SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Sahi Bizde Güya Bir Konteyner Fabrikası Vardı, Nerede Bunlar?!

Sahi Bizde Güya Bir Konteyner Fabrikası Vardı, Nerede Bunlar?!
A- A+ PAYLAŞ

Vagon Onarım Fabrikası olarak inşa edilen, ancak bir türlü bu amaçla hizmete sokulamayıp uzun yıllar atıl kaldıktan sonra Türk Kızılayı tarafından, konteyner üretmek üzere geçtiğimiz yıl devreye sokulan ve yıllık kapasitesinin 60 bin olduğu belirtilen fabrikanın bulunduğu Malatya'da, dondurucu soğuklarda yaşanan deprem felaketinin ardından büyük çapta barınma sorunu çekilirken, bu fabrikadan kente konteyner yardımı yapılması konusunda herhangi bir faaliyetin ve planlamanın olmaması büyük tepkiye yol açtı. Türk Kızılayı'nca devreye sokulduktan sonra iktidar partili her siyasinin ziyaret ederek övgü dolu sözler sarfettiği, fabrikanın üretiminden acil ihtiyaç durumunda tüm ülke için yararlanılacağı açıklamalarını yaptığı tesisten, şu ana kadar kente tek bir konteyner getirilmediği bildiriliyor.

Büyük deprem felaketinde yüzlerce binanın yıkıldığı, on binlerce konutun oturulamaz hale geldiği Malatya'dan göçeden onbinlerce kişinin yanında, böyle bir olanağı olmadığı için kalmak durumunda olan on binlerce vatandaş sıfırın altında 10 dereceyi bulan soğuk altında barınma sorunu yaşarken, dağıtılan çadırlar yetersiz kalırken, birçok çadırın gerçek ihtiyaç sahipleri yerine birçoğu yabancı uyruklu olan kişilerce ihtiyaçlarının üzerinde adeta yağmalanması olayları görülürken, Türk Kızılayı'nın konteyner fabrikasının bulunduğu Malatya'da, bu fabrikanın ne zaman ve hangi koşullarda 'işe yarayacağı' merak konusu oldu.

NE BİLGİLENDİRME, NE YÖNLENDİRME.. VATANDAŞ SOSYAL MEDYANIN İNSAFINA KALDI!
Depremin ilk saatlerinden itibaren tam bir koordinasyonsuzluk ve başıboşluğun hakim olduğu, depremden sağ kurtulan insanların ilk 2 gün içerisinde ekmek ve su bulamadığı, soğuk altında yaşam mücadelesi verdiği Malatya'da, depremden bu yana, temel ihtiyaç maddelerinin temininde son 2 günde nisbeten bir iyileşme görülmesine karşın, Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra merkez belediyeler olan Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerinin gerek yardım yapılan noktalar, yemek, çadır, ihtiyaç maddesi dağıtılan yerler, açık marketler, eczaneler, fırınlar konusunda şu ana kadar bilgilendirmek için bülten yayınlama gereği duymaması da büyük tepki çekiyor.

Normal zamanlarda, 'eften püften' birçok konu için, reklam amaçlı çok sayıda bülten yayınlayan, basını 100- 200 kişiye dağıtılan çorbalar için fotoğraflı bültene boğan belediyelerden, depremin ilk gününden bu yana halkın acil hizmet ve ihtiyaçlar için doğru bilgi alabileceği, güvenebileceği kaynaklar olarak bu kurumlardan tek bülten yayınlanmadı.

Yine Malatya Valiliği'nin de, halkın yaşanan durumla ilgili bilgilendirilmesi, çadır kentler, çadır ve gıda maddesi dağıtımı ile diğer ihtiyaçların temini konusunda herhangi bir bilgi verme gereği duymaması, koordinatör olarak Malatya'ya gönderilen  ve inisiyatifi üstlenen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yaptıkları halkın gerçek ihtiyacına cevap olmayan yüzeysel açıklamaları bilgilendirme için yeterli görmesi de büyük tepki topluyor.

