SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konut Satışları Geçen Yıla Göre 2 Kat Arttı

Konut Satışları Geçen Yıla Göre 2 Kat Arttı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Mayıs ayındaki konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık iki katı olarak gerçekleşti. Bu yıl Mayıs ayında toplamda 1016 konut satışı gerçekleşirken, geçen yılın aynı döneminde 593 konut satılmıştı.

TÜİK “Konut Satış İstatistikleri, Mayıs 2022” rakamlarını açıkladı. Buna göre; Malatya’da Mayıs 2022 döneminde 203 ipotekli, 813 diğer olmak üzere toplam da 1016 adet konut satışı gerçekleştirildi. Satılan konutların 258’i ilk el satış olurken, 758’i ikinci el konut oluşturdu.

Malatya’da Mayıs 2021 döneminde ise 72’si ipotekli, 521’i diğer satış olmak üzere toplam da 593 adet konut satışı gerçekleşmişti. Bu konutların 212 tanesi birinci el, 381’i ise ikinci el konut oluşturuyor.  

Ekonomik krize rağmen Malatya’da Mayıs ayında konut satışının geçen yılın aynı dönemine göre iki katına çıkmış olması dikkat çekti.  

-Türkiye genelinde konut satışı yüzde 107 arttı      
Bu arada, TÜİK rakamlarına göre; Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %107,5 artarak 122 bin 768 oldu. Konut satışlarında İstanbul 22 bin 148 konut satışı ve %18,0 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 11 bin 497 konut satışı ve %9,4 pay ile Ankara, 7 bin 159 konut satışı ve %5,8 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 21 konut ile Hakkari, 43 konut ile Ardahan ve 75 konut ile Bayburt oldu. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • kenan (1 yıl önce)
    yok yaa kesinlikle veriler yanlış kaç tane emlakçı arkadaş var satışlar %70 azaldı diyor milletin alım gücü düştü müteahhit arkadaşlar var elimizdeki evleri satamıyoruz diyorlar kim alıp kim satıyor milleti kandırıyorlar alan satan varsa en cok konut alan yabancı insanlar bizim milletimizin aldığı yok ama sattığı çok evler 2-3 katı oldu milletin parası pul oldu nasıl alacaklar
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Bu evleri 0.99 kredi ile müteahhitler kendilerine satıyor olabilir mi acaba?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BU NASI İŞ (1 yıl önce)
    bu nası iş arkadaş millet param yok diyor deli gibi ev satılıyor ben çözemedim bu işi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ... milletin gözü aç gözü... hele de malatya'lılının... birçok evde iki araba var yinede geçinemiyoruz diye ağlıyorlar... Alamanın bir arabası var... eski buzdolabını kullanılıyor... karı koca 80 metrekerelik vede oturuyor.. ya bizdekiler.. mamafi ALLAH ASGARİ ÜCRETLİYE YARDIM ETTSİN... milletininde gözünü doyursun..Mütahiddilerinde gözünü ve kalbini doyursun..Bir ev sattığında Bir asgari ücertlinin yada en düşük kademedeki memurun ödedği vergisi kadar vergi ödemiyir. Ödediğini de alıcının sırtına yüklüyor.........
    %100
    %0
    Yanıtla