SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konteyner Kent Kuruluyor, Kimse Öncelikli Olmasın!

Konteyner Kent Kuruluyor, Kimse Öncelikli Olmasın!
A- A+ PAYLAŞ

Depremden sonra barınma sorununu çözmek için çalışmalarını sürdüren AFAD, İnönü Üniversitesi Teknopark bahçesindeki 180 bin metrekarelik alanda konteyner kent yapılmasını kararlaştırdı.

İş makineleri aracılığıyla 25 futbol sahası büyüklüğündeki alanda konteyner kent için elektrik ve su hattının sağlanabilmesi için çalışmalar başladı.

Aralıksız süren çalışmalarla yaklaşık 10-15 gün içerisinde 1200 adet konteynerin depremzedelere hizmet vermesi bekleniyor.

Mevsim koşullarına dayanıklı ve yalıtımlı olan konteynerlerde elektrikli ısıtıcı, termosifonlu sıcak su, mutfak ve banyo bulunuyor.

SURİYELİLERE ÖNCELİK VERİLMESİN!..

Bu arada, büyük depremlerin ardından barınma, ihtiyaçların karşılanması konusunda Suriyeli sığınmacılara özel ilgi gösterildiği iddiaları, vatandaşlar tarafından sık sık dile getirilirken, kurulacak konteyner kentte ve benzeri yerlerde bu şahıslara ‘iltimas geçilmemesi’ isteniyor.

Depremin ardından, daha uygun barınma koşulları olan Merkez ve Mehmet Ali Clay spor salonlarına daha çok Suriyelilerin yerleştirildiği, örneğin Mehmet Ali Clay Spor Salonunda 1700 Suriyelinin bulunmasına karşın 300 yerli vatandaşın alınabildiği, yine Merkez Spor Salonunda da gerek mekanın kullanımı gerekse toplu barınma konusunda hiçbir kurala dikkat etmeyen Suriyeliler nedeniyle sık sık sıkıntı yaşandığı, Cumartesi gecesi burada kavga çıktığı, polisin ancak takviye alarak kavgayı bastırabildiği, 3 vatandaşı döven 5 Suriyelinin gözaltına alındığı bildirilmişti.

Yine çadır dağıtımı ve çadır kentlerde de Suriyelilerin yoğunlukta olduğu, bunlara Büyükşehir Belediyesi arkasındaki çadır kent alanının da adres gösterildiği, yine birçok kamu kurumunun kapalı alanlarına da Suriyelilerin yerleştirilmesi için yerel yöneticilerin özel bir hassasiyetinin olduğu öne sürülüyor.

