki Fidanlık Alanımızda hazırladığımız lavanta çiçeklerimiz ekiplerimiz tarafından belirlenen alanlara yerleştiriyor. Rulo çimlerimiz ve lavanta çiçeklerimizle birlikte parkımız hem görselliği hem de tasarımı ve hizmet alanlarıyla birlikte dikkat çekici özelliklere sahip olacaktır. Projeye 2022 yılında başlamıştık, bu yıl içerisinde açılışını yapacaktık ancak yaşadığımız asrın felaketi büyük depremlerden dolayı projede bir takım değişiklikler yaptık, şu anda ağaç dikimleri, çim yerleştirme ve diğer sosyal donatılarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Parkımızın hemen yan tarafında Rönesans Konteyner Kent-1 var, burada yaklaşık bin 100’e yakın konteynerde 4 bine yakın depremzede vatandaşımız yaşıyor. Burası oldukça hareketli bir bölge, parkımızda bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek hizmet alanlarına sahip olacaktır. Belediye olarak parkımızı hizmete sunduktan sonra burada farklı temalı sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz, burası inşallah canlı ve dinamik bir görüntüye kavuşacak. Parkımızın büyük kısmı tamamlandı, yakın bir zamanda açılışını yaparak park yatırımlarımıza bir yenisini daha eklemiş olacağız, hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Hakkı (6 ay önce)
    Park alanı mı arttı, nüfus mu azaldı? Alttaki resmin sol tarafında oturuyorduk. O yıkıntıların olduğu bölgede. Ben ve birçok komşum il dışına taşındık. Bizim gibi binlercesi. Tabi vefat edenleri de düşünce haliyle yeşil alan artıyor. Ayrıca yıkılan ve yıktırılan siteleri de park alanına katmışsınızdır. Ne de olsa vukaati çok bu belediyenin ve başkanının. Sağı solu belli olmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 ay önce)
    Dev gibi alanı olan Çevik kuvvet kampüsüne yapsanıza daracık emniyete ait araziye sıkıştırdınız. Bari orada emniyet personelinin işine yarardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cero (6 ay önce)
    Gerek yüksek katlara imar vererek gerekse uydurma kağıtlar üzerinde denetimlere imza atarak ve de imar affı çıkartarak öldürdünüz insanları. Nüfus azalırsa tatbiki kişi başına düşen yeşil alan oranı artar. Bana sorarsanız masum insanları öldüren İsraillilerden hiç farkınız yok. İsrail bomba atarak siz ise belediyelerde gizli gizli yüksek ve kalitesiz yapıların belgeleriyle onaylayarak insanların ölüm fermanlarını imzaladınız.
    %100
    %0
    Yanıtla