SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kitap Fuarına 'Coffe Break'lı Tanıtım!

Kitap Fuarına 'Coffe Break'lı Tanıtım!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda, bu yıl 'Yerli- Milli Şair' Sezai Karakoç anısına yapılacağı belirtilen Malatya Anadolu Kitap Fuarı'nın, 12 Mayıs Perşembe günü bir otelde yapılacak olan tanıtım toplantısıyla ilgili davetiyede, 'Coffe Break' adı altında bir etkinlik yapılacağı açıklaması, düzenleyicilerin ya da onlar adına program hazırlayanların bilinç düzeyinin ne kadar 'yerli- milli' olduğu sorusunu gündeme getirdi.

Başta Malatya olmak üzere ülkenin birçok yerinde, başta işyeri ve sitelerde olmak üzere yabancı dilden seçilen isimlerden geçilmezken ve bu durum 'milli bilinç'la ilgili tehdidin ne kadar büyük olduğunu yansıtırken, bir kültürel faaliyetin tanıtım programında da, çoğu kimsenin anlamayacağı bir etkinlik 'Coffe Break' adı altında yer aldı.

Etkinliğin İngilizcesinin de programa yanlış yazıldığı, doğrusunun da 'Coffee Break'  ve bunun  Türkçesinin 'Kahve Molası' olduğu belirtilirken, bu yıl 9'uncusu yapılan bir kültür fuarıyla ilgili  bu 'densizlik' eleştiri konusu oldu.

malatyahaber.com

GÖRSEL: Etkinlikle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nden basın kuruluşlarına gönderilen davetiye

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • reis (1 yıl önce)
    malatyahaber bu konuda siz cahil ve ortadoğlu kalmışsınız. tamam malatya hakkında sahiplenici paylaşımlarınız güzel ama otelcilik ile turizm sektöründe kullanılan çay ,kahve gibi sıcak içeceklerin yanında ikram edilen çörek ,börek gibi aparatif yiyeceklerin ikram edildiği coffee break tanımı uluslararası bir terimdir. dünyadaki tüm otellerde bu kullanılır. bu haber size yakışmadı. sizi 2005 yılından beri takip ediyorum. malatya ile ilgili tüm haberlerinizi beğenerek takip ettim. fakat sırf muhaliflik olsun diye böyle haber yapılmaz size yakışmıyor. kalitenize uymuyor. ne yani lahmacun eşliğinde mi tanıtımı yapılsın? bazı şeyleri de abartmayın lütfen. bu haberi kaldırmanız kaliteniz açısından iyidir. bunun bir haber değeri yoktur.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • dil bir ülkenin kimliğidir dilini koruyamazsan kimliğini kaybedersin maalesef arapça ve farsça birçok kelime dilimize girdiği için zaten sıkıntıda olan dilimize birde ingilizce fransızca bir sürü kelime eklendi akıl tutulması yaşayan bir kişisiniz dünya terimi diye bir şey yok özel ad değil ise her kelimenin bir Türkçesi olması gerekir 2005ten beri takip ediyosanız sayın 'global bey' bugün bu mecrayı terk edebilirsiniz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • malatya tam ortadoğu şehri olmuş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Rıfat (1 yıl önce)
    İlkokul üçüncü sınıf Türkçe dersi için Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu bir kazanım: Yabancı dillerden alınan ancak dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin Türkçelerini kullanır.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Dejavu (1 yıl önce)
    Faydali işler yapın bırakın fuar işlerini fuariniz batsın o kadar masrafa yazık fuara vereceğiniz parayla ihtiyaç sahiplerine yardımcı olun çok lazım sanki fuar
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Neden Sezai Karakoç ! Gerekçesi nedir? Malatya ile ilgili hiç bir bağı bulunmayan Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı için Malatya BB Neden böyle bir etkinlik yapar
    %50
    %50
    Yanıtla