SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KOM'dan İlçe Mal Müdürlüğü'nde Yolsuzluk Operasyonu.. 9 Tutuklama..

KOM'dan İlçe Mal Müdürlüğü'nde Yolsuzluk Operasyonu.. 9 Tutuklama..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince devletin 21 milyon TL zara uğratıldığı Hekimhan Mal Müdürlüğ'ndeki yolsuzluk operasyonuyla ilgili olarak toplam 21 şüpheli hakkında gözaltına alınırken, bunlardan 9'u tutuklandı, 12 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Hazine ve Maliye Bakanlığınca Hekimhan Mal Müdürlüğü hakkında düzenlenen ve devletin 2018 ile 2021 yılları arasında 21 milyon TL uğratıldığını yansıtan raporu üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube tarafından 1 Aralık 2023 tarihinde başlatılan operasyon 3 ay sonra tamamlandı.

1 Aralık 2023 tarihindeki operasyonda tutuklanan 4 Hekimhan Mal Müdürlüğü personelinin ardından genişletilen soruşturma kapsamında 27 Şubat 2024 tarihinde Malatya merkezli İstanbul, İzmir, Antalya, Diyarbakır ve Kocaeli illerinde eş zamanlı 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenerek, 17 şüpheli gözaltına alındı.

Devletin toplam 21 milyon TL zarara uğratıldığı belirtilen, ancak detayının verilmediği olayla ilgili rapor üzerine başlatılan operasyonun devamında gözaltına alınan 17 şüpheliden 5’i tutuklanırken, 12 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KOM Şubesinin 3 aydan beri sürdürdüğü çalışmalar soncunda gerçekleştirilen operasyonda toplam tutuklu sayısı daha önce tutuklanan 4 şüpheli ile birlikte 9'a yükseldi.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce Hekimhan ilçesi Mal Müdürlüğü hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığınca düzenlenen rapora istinaden 01.12.2023 günü yapılan operasyonlar neticesinde 4 Mal Müdürlüğü çalışanı yakalanarak tutuklanmış, soruşturmayı genişletme amacıyla yapılan çalışmalarda 18 şüpheli şahsın daha önceki operasyon kapsamında tutuklanan 4 şahıs ile birlikte hareket ettiği 2018-2021 yılları arasında adlarına yersiz ödeme yapılarak Kamuyu 21.316.262 (Yirmi Bir Milyon Üç Yüz On Altı Bin İki Yüz Altmış İki) TL zarara uğrattıkları tespit edilmiş, şahısların yakalamalarına yönelik MALATYA merkezli  İSTANBUL, İZMİR, ANTALYA, DİYARBAKIR ve KOCAELİ olmak üzere 6 ilde  20 adreste 27.02.2024 ve 29.02.2024 günleri yapılan eş zamanlı operasyonlar kapsamında 17 şahıs yakalanmış, 01.03.2024 günü çıkarıldıkları adli mercilerce;
 
-V.B., M.B., H.B., A.B., O.B.Y, Y.M.K., C.A., F.Y., T.B.E., S.S.E., İ.Y. ve G.B. isimli şahıslar Adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış,

-M.K., C.S., C.M., C.M. ve K.S.Ç isimli şahıslar ise çıkarıldıkları mahkemece Tutuklanmıştır.

-Dosya kapsamında yapılan operasyonlar neticesinde toplamda 12 şahıs Adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 9 şahıs ise TUTUKLANMIŞTIR.”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Mustafa (1 ay önce)
    Emin olun siyasilerin bağlantıları olmasa.bu işler olmaz..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hakan (1 ay önce)
    Malatyahaber Kale göl otel çürüyor. Bir gidip bakın. Bilginize.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (1 ay önce)
    Bunu ortaya çıkaran Mal Müdürünü tebrik ediyorum. Vatanını devletini bayrağını seven kişilere selam olsun. Selam olsun eski müdürüme.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Selman (1 ay önce)
    Sayistayin artik kamu kurumlarindaki denetimlerini eskiden oldugu gibi daha ozenli yapmasi lazim. Cunki kurumlar depremi de bahane ederek artik 4734 sayili ihale kanununda 21 b maddesini suistimal etmeye basladi. Bu sebeple kamu kurumlarindaki kaynaklar etkin ve verimli kullanilmiyor. Ozellikle mahalli idarelerde liyakat eksikligi ve cogu zaman da bilincli olarak peskes usulu isler yogun olarak yapilmaya devam ediyor. Birkac comez personele dosya hazirlatilip istedikleri oranda metrajlar sisiriliyor. Masa basinda hersey ayarlaniyor. Tabii oranlar belli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Recep solmaz (1 ay önce)
    Hırsızlar kamuda özelde çalıp kılıfına uydurmaya kurnazlık işini bilen akıllı denirse bu ülkede daha çok ülkemizi soymaya çalışırlar...ulkesini devletini seven polisler savcılar hakimler inşallah bu AHTOPATLARA fırsat vermezler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf (1 ay önce)
    Diğer ilçeleri de inceleyin bence sayın valim
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Oktay (1 ay önce)
    Birde belediyelere inseler vay anam vay.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernekli (1 ay önce)
    Hekimhan’da bunu yapıyolarsa Malatya’da neler yapmazlar Allah bilir.Depremden sonra zenginleşen memurlar araştırılsın.
    %96
    %4
    Yanıtla