SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kızılay'dan Depremzedelere Günde 340 Bin Porsiyon Yemek

Kızılay'dan Depremzedelere Günde 340 Bin Porsiyon Yemek
A- A+ PAYLAŞ

Kızılay, 11 ilde şiddetli olarak hissedilen 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki iki depremin ardından Malatya’da yaptığı organizasyonlar ile günlük 340 bin porsiyon yemek dağıtımını gerçekleştiriyor.  

Kızılay, depremlerde büyük oranda etkilenen Malatya’da ilk günde beri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  Malatya’da ikinci deprem anına Eski Belediye Meydanı’nda vatandaşlara çay ikramı, gıda dağıtımı ve battaniye dağıtırken yakalanan Kızılay, şu anda Malatya Büyükşehir Belediyesi Yemek ve Ekmek Fabrikasında, İnönü Üniversitesi Yemekhanesinde ve Malatya Stadında günlük ortalama 340 bin yemek dağıtımı gerçekleştiriliyor.  

Kızılay, üretilen 340 bin yemeği Malatya merkez, Akçadağ ve Doğanşehir ilçeleri olmak üzere toplam 312 noktada depremzede vatandaşlara ulaştırıyor.

Malatya Şube Başkanı Osman Korkut, Kızılay tarafından depremden sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi Yemek ve Ekmek Fabrikası, İnönü Üniversitesi Yemekhanesi ile Malatya Stadyumunda depremzedeler için günlük yemek yapıldığını belirtti. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yemek ve Ekmek Fabrikasında, büyükşehir ile birlikte müşterek yapılan çalışmayla, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü ile yapılan müşterek çalışma ile de üniversite yemekhanesinde yemek üretimi yapıldığını belirten Kızılay Malatya Şube Başkanı Osman Korkut, Kızılay’ın Malatya’da depremin yaralarının sarılması için var gücüyle sahada olduğunu belirtti.

İnönü Üniversitesi Yemekhanesinde görevi aşçı Mustafa Topçu, depremin ilk gününden beri yemek çıkarttıklarını, ilk 4 gün üniversite imkanları ile ardından da Kızılay ile birlikte çalışmaya başladıklarını belirterek, her öğün yaklaşık 50 bin kişilik yemek çıkarttıklarını kaydetti.  

Kendi evinin de depremde ağır hasar gördüğünü, çalıştıkları ekip ile birlikte ailelerini geri planda bıraktıklarını belirten Mustafa Topçu, “İnsana hizmet insanı yormaz” dedi. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Kağan (1 yıl önce)
    340 bin yemek ne demek biliyor musunuz; Malatya'nın güncel nüfusunun yarısı demek dile kolay 340 bin yemek peki Malatya'da bu kadar insan kaldımı tamamen abartı 340 bin yemek doğrudur da o kadar değil sallamayın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bek (1 yıl önce)
    Şimdi yemeği kizilaymi veriyor.belediyemi veriyor.yoksa afadmi veriyor.herkes ben veriyorum diye açıklama yapıyor.merak ettim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyam (1 yıl önce)
    Menüde neler var mesela??gerçekten insanların günlük ihtiyaçlarını karşılayacak düzeydemi yemekler!!ilk günler dağıttınız yemekler iş olsun diye yapılmıştı!!anladık vizyonsuz beceriksiz olduğunuz için yapamamıştınız!!bugün!sürekli mercimek çorbası,nohut yemeğinin içine tavuk!!gibi yemekler vermeyin!!insana hizmet ediyorsan en iyi kalitede çıkaracaksın yemeği!, yani haftanın 4 günü etli yemek 3 günü sebze tarzı yemek,tatlısı felan diyorum!!!günlük mü haftalık mı??olur menü listesi yayınlayında bizde görelim nasıl hizmet ettiğinizi!
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Benim mahallede dagitiyorlardi. Kaç kere sıra bekledim. Akşam yemeği için bazen sadece çorba geliyor. Saat uyumu zaten yok ramazandan önce bı gün geliyordu saat 16.30 da diğer gün geliyor saat 18.00 da. Çorba gelse yemek gelmiyor. Yemek gelse çorba gelmiyor. Kızılay dan önce o işi Van gençlik ve Spor yapıyordu hiçbir aksaklık yoktu. Adamların görevi bitti devrettiler o saatten sonra düzen tutmadı. Tamam Kızılay'ın yaptığı güzel bir iş Allah razı olsun ama bence layıkıyla yapamıyorlar. Düşünün insanlar camide kalıyor akşam yemeği geliyor bir kase çorba. Zaten oda kalmıyor onunda sebebi Suriyelilerin tencereye sırada beklemesi. Sadece şunu diyorum yazık bu Malatya insanına.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)
    Malatya da o kadar insan olmadığı söyleniyor belediye de sizin kadar veriyorum diyordu geçen ama insanlar yemeği bulamıyor
    %77
    %23
    Yanıtla