Resmi kurumlardan, Malatya'ya yönelik herhangi bir bilgi akışı olmazken, vatandaşlar depremin 5'inci gününde bile bilgi ihtiyaçlarını, ne kadarı doğru olduğu bilinmeyen sosyal medya paylaşımlarından karşılamaya çalışıyor. Bu da ayrı bir kaosa yol açıyor..

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: ‘Normal’ zamanda Kızılay'ın konteyner fabrikasını ziyaret ederek, reklam amaçlı sıra sıra görüntüler verilen siyasi ziyaretlerinden birinden..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

58 yorum yapılmış

  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Her kareye girmek için 15.000 TL aldığı ayakkabılarını feda eden Malatya aşığı mübarek kadın Malatya sizin yüzünüzü görmek istemiyor. Siz gidin belediye başkanlığı seçimlerine aday olacaksınız ya şimdiden ayakkabı çanta siparişleri verin. Halka mahçup olmayasınız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cemal (1 yıl önce)
    Bu haberi hem cumhurbaşkanlığı dezenformasyonla mücadele hesabı hem de haber7 yalanladı. Ah alıyorsunuz. https://m.haber7.com/guncel/haber/3301645-hedef-yine-kizilay-yine-yalan-manset-konteyner-uretilmiyor-dediler-3-kat-uretim-cikti
    Editörün Notu: Haber 7 mi yalanlamış!.. Kimse üretim yapmıyor demedi. Malatya'da kıyamet koptu, haberin yazıldığı tarihe kadar buradan tek konteyner çıkmadı, kente. Şahidi ilin Valisi, Belediye Başkanı, AKP milletvekilleridir.. Malatya'ya, başka illerden konteyner yükleyip getirdiler. Bu fabrika stoksuz çalıştığı için konteyneri şehre verememişler.. Daha bir sürü ayrıntı var, öğrenmek istiyorsanız bu fabrikanın Malatya'ya konteyner katkısını, başkasını değil AKP'nin Malatya Milletvekillerini, MHP Milletvekilini, Malatya Valisini ve Büyükşehir Belediye Başkanını arayın, ondan sonra kimin dezenformasyon yaptığını yazın buraya.. Haber 7 yalanlamışmış!. Siz Kanal 7'yi izlemeey devam edin. Zaten felaket filan yok, her türlü hizmet dört dörtlük..Aç açıkta kimse yok. Ölenler zaten 'Kader Planı' gereği.. Çürük bina, hırsız müteahhit, bunlara yol veren hırsız bürokrat, rant hırsı, ahlaksızlık, denetlemeyen kurumlar, bunlara göz yumduğu için zenginleşen memurlar, zamanında müdahale edilmediği için ölen insanlar.. Siz neye inanmak istiyorsanız ona inanın, ama olanlar ve gerçekler çok çok farklı.. Biz yaşıyoruz, biliyoruz Cemal Hakkı Bey!..
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Bu konteyner fabrikasında gönüllü çalıştırmak için organize sanayilere bildirimler gitti. 255 gönüllü çalışan arıyorlardı. malatyada çalışan bulamadılar da yüzlerce km uzaktaki osblerden çalışan soruyorlar diye düşünmüştüm. madem ki çalışıyor, yıllık da 60 bin üretim kapasitesine sahip, nerede bu konteynerlar? millet sağdan soldan çadır dilendi, yetmedi hayır severler konteyner gönderdi, yetmedi katardan 10 bin konteyner geliyor diye milletin yüzü güldü de bu kızılayın fabrikası ne yaptı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Talha (1 yıl önce)
    Uzman işini bilen ahbap çavuş ilişkisi olmayan bir avukat bulup hükümeti, hükümete bağlı belediyeleri, yardımların kalem kalem gelen giden şeklinde ayrıntılı dökümanlarını, Kızılay AFAD gibi kuruluşlara sağlanan imkanları harcamaları, bunların başına getirilen liyakatsiz kişilerin vs hepsinin teker teker hesabı sorulmalı. Çadır ve konteynırlar, öğrenci yurtları ve tokilere yerleştirilen insanların yüzde 90 ının Suriyeli olması, giden yardım konvoylarının hepsinin Suriyelilere dağıtılmasının nedeninin sorulması. Belediye başkanlarının bostanbaşındaki tarım arazilerinin satış imara açma nedenlerini, 5 kattan fazla izin verilmeyen binaların nasıl 10 15 kat olupta izin aldığının hesabı sorulmalı. Parsellerin son 20 yılda el değiştirme hususunda araştırma yapıp akp li belediyelerin yöneticilerine nasıl geçtiğini, ahbap dost ilişkileri ile müdür vs liyakatsız kişilere devrettiklerini araştırmaları lazım. Aynı kanda elleri bulaşan memurlara suçu atıp sıyrılma çabalarını millete göstermek lazım. İnsan devletine güvenemeyecekse kime güvenecek? Zaten ölmeye ölmüşüz bu saatten sonra ne olacaksa olsun...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Sedat (1 yıl önce)
    Yalanın ve adaletin olmadığı yerde ayaklar BAS bas ise ayak olur. Depremde yıkılan mutehitler için soruşturma açılacak mis( seçim var milletin gazıni almak için) deprem ve benzeri afetler. Biz insanlar için bir uyarıdır(hayvan olan insanlar için değil).4 milyonluk evi olanda ateşin başında kiracısıda başında. Ozaman ne imiş malda yalan mulkte yalan var biraz da sen oyalan. Allah yar ve yardımcımız olsun
    %91
    %9
    Yanıtla
  • erhan (1 yıl önce)
    Gunlerce haber yaptiginiz depreme dayaniksiz diye yikilan sultansuyudaki binalar.anilarimuz var yikilmasin dediginiz okul binalari iyiki yikilmiş.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Rubs arkadas bunlar sov yaparlar. Sozde konteyner ureteceklerdi Kizilay Burda Cadir bil yapmamis kizilayin adi var ici bos 1999 depreminde Kizilayla Askeriye kurtarma yardimlarin dagitimda basarli olmustur bu depremde ayni gun ayni saata Askeriye devreye girseydi bu kadar olum olayi olmazdi Insanlar cadirsiz kalmazdi yonetenler sinifta kalmistir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Hepsi yargılanmalı. Malatya'ya ihanet eden, yüksek binalara izin verip kayısı bahcelerini kesen siyasiler kesinlikle yargilanmali
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    işleri güçleri reklam..her kurumu itibarsızlaştırdılar her kurumun içini boşalttılar..her kurumu likayatsız işi bilmeyen adamlarla doldurdular..olacağı bu....
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Rubs (1 yıl önce)
    Reklam amaclı günde 400 konteyneri malatyadan üreteceğiz söyleyen millet vekili konteynerler nerede
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Osman BABACAN (1 yıl önce)
    Bütün tekstil fabrikaları vatandaşlara kapılarını açtı. ama KIZILAY ın fabrikası açmadı. Devasa bir kapalı alana sahip. Millet dışarıda arabalarda yatıyor. Çadırlarda ısınmaya çalışıyor. açsanıza devasa fabrikanızı. açarsalar içinin boş olduğunu görecekleri için açmaya korkuyorlar . yazık....
