SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7. Malatya Kitap Fuarı Açıldı

0
Güncellendi - 2018-04-30 02:34:26
7. Malatya Kitap Fuarı Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Malatya Anadolu Kitap Fuarı ‘Ah Kudüs’ temasıyla açılışını gerçekleştirdi.

  Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yanındaki fuar alanında gerçekleştirilen 7.Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nın açılış törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çakır,  Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Malatya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın ile çok sayıda davetli katıldı.

  Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Kültür A.Ş. tarafından organize edilen fuara 375 yayınevi ve 220 yazar katılacak. Fuar 6 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

“EĞİTİME 6,2’DEN DAHA FAZLA PAY AYIRDIK”

  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında bulunan fuar alanında "Ah Kudüs" temasıyla gerçekleşen ‘7. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, dünyayı yönetenin kalem, mürekkep, kağıt olduğunu ifade etti.

  Okuyanların daha iyi düşündüğünü, gördüğünü, karar verdiğini anlatan Yılmaz, eğitimde çok büyük mesafeler aldıklarına vurgu yaptı.

  Yılmaz, 10. Kalkınma Planı'nda eğitimle ilgili hedeflerin aşıldığını ifade ederek, "Orada diyor ki Türkiye'de eğitime ayrılan kaynağı OECD ülkelerinin ortalamasına yaklaştıralım. Türkiye ne kadar ayırıyordu biz geldiğimizde? Milli gelirden eğitime ayrılan pay 2,9'du. OECD ülkelerinin ortalaması ne kadar 5,2. Bari yaklaştır diyordu? Şimdi 6,2'den daha fazla kaynak ayırdık” diye konuştu.

“İZLERİN SİLİNMEMESİ İÇİN 24 HAZİRAN’DA KARARIMIZI VERECEĞİZ”

  Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise farklı kültürlerin bir arada yaşamasının Türkiye'nin en büyük zenginliği olduğunu kaydederek, farklılıkları dünya ekonomi piyasasında değerli kılabilmek, özgün fikirleri üretmek için bilgiye ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  Abbasi döneminde Bağdat'ta 36 kütüphanenin olduğunun ve bunların Moğollar tarafından yakılıp yıkıldığını ifade edildiğini anımsatan Tüfenkci, "Bugün de DEAŞ ve onların uzantıları tarafından yine bu ümmetin, medeniyetin değerleri bu coğrafyalarda tahrip ediliyor, yakılıyor yıkılıyor. Bunlara seyirci kalanlar, onları maşa olarak kullananlar hep bu medeniyetin çocuklarına karşı operasyon düzenliyorlar. Bu operasyonları bozan Allah'a hamdolsun bir liderimiz, Cumhurbaşkanımız var" dedi.

  Bakan Tüfenkci, Kudüs üzerinde oynanan oyunlar karşısında ümmetin, milletin, insanlığın vicdanını harekete geçiren kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Bu anlamıyla da etrafımızda ve ümmet üzerinde oynanan oyunları bozan bir Cumhurbaşkanımız var.  24 Haziran'da da biz bir seçime gidiyoruz. Orada oyunları bozan bir Cumhurbaşkanı mı seçeceğiz yoksa oyunlar kuran bir cumhurbaşkanı mı seçeceğiz? Buna hep beraber karar vereceğiz. Operasyonları bozan bir Cumhurbaşkanı mı seçeceğiz yoksa operasyonlarla, oyunlarla aday olmaya çalışanları mı seçeceğiz? Bunlara hep beraber 24 Haziran'da karar vereceğiz."

  Yapılacak seçimlerin Türkiye kadar dünya için de bir milat olduğunu vurgulayan Bakan Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar seçilmesi durumunda ‘Dünya 5'ten büyüktür’ sözünün arkasında daha güvenli bir şekilde duracağını söyledi ve konuşmasını şöyle noktaladı: “hem geleceğimize hem de Kudüs’ümüze sahip çıkacağız. Kudüs bizim için çok farklı bir yerde. Kudüs gönül coğrafyamızda çok ayrı bir yeri var. İşte o izlerin silinmemesi için de 24 Haziran'da biz kararımızı vereceğiz.”

