SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Koronadan 25 Günde 1 Kişi Öldü, O da.!

Koronadan 25 Günde 1 Kişi Öldü, O da.!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Covid-19 (korona virüs) vaka sayılarına ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Malatya’da 25 gündür neredeyse sıfır vefatla gidiyorduk ama dün akşam itibariyle bir hastamızı kaybettik. Hastamız 48 yaşındaydı ve maalesef hiç aşı yaptırmamış” dedi.

Malatya’daki Covid-19 vaka sayıları hakkında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya’da vaka sayılarının 10’un altına düştüğünü ancak sıfırı görmediklerini belirtti. Son zamanlarda vaka sayılarında azalma olduğunu ifade eden Bentli, “Yaklaşık 15-20 gündür 9’un da altında günlük vaka sayısını görebiliyoruz. Bazen yine 10’un üzerine çıkabiliyor ama artık ciddi bir şekilde azalma oldu. Yatan hasta sayımız ise şu an 15 civarında bu hastalardan 6'sı yoğun bakımda 3’ü entübe 3'ü normal takip ediliyor. Geri kalan 78 hastamız da yine servislerde takip ediliyor. Ama şu anda hem İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde hem de Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanemizde hasta yatmaya devam ediyor. Yani biz Bakanımızın açıkladığı o sıfırlanan hastaneler arasında henüz yer almıyoruz" şeklinde konuştu.

Ramazan ayında aşılamada düşüş olduğunu belirten Bentli, “Ramazan ayında aşılama çok düştü. Ramazan öncesi 150-200 civarıyken şu an 10-15’lere kadar düştü. Bizim şu anda 2 doz aşılama oranı yüzde 78’lerde ama asıl önemli olan hatırlatıcı dozları ve şu anda da yatan hastalarımızın çoğunda gördüğümüz hatırlatma dozlarını yaptırmayan vatandaşlarımız” diye konuştu.

“Aşı yaptırmamış genç hastalarımızı da çok nadir de olsa kaybedebiliyoruz”
Vefat eden hastaların yaşlı hatırlatma dozunu yaptırmamış ya da hiç aşı yaptırmamış hastalardan oluştuğunu vurgulayan Bentli, “25 gündür neredeyse sıfır vefatla gidiyorduk ama bazı günler vefatımız oluyor. Mesela dün akşam itibariyle bir vefatımız vardı. Hastamız 48 yaşındaydı ve maalesef hiç aşı yaptırmamış. Ek olarak başka hastalıkları da vardı. Ama sonuçta belki aşılı olması bu hastalıktan kendisini koruyabilirdi. Vefat eden hastalarda hala gördüğümüz ya çok yaşlı hatırlatma dozunu yaptırmamış ya da hiç aşı yaptırmamış genç hastalarımızı da çok nadir de olsa kaybedebiliyoruz” şeklinde konuştu.

Aşının önemine değinen ve vatandaşlara aşı yaptırmaları konusunda çağrıda bulunan Bentli, “Aşı, ülkemizde hatta dünyada vefat sayısını sıfıra indiği vaka sayısı olsa bile bundan sonra öldürücü bir hastalık olmadığını düşündüğümüz ve bu şekil açıklandığı günden itibaren diyeceğiz ki aşıya gerek yok. Belki yılda bir kez yapılması gerekecek belki gerekmeyecek ama şu an hala pandeminin ülkemizde azalmasına rağmen dünyada etkileri devam ettiği için biz hatırlatıcı dozları mutlaka vatandaşlarımızın yaptırmasını öneriyoruz. Şu an aşı ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Tüm vatandaşlarımızı aşıya davet ediyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Murat abi (2 yıl önce)
    2 senelik tiyatro bitti gerçekten bir salgın olaydı da bu siyasiler lebaleb kongre yapaydı olan garibanın ekmeğine oldu
    %40
    %60
    Yanıtla
  • 1650233195 (2 yıl önce)Murat abi isimli kullanıcı yorumuna
    yahu pandemi bitti hala boş konuşuyorsun. bugün birisi daha ölmüş idrak et. belki de sen bulaştırdın ona. kalkmış tiyatro diyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Böylelikle Corona oyunu sona ermiş oldu.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • 1650106978 (2 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Binlerce adam öldu yuzbinlerce vakalar hastanelerde yatanlar dunya ekonomisi etkilendi ben de dahil ölumden döndüm ve buna hala 'oyun' diyebiliyorsaniz gercekten yazik. Son 25 gunde sadece aşı olmayan vefat etmis buna da tesaduf dersiniz simdi. O kadar prof doktor bilim adami hic bir sey bilmiyor bir siz akillisiniz.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • 1 sene sonra sizde anlarsınız küresel sermayenin para oyununu bunun hastalık değil yeni bir dünya düzeni için planlanan oyun olduğunu ve aşıların yan etkilerini bekleyin görün gerçekleri internette bı araştırın bunu yıllar önce planlandığını Jack chirac in danışmanı 1986 yılında söylemiş araştırın gerçekleri görün
    %60
    %40
    Yanıtla