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Şu anda içeride konteyner ve çadır üretimi var
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Osman BABACAN (1 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    he gardaşşşş. o kadar üretim var ki malatya nın her tarafına konteyner kurdular..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Iraz (1 yıl önce)
    Üzgünüm üzgünün ne zaman dürüst olacagıız ozaman sorun kalmaz
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Qariban (1 yıl önce)
    Memlekette yalancı utanmaz hırsız bitmiyor böyle bir durumda bile kendi akrabalarina yardım indiren insafsız vicdansız insanlar var yol kenarinda arabalarına belki hiç lazım olmayacak malzemeleri koyuyor 1 yaşında kızım için bebek bezi istedim parka gidiyor abi gel parkda vereyim diyor ulan allahsız ulan kitapsizlar sizinde devriniz bitecek yakında
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Alia (1 yıl önce)
    Battalgazi başkanı gitsin zenginlere villa yapsın 500 milyona sonra da yalandan üzüldük vs adam olsanz o hasarlı binaların dönüşüm yapardnz zenginlere ev yapacağınıza yazıkkkkk
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Osman başkan Bostanbaşı da yaptığı Aksaray evlerinin hesabını da versin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yıkıldımı orası.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğanşehirli (1 yıl önce)
    Yıllardan beri depremler olur afet olur hiç ders çıkarmayız kuzey doğu Anadolu ve Doğu Anadolu faylari üzerinde bulunan illerdeki yapıları sağlam yapamazmiydik deprem öldürmez bilime akla uygun yapılmayan yapılar öldürür 1990 li yıllarda rahmetli Özal'ın yaptırdığı Turgut Özal tıp merkezi bunun en büyük örneğidir, deprem oldu canlarımız gitti içimiz yanıyor olaylarin sorumlusu yok acaba bu yikimlaridami dış güçler yaptı diye düşünüyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    20 yıldır sadece bina ve yol yaptılar.Yollar yarıldı binalar çöktü.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Bu şehirde kizilay konteyner fabrikasi var ama deprem bölgesine konteyner istanbul dan gidiyor.. Bu şehirde kızılay konteyner fabrikasi var ama 1 tir in üzerine seyyar mutfak, seyyar fırın yapacak kimse yok, düşünen yok.. üstelik 3 yıl önce Sivrice depreminden çıkmışsın.. Bu şehirde 7 ci hava üssü var.. Ama tüm kurtarma ekipleri adana sakipasa ya iniyor. Adana neresi malatya -Adıyaman neresi? Bu şehirde ordu var, buyuksehir belediye var ses yok çıt yok.. Bu nasıl yönetim şekli.. bu nasıl organizasyon... Askeriye de olduğu gibi bölgesel yerler belirlenmeli.. depolar olmalı. Kurtarma ekipleri olmalı.. o depolarda vagon onarım fabrikasi kadar yerler hazirlanarak ısıtıcısı, çadırlar, battaniyeler, kuru gıda maddeleri, sular, konteynerler hazır bulunmaliydi... taakii diğer sehrilerden yardımlar gelene kadar idare edecek kadar.. biz ne yaptık enkazın başında 3 gün bekleyip yardım bekledik.. yazıklar olsun bize...
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Değerli savcilarimiz yıkılan binalardan enkaz kaldırılmadan Demir çimanto örneklerinin delil olarak alınması büyük önem taşımaktadır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    İnsanların canını hiçe sayarak yalan söyleyenler, evlatlar öldü, aileler yok oldu, yavrular yetim kaldı, ana babalar öldü.. Ateş düştüğü yeri yaktı.. Üstelik size güvenen bu ülkenin sevilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı icraat yapuyoruz diye kandırdınız, ona ihanet ettiniz.. Halbuki o sizlere güvenmiş ve sizi o makamlara iş yaparsınız diye getirmişti...
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Bir defada şu cumhurbaşkanını kandirmasinlar ihanet etmesinler yav. Arkadaş o cumhurbaşkanı bu adamları seçiyor kabinesine alıyor ne anlamaz insanlarsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Ya yalan söylendi ya da buharlaştı.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • hkb (1 yıl önce)
    Kendi memleketinde gariban kalmis insanlar. ne aci ;(
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent ÇAĞLAR (1 yıl önce)
    Biz Sakarya da depremi yaşadığımızda devlet Sakarya ya uğramadı. Şimdi bu ABD destekli partiler ve gazeteler konuşuyor.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Yalan dan kim ölmüş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kürşat (1 yıl önce)
    İki gündür beklediğim haber nihayet yapıldı..nerde bu konteynır fabrikası bu sehre simdi en az 20 30 bin adet konteynr kurulmus diğer sehirlere gitmis olması lazımdı..gel gör ki arastırmalar sonucu sipariş usulu calısan amacı ticari olan bir fabrika oldugu karsıma cıktı..afadın bile yakın zamanda 3000 adet aldıgı konteynırı bu fabrikadan almadıgı ortaya cıktı..basında bi mustafa die kendini begenmis vardı kovuldugu ortaya cıktı..adamların hi devlet anlayısı yoktur ticari kaygıları var bu kaygılar sonucu toki santiyeleri ve ortadoguya üretim yapıo satıolar yani buralardan sip alıyorlar..Koskoca sehrin içinde bulunan ve övünülen fabrika diğer yerleri bırak malatyaya 5 gündür 1 konteynr vermedı ama emin olun sı toz duman bi kalksın bi onunde foto cektirdikleri rezilliği tüm ulusal basına yayacagım and içtim..bu sehre Yapılan bu ihaneti herkese anlatacagım.. geçmis olsun malatyam
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Selim (1 yıl önce)
    Vagon Onarım Fabrikasını Özelleştirme İdaresinden alarak Konteynır Üretim Tesisine dönüştüren Kızılay. Ve Selahattin Başkan Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmeden önce bu devir gerçekleşti. Fakat Selahattin Başkan kendisi yapmıs gibi her yerde bunu kendine mal etti. O halde bu sorunun muhatabı da dolayısıyla Selahattin Gürkan olmalı değil mi? Neden Selahattin Başkanın ziyaretinden veya açıklamalarından bir kesit vermediniz.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Bunlarda adamlık olsa idi kaçıncı gün bugün heryerde koyarlardı mesela Rabia park insanlar kar usrunde yatiyorrrrrrr
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Hatayda Adıyamanda olanlar..... 3 günde hataya giremediler demis gazeteci. Haksiz mi ? Sahi neden o yagışsız bolgelere yuzlerce iha ile tespit aninda yapilip bir kac alay asker o ilin her sokagina gonderilmedi. Malataya ya gelince. Ortaada yapılan yardımlar hepsi vatandaş dayanışması. Yazık gerçekten yazık halen enkazlar bekliyor. Çok üzgünüz. Hersey bitti.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Devlet ile hükümeti halâ aynı görenler var.Devlet ayrı,hükümet ayrı.Devlet bizim hepimizin,hükümet ise devleti yandaşlarının hizmetine sokmuş akp zihniyeti.İmar affı çıkaranlar kim?İmar izni verenler kim?Müteahitler kimin yandaşı?Bırakın konteyneri çadır yok çadır.Çadır yandaşa,erzak yandaşa , Milletinin yarasını sarmak ise vatandaşa.Akp zihniyeti bu son depremle çökmüştür,yerle bir olmuştur.Saraylarda itibar arayanlar 7.7, 7.6 ile yer ile yeksan olmuştur.Vardı başımıza bir çıkar,azmış,azıtmıştık,Kokuşmuştuk inşaallah bu felaket uyanışımıza,silkinişimize ve dirilişimize vesile olur.Gün siyaset yapma günü değildir ancak malum siyasetin çöplüğünde kaybolma günüde değildir. Doğrulukta,adalette,Hakkaniyette acı da,itibarlılara inat birleşme ve bir olma günüdür.Yaşasın DEVLET, Kahrolsun DÜZEN...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Tunç (1 yıl önce)
    İlk depremin sabahında su, ekmek alabilmek için hilal park yanındaki esenlik markete gittim, kapıda 3 personel birinin elinde bir kutu topkek diğerinde 1 kutu küçük süt vardı, sadece bunu dağıtıyoruz dediler, çocuklar için 5 topkek ve 4 paket süt aldık, 3. Personel benim fotoğrafını çekti, neden çekiyorsun dedim, şefimiz amirlerimiz dağıttığınız kişilerin fotoğrafını çekin dediler bizde çekip onlara gönderiyoruz dediler, bende çok kızdım ve 3,5 topkek için bizi reklam mı edeceksiniz dedim. Bunlar birde belediyenin marketleri olacak, böyle bir felaket de bile reklam peşindeler, Allah sizi kahretsin Esenlik yöneticileri , bu fotoğrafları yayınlarlarsa mahkemeye vereceğim.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Benim bildiğim bir fabrika olur.. o fabrika ürünü üretir.. ve depolama alanı vardır.. oraya islifler.. 10 şehir yıkılmış bizim fabrikada konteynerler yok.. İstanbul da bir işletme 20 dakika da montaj yaparak deprem bölgesine gonderiyor.. bu nasıl bir memleket arkadas...
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Kızılay eskiden güvenilir bir kurumdu... Çok yazık. Siyasetçiler sadece kendi reklamlarının peşinde. Fabrika ordaysa konteynerler nerede ? Diğer yardımlar zaten dışardan geliyor. Mehmet Fendoğlu ve Veli Ağbaba sürekli sahada insanların dertleriyle dertleniyor uğraş veriyorlar.. diğerleri seçim günü görünmesinler bence
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Can (1 yıl önce)
    Siyasilerin hepsi şov peşinde bişeye yaradıkları yok bunların yaptığı en güzel şey resim çekip sosyal medyadan paylaşmak Allah bunların hesabını sizden soracak
    %95
    %5
    Yanıtla
  • malatyanın ablası diye gaz verilen ve senelerdir ortalıkta gezen siyasi iktidarın sahibi olmakla kendisi ve 7 sülalesi mal mülk makam sahibi olan, yukarıdaki fotoğraftanda eksik kalmayan vekil cumurbşkanı geldiğinde hemen yanında yerini almış ağır hüzünlü pozlar veriyordu.Daha ne yapsın bu memleket ve millet için.Üzülüyor ya!
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Akif (1 yıl önce)
    Siyasiler kendilerine göstermelik, reklam amaçlı bır yerleri seçerler.....show n yaparlar...arkası kiraz bahçesi....:))))ama bizim gibiler yemez bunu....bunu yiyenler toplumun bazı kesimleri......
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hakan Yılmaz (1 yıl önce)
    Ne kadar adisiniz devletbutun imkanlarini yigmis malatyaya nerdeyse herkes bi yere yerlestirilmis durumda ilk gun ozelikle 2 depremden sonra bosluk oldu ama cabuk toparlandi
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Bu etrafında olandan bihaber, yaşanan rezaletten, çaresizlikten haberdar olmayan, muhtemelen kendi iyi bakılıp beslendiği için insanların neler yaşadığından habersiz hakan şahsı yalakalığın dibine vurmuşsun. Yüreğin yetiyorsa, ortada kalmış, hala ekmek yemek, çadır bulmaya çalışanların yanında bu lafları et ki, dilini kulağına sokalar. Utanmazlığın yalancılığın yalakalığın bu kadarına pes yani. Ayıptır ayıp. Hala hiç dokunulmamış onlarca enkaz var. Memleket getirdiğiniz ne idiği belirsiz yabancı yruklular tarafından yağmalanıyor buna bir sözün varmı. Yakala adam.Spor salonlarına yerleşmişler yerli ahaliye saldırıyorlar her yardım tırını yağmalıyorlar bundan haberin varmı. Bu yalaka büyük ihtimalle bir particidir ya da sırtı sağam biridir. Suyu ekmeği geliyordur.Belki yüzlerce insanın cesedinin hala enkaz altında olduğu üstteklerin de yaşama derdine düştüğü memleket umrunda değildir.Başka hiç kimse bunlar kadar çarpıtamaz gerçekleri.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • allah senin belanı versin
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Üstte şunu demeyi unutmuşum: Adi sensin Hakan denen şahıs
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Sen hicbirsey yasamamissin. 100 enkaz varsa 10 tanesinde çalışma vardı. 90 tanesinde de aileler ateş yakmış bekliyordu ki çalışma başlasın. Sen hicbirsey yasamamissin ki konuşabiliyorsun.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Çok büyük bir devletin hemen her yere müdahale edemez Yapılmayanları yanlışları ordaki art niyetli kişilerin yanlışlarını söylemek hükmeti veya akp yi suçlamak değil neden alınıyorsun bu günlerde siyaset olmaz yapılmaz aptalığa gerek yok
    %93
    %7
    Yanıtla
  • osman babacan (1 yıl önce)Hakan Yılmaz isimli kullanıcı yorumuna
    bence bu yorumu yapan HAKAN YILMAZ adlı kişi malatya da yaşamıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Seninle savcılıkta görüşeceğiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İlahiyat (1 yıl önce)
    Afadın başındaki koskoca ilahiyatçı yalan mı söyleyecek... Lütfen saygılı olun...