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Sehersu (1 yıl önce)
    Konteyner için başvuru gerekiyormu 3 küçük çocugum var ve ihtiyacım var yardımcı. Olabilir misiz
    0
    0
    Yanıtla
  • ümit tamuk (1 yıl önce)Sehersu isimli kullanıcı yorumuna
    abla e devlet de başvuru açıldı istersen başvur
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (1 yıl önce)
    Siz saniyormusunuz o konteyner evlere normal bir vatandaş yerleşecek.hep ensesi kalın,kodaman,dayısı olan ve o konteynerda görevli olanlar ailelerini yerlestirecekler.simdi siz iftira felan diyeceksiniz göreceğiz ve yaşayacağız...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Tuğba (1 yıl önce)
    Konteynarlara nasıl girebiliriz yazılmak mı gerekiyor lütfen cevap 3 aileyiz
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Mlt (1 yıl önce)
    Artık uyanın bu memleketin asıl sahipleri Suriyeliler değil, Konteynerlara önce T.C kimliği olan insanlar yerleşsin,yerleştirin,yeni bir felakete de davetiye çıkarmayın. Bu hükümeti Suriyeliler bitirecek.Anlamıyorlar mı bilerek mi yapıyorlar anlamadım.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Suriyelilerin gitmesi için sanırım önce mevcut hükümetin gitmesi gerekiyor. Çünkü Suriyelileri göndermedikleri gibi onları vatandaş yaparak kalıcı hale getiriyorlar.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Nasıl da insanları kıskırtiyorsunuz. Birazcık merhametten nasibiniz olsa böyle iğrenç bir dil kullanmazsanız. Suriyeli mülteciler bizim kardeslerimizdir ve siz fitneyi korukledikce biz onlara daha fazla sahip çıkacağız.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Al evine yaşa suriyelilerle beraber herşeyini paylaşmakta serbestsiniz Allah onlarında senin ve senin gibi düşünenlerinde bildiği gibi yapsın
    %80
    %20
    Yanıtla
  • hamdullah44 (1 yıl önce)Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    gardaş bi aleyi evine al sen bak elini dutan mı var
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    İnşallah çok sevdiğin kardeşlerine seni de Suriye'ye gönderiler
    %70
    %30
    Yanıtla
  • alihan pekcan (1 yıl önce)
    suriyeli malatyalı ayrımı yapmayalım lütfen, Allah tüm mağdurlara yardım etsin. Ancak bana göre yardım dağıtılan yerlerde suriyelilerin yoğun olması, onların köydedeki/ilçedeki müstakil evlerine, akrabalarının yanlarına gitmek gibi imkanlarının bulunmamasıdır. yanı suriyekiler şehre yayılmış, dışarıda kalmış ve gidecek başka yerleri bulunmamakta. Ayrıca buna yaşadığı evlerin genelllikle depreme dayanıksuz evler olması hasebiyle çoğunun yıkılmış olması durumu da eklenince durum daha da vahim oluyor. Ha! yanlış yapanı, talancısı yok mu? elbette var ancak aynısından bizimkilerden de var maalesef.
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Kenan Erhan (1 yıl önce)
    Selamaleyküm ya Allah aşkına biz kedi Malatyalılar ne çadır albiliyor ne konteyner alabiliyor öncelik Suriyeliler alıyor yağmacı hepsi Suriyeli getirdiler bunları bize kafa tutuyorlar daha ne diye durduruyolar bunları
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)Kenan Erhan isimli kullanıcı yorumuna
    Sende suriyelisin galiba yazdığından bişey anlaşılmıyor
    %21
    %79
    Yanıtla
  • derdo (1 yıl önce)
    Türk Vatandasini ayni yerde Barindirmayin ya bizler Suruyelir
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Hoca (1 yıl önce)
    Depremin ilk günü belediyenin önüne Afad ekipleri çadır kuruyorlardı. Ne zaman çadırlara geçeriz çocuklar üşüdü açlar diye sorduk, daha yedi çadır kurulmuştu, Afad cı arkadaş 380 çadır kurulduktan sonra cevabını verdi. Merak edip çadırların içine bakayım dedim, ilk açtığım çadırda Suriyeliler vardı. Bunu gözlerimle gördüm.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Tuncer (1 yıl önce)
    Artık sabir kalmadı,vatandaşlarımızda,güvenlik güçlerimiz de haklarindan geliyolar,gelmelilerde. Bunları yollamanın vakti geldi,geçiyor. Gideceklerrrr, ötesi yok.Bizlerinde hep birlikte el ele verip memleketimizi ayağa kaldırmamız lazım.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Cemil (1 yıl önce)
    Ya hu bunları yollayin gitsin deprem oldu cavusoglundaki spor salonunda bunlardan yer bulamadik wc leri les gibi ettiler icerde sigara ictiler copleri iceri dag gibi yigdilar bunlari acilen yollayin yemin ederim kavgacikarirsiniz bi kivilcima bakar insanlarin bunlara tahammulu yok depremde cok iyi anladik
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Tekin (1 yıl önce)
    Yurtdışından ithal yağmacı çapsızları başımıza bela edenlerin yatacak yeri yok. Dik dur eğilme bu millet seninle ! huamananan
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Drejanli44 (1 yıl önce)
    Kendi memleketimizde biz Suriyeli olduk. Çok yazık çok.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kanka44 (1 yıl önce)
    Artık suriyelileri yollasaniz da Malatya da ki vatandaşlarımız kalsa
    %84
    %16
    Yanıtla