“KUDÜS BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

  Fuarın açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, kitap fuarının temasının Kudüs olarak seçilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Kalın, “Kudüs meselesi sadece bir bölgesel mesele değil aynı zamanda küresel bir konu olarak önümüzde duruyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiğini gibi Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. Kudüs, bir toprak meselesi değildir. Kudüs sadece bir etnik gurubun meselesi değildir. Kudüs bir adalet meselesidir. Kudüs bir vicdan meselesidir. Kudüs ile kitabı bir araya getiren Malatyalıları tebrik ediyorum. Herhalde ancak Anadolu topraklarında bu iki kutsal kitabın ve Kudüs'ün bir araya getirilmesi ancak böyle güzel taçlandırılabilirdi. Okumak yeryüzündeki hayatımızı, varlığımızı anlamlandırabileceğimiz en önemli eylemlerin başında gelir. Okumayan insan eksiktir. Okumayan insan fakirdir. Maddi varlığı ne olursa olsun, makamı mevkii ne olursa olsun gerçek zenginlik insanın hariçteki ve nefsindeki, zahirdeki ve batındaki işaretleri okuyabilmesidir. Rabbim dünyanın birçok yerine koyduğu bu güzel işaretleri okuyabilen kullarından eylesin bizi” diye konuştu.

“KUDÜS MÜSLÜMANLARIN KIRMIZIÇİZGİSİDİR”

  AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise Malatya'nın büyüyen ve gelişen bir şehir olduğunu belirterek, kentin her alanda iddialı olduğunu söyledi.

  Malatya'ya Turgut Özal Üniversitesi'nin kazandırıldığını hatırlatan Çalık, herkesin okuyup, yazıp, tarihe not düşmesi gerektiğini aktararak, "Korkmadan yürümek, okumak, çalışmak zorundayız. Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs'e Malatya'dan, Türkiye'den, 'Kudüs bizimdir, biçim kalacak' diyorum” dedi.

  Malatya Valisi Ali Kaban da fuarın önemine dikkat çekip, Kudüs'ün herkes için kutsal bir mekan olduğunu ifade ederek, “Herkes gönül kıblesi olarak Kudüs'e dönüyor. Kudüs, bütün dinlerin Kudüs'üdür" diye konuştu.

  Yurtdışındaki Filistinli Alimler Heyeti Başkanı ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Üyesi Dr. Nevvaf Tekruri ise Kudüs'ün Müslümanlar için kırmızı çizgi olduğunu belirterek, bu anlamda fuarın Kudüs temasıyla düzenlenmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

  Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hasan Göğüs ise 7.Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nın ‘Ah Kudüs’ temasıyla düzenlenmesinin anlamlı ve önemli olduğunu ifade etti.

  Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın da Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında 400 yayınevi, 300’den fazla yazarın Malatya’da ağırlanacağını kaydederek, “100 bin öğrencimiz araçlarla fuar alanımıza taşınacaktır. Yazar-öğrenci projemizle yaklaşık 203 okulda öğrencilerimiz yazarlarımızla buluşacak. Yazarlarımızın katılacağı imza etkinliği, panel, söyleşi ve konferans gibi 1000 civarında etkinlik planlanmıştır. Kudüs anısına özel kurulan alanda tiyatro, şiir dinletisi, fotoğraf sergisi ve söyleşilerin olduğu etkinlikler gerçekleştirilecektir.  Bu yıl ilk defa gerçekleştirdiğimiz hediye kitap kampanyasıyla 30 bin öğrenciye hediye kitap çeki dağıtılarak çocuklarımızın ücretsiz kitap almaları sağlanmıştır.” dedi.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • kadir öztürk (6 yıl önce)
    eskiden kayısı festivali vardı .. nerde o gitti ..malatya yı özünden ayırıyorlar .. kitap fuarıda önemli ama türkiyenin heryerinde yapıldığı için malatya ya özgü değil .. malatya yı türkiyeye ve dünya ya tanıtan kayısı festivalidir
    0
    0
    Yanıtla
  • Okur (6 yıl önce)
    Kitap fuarı ama kitaplara yeterli derecede indirim yapılmıyor bahaneleri dolar yükselmiş maliyetler artmış falan ... söyleşiler okur yazar buluşması güzel . seneye popüler yazarlar da gelir umarım
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (6 yıl önce)
    MalatyaHaber, sen şimdi yerel basın mı oluyorsun yoksa yandaş mısın abi ya? Bırak ezbere basın bülteni yayınlamayı da kafanı çıkarıp gidip fuar çadırındaki yayınevlerini tek tek say bakalım kaç adet var? Değil onların ilan ve iddia ettiği gibi 375 adet, 150 adet bile yok. Çık bir sayı say bir habercilik yap gözünü seveyim yeter ya!
    0
    0
    Yanıtla