SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kızılay'da Kınık İstifa Etti

Kızılay'da Kınık İstifa Etti
A- A+ PAYLAŞ

Kerem Kınık, Türk Kızılay Genel Başkanlığından istifa etti. Kızılay Yönetim Kurulu olağanüstü toplanarak oy birliği ile genel kurula gitme kararı aldı.

Türk Kızılaydan yapılan açıklamaya göre, Kızılay Yönetim Kurulu Kerem Kınık'ın talebiyle bugün olağanüstü toplandı.

Kurul, Kerem Kınık'ın istifasının ardından oy birliği ile olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı.

2016 yılından bu yana Türk Kızılay Genel Başkanlığı görevini yürüten Kınık'ın istifasının ardından tüzük gereği olağanüstü kongreye kadar, Birinci Genel Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanlığına vekalet edecek.

Sosyal medya hesabında değişiklik
Kerem Kınık, istifasının ardından sosyal medya hesabında, "Türk Kızılay Genel Başkanı" unvanı yerine "Kızılay gönüllüsü" ifadesini kullanmaya başladı.

Aslen Malatyalı olan Kınık, 6 Şubat depremleri sonrası Kızılay'ın çadır satışı skandalı ile gündeme gelmiş ve bu durum kamuoyunda büyük tepki yaratmıştı.

Ankara, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Bilirkişi (11 ay önce)
    Malatyalı olacak birde Kızılayın üretim üssüde malatyada olacak ve bu şahıstan ne bir çadır ne bir konteyner görmeyeceğiz yazıklar olsun gereksiz insan sana...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yikamaci (11 ay önce)
    Istifa ediyorbirde isra suresi 80.ayeti paylaşiyor sana yakişan ayet ali imran suresi 90.ayet aslinda kırhız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (11 ay önce)
    Bir Malatyalı olark,utandım. Çadır satmak ne demek.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Çadır satmak ne demek soyliyim? Kızılay deprem bölgesine kendi çadırlarını zaten ücretsiz kuruyordu.. halktan para toplayan ahbap denen dernek Kızılay başvuru yapıp çadır istedi.. onlar da ellerinde kizilhac için üretilen 2000 çadır olduğunu isterlerse parası karşılığında verebilleceklerini iletti.. ahbap ta parası ile aldı. Sonra tv çıkıp para ile çadır sattılar diye algı yaptı.. oysa mi o çadırlar parası karşılığında üretilmiş kizilhac içindi.. şimdi dogru mu yapmış yanlış mı.. yanlış ise ahbap disardan alsa yine parası ile alacaktı.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Malatyali (11 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Yahu hemşerim ne anlatıyorsun sen ya, o karda soğukta millet çadır çadır diye bağırırken stoğunda bulunan çadırları afet bölgesine göndermemiş sence bu normal mi? Kızılay, vatandaşının yardımına koşması gereken kurum elindeki çadırı 3 koca gün tutmuş daha bunun mesini savunuyorsun bu bile başlı başına bir sorun değil mi? 3.günün sonunda da satmış, satın alan olmasaydı ne olacaktı? Kaldı ki satması şu bu değil ha asıl sorun insanlar çadır beklerken 3 gün çadırın sahaya indirilmemesi, çadırı Kızılay ne zaman satar afet durumu olmaz yardım kuruluşları afete hazırlık için stoğunda çadır bulundurmak ister tamam o zaman satar anlarsın afet olduğunda elinde çadırı tutmak sonrada satmak normalse hakikaten diyecek sözüm yok sana
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Harbiden sizlerin aklını anlamak çok zor. Kardeşim ahbap parayla almak istese bile Kızılay ben veremem deprem bölgelerine göndereceğim diyemez miydi ? Vicdan nerede ?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Oktay (11 ay önce)
    3.5 aydır aklınız nerderydi inanamadiniz mi secim yaklaştı show zamanımı?seçimden sonra tekrar göreve alırsınız siz var ya siz....
    %82
    %18
    Yanıtla