SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Küçük Sanayi Sitesi'nde 6 Şubat Yası İçin Esnaf İşyerini Açmayacak

Küçük Sanayi Sitesi'nde 6 Şubat Yası İçin Esnaf İşyerini Açmayacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İmalat Demir ve Tamir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Altay, depremin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen, Küçük Sanayi Sitesi esnaflarının sorunlarına çözüm bulunamadığını belirtti. Altay, ayrıca depremin 1. yıldönümü dolayısıyla sanayi esnafları olarak 6 Şubat günü sanayi esnaflarının işyerlerini açmayacaklarını duyurdu.

Altay, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden tam bir yıl geçti. Dünyada eşi benzeri olmayan ve Malatya’mızın da içerisinde olan asrın felaketinde binlerce insanımız enkazlar altında kaldı ve bu nedenle ya vefat etti, ya da yaralandı.

Malatya’da ise yıkıcı depremin ağır faturasını hisseden esnaflarımız oldu. Özellikle sanayi esnaflarımız depremin etkisini işyerlerinde zor koşullarda yıkık ve virane olmuş ağır şartlarda can korkusu altında Malatyalı vatandaşlarımıza hizmet vermek için mücadele ediyoruz.

Halen yıkıcı depremin etkisinin silinmediği Küçük Sanayi sitemizde yetkililerden bir an önce esnaflarımızın sorununa çözüm bulmalarını bekliyoruz. 1 yılda tek katlı olan sanayimiz ada  ada yenilenebilirdi. 

Depremlerde birçok esnafımızın ailesinde büyük can kayıpları yaşandı. Evleri ve dükkanları yıkıldı veya ağır hasarlar aldı. Bu vesileyle asrın  felaketinin yıl dönümünde vefat eden Deprem Şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Allah Bir daha böyle acılar yaşatmasın.

6 Şubat’ta Sanayi Esnafları olarak 1 günlüğüne dükkanlarımızı depremin yıldönümü anısına acılarımızın taze olduğu günde açmama kararı aldık. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız