SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Konteyner Kentlerde 22 Bin 684 Kişi Barınıyor

Konteyner Kentlerde 22 Bin 684 Kişi Barınıyor
A- A+ PAYLAŞ

Depremlerin etkilediği Malatya'da, barınma sorununu çözmek için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

İş makineleri aracılığıyla elektrik ve su hattının döşendiği alanlara ısı yalıtımlı konteynerler yerleştiriliyor.

Elektrikli ısıtıcı, ocak, mutfak ve banyonun yer aldığı, sıcak su imkanının bulunduğu konteynerlere çalışmaların tamamlanmasıyla depremzedeler yerleştiriliyor.

Malatya Valiliğinden alınan bilgiye göre, AFAD tarafından kentte şu ana kadar 12 noktada kurulan geçici konaklama merkezindeki 5 bin 959 konteynere 22 bin 684 depremzede yerleştirildi.

"Tüm ihtiyaçlarımızı getiriyorlar"

Depremzedelerden İhsan Ceylan, AA muhabirine, depremde evlerinin yıkıldığını, konteyner kentte yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi.

Kendilerine imkan sağlayan yetkililere teşekkür eden Ceylan, "Allah devletimizden razı olsun, konteyner verdi, başımızı sokacak yerimiz oldu. Öyle olmasa perişan olurduk. Tüm ihtiyaçlarımızı getiriyorlar. Çok şükür idare ediyoruz." dedi.

Ceylan, konteyner kentte yemek dağıtımının da olduğunu belirterek, katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Depremin psikolojisini üzerlerinden hala atamadıklarını dile getiren Ceylan, "Konteynerde çocuklar, torunlar geziyor sanki deprem oluyor sanıyoruz. O his halen var." ifadelerini kullandı.

"Sürekli gelip halimizi, hatırımızı soruyorlar"

Hatice Alpargo ise çok büyük bir afet yaşadıklarını belirterek, depremde evlerinin yıkıldığını, eşyalarının enkaz altında kaldığını anlattı.

Alpargo, "Sadece canımızı kurtardık, buna da şükür. Şimdi buradayız, Allah devletimizden razı olsun. Sürekli gelip halimizi, hatırımızı soruyorlar. Biz de idare etmeye çalışıyoruz. Burada konteynerde yaşamımızı sürdürüyoruz. Devletimiz her şeyimizi karşılıyor, kapıya kadar getiriyorlar. Allah devletimizden razı olsun." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Emre (1 yıl önce)
    Merhabalar, Teknokent konteyner merkezinde kalıyorum. M, N ve O harfli konteynerlere hiçbir yardım gelmiyor desek yeridir. Sesimizi duyuramıyoruz, kaç kere söyledik “evet yardımlar yetmiyor” diye cevap veriyorlar İlgililere duyurulur
    %60
    %40
    Yanıtla
  • MECZUP (1 yıl önce)
    Bekliyoruz vatandaşlık verilen suriyelilerden konteyner kentlerde keyif çatıyor biz hala altımızda sel gidiyor ardından yüzümüzde eciği böceği geziniyor çadırda yaşıyorum nerede adalet.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Bu depremde bile ayrımcılık yapan Allah aşkına unutma ki bir gün bizde öleceğiz.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Konteyner kentte hiç bir ürün kordineli dağıtılmıyor organizasyon sıfır dağıtımlar adaletli değil çünkü TIR gelip bir yerde duruyor gören her aile 5 10 kişi sıraya giriyor görmeyenler var haberi olmayan var kısacası yüzde 70 alamıyor bunun yerine ya konteyner aralarına girilip dağıtılmalı yada günlük konteyner gruplara ayrıştırılarak yetkililer arayıp paketinizi gelin alın diye bilgi verilmeli böyle bir kordineli şekilde olursa herkes almış olur ve izdiham yaşanmamış olur bunu lütfen yetkililer yapmalı uygulamalı aksi halde kul hakkı yenilmiş oluyor her yardımı herkes alsın istiyorum eğer yazdıklarıma inanmayan varsa çıksın kapı kapı sorsun ve cevabını alsın konteynerdeki yaşayanlardan kale kaymakamı bu işi tek başına organize edemiyor açıkçası her kes şikayetçi kimse kusura bakmasın gerçekler bu şekilde
    %96
    %4
    Yanıtla