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)İlahiyat isimli kullanıcı yorumuna
    Allah dan az korkun deprem deki koordinasyon u gördük halen rezil rüsva insanlar yardimlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıyor orduzu da muhtarın akrabaları yardimlari talan ediyor ayıp ayıp
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Şimdi sen minik aklınca ilahiyatçı yani dine laf atıyorsun bunu yazarken ondan farkın kaldımı, ilahiyatçı diyeceğine afadın başındaki şahıs desen nasıl olurdu.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Thr (1 yıl önce)
    Yalancıların mumu depreme kadar yandı... Takkeleri düştü kelleri göründü...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Selma (1 yıl önce)
    Ne kadar utanmazsınız ahlakınız ve karekteriniz var ise gündüz gece yiyecek içecek odun ısıtıcı soba kışlık kıyafet çay çorba hijyenik set gelitor kapımıza kadar kamyon pikap doblo araçlarla sizin yaptuğınızı yunan bile yapmıyor
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Öfkeli (1 yıl önce)Selma isimli kullanıcı yorumuna
    sizin gibi birine yukarda hakettiği cevabı verdim.partiye haber veriyorsunuz hemen ihtiyaçlarnızı karşılıyorlardır.Başka hiç kimseden izin yazdıklarınızı duymadım.Yalanın bile bir hudutu var.Ama sizin fetret devrinizin devam etmesi için böyle inanmanız söylemeniz lazım.Ayrıca Yunan bile sende daha doğru ve dürüst bu deprem olayında.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Kadın seni Allah'a havale ediyorum, inşallah yazdığın yalanlarda boğulursun. Bir de doğruyu söyleyenlere yaptığın hakaretlerin tümünü misliyle sana iade ediyorum. Dilime daha çok söz geliyorda, isim olarak Selma diye yazmışsın, o beni durduruyor. Çünkü edebim adabım var. Selim, Halim, Mustafa vs.olsaydı görürdün boyunun ölçüsünü.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • İsmail (1 yıl önce)Selma isimli kullanıcı yorumuna
    bu vicdansız yalancının yazdıklarını valilik, belediye, afat yöneticileri bile okusa şaşırır. Biz ne zaman bunları yapmış, kapıya kadar bu kadının yazdıklarını götürmüşüz, AllahAllah diye. Sınırsız yalan ve iftira sizin işiniz.Yeterki düzeniniz devam etsin başkasının başına ne gelirse gelsin dünya sizin gibilere güzel yapıldı maalesef bu dönemde.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • sen o bile dediğin Yunana kurban ol
    %100
    %0
    Yanıtla
  • burak (1 yıl önce)
    şov yapmak için yaratılmışlar
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Yalancı bunlar yav artık bıktık haram olsun bunlara
    %83
    %17
    Yanıtla