SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Malatya, 15 Büyükşehir Belediyemiz İçerisinde Birinci"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’ya bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için gelen AKP Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve 10. bölge sorumlusu Av. Dr. Veli Böke, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Gürkan, göreve geldiği günden itibaren tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili görsel bir sunum yaparak bilgilendirme dosyasını AKP Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Dr. Veli Böke’ye aktardı. Tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili Başkan Gürkan ile istişarelerde bulunan Böke, yapılan çalışmaların Malatya ve ülke için önemli olduğunu söyledi.

Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Veli Böke’yi Malatya’da ağırlamaktan dolayı onur duyduğunu ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Veli Bey uzun yıllardır partimize hizmet etmiştir. Mihmandarlık etme noktasında büyük gayretleri olan başkanımızdır. Malatya’nın da içerisinde yer aldığı bölgede görevli olması bizleri memnun etmiştir. Kendileriyle uzun zamandır bir dostluğumuz var. Çalışmaların bizzat yerinde görüp incelenmesi, yerel yönetimler anlamında Malatya’nın değerlendirilmesiyle ilgili Malatya’mızı ziyaret ettiler. Gerekli toplantılarımızı yerel anlamda yaptık. Malatya ile ilgili eksiklikler ve aksaklıklar varsa bunların düzeltilmesi anlamında, yapılan işlerin değerlendirilmesi, yeni yapılacak projelerin değerlendirilmesi ve parti çalışmaları noktasında yapılan ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum.

Biz Malatya’mızı tarif ederken insanlık medeniyetinin başladığı, Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri diyoruz. İlk yerleşik hayatın, ilk devlet hayatının, ilk bürokrasi hayatının, ilk taş devrinden demir devrine evrilme, demirin silah olarak kullanılması, gümrükleme işlemleri ve muhasebe işlemleri Malatya’da zuhur etmiştir. 26 Temmuz 2021 tarihinde toplanan UNESCO tarafından da tescil edilmiştir. Anadolu’yu Anayurt yapan derken ise, 680 yıllarında Anadolu’nun fethi Battalgazi sancağında başlamıştır. Nitekim Sivas ve Kayseri’nin Melikgazi, Ankara’nın Hüseyingazi ve Eskişehir’in Battalgazi tarafından fetih süreci Malatya sancağında planlamış, uygulanmış ve onun içindir ki Malatya’da iki destan yazılmıştır tarihte. Biri Battalgazi destanıdır, diğeri de Battalgazi’den sonra Danişmendgazi de Malatya’dadır ve Malatya’nın beyidir. Hayatı bu coğrafyada geçmiş ve destanı da coğrafyamızda zuhur etmiştir. Dolayısıyla bizim medeniyet destanımız, kahramanlık destanımız var şimdi bizlerde hizmet destanları yazıyoruz. Mevlanalar, Sadrettin Koneviler, İbni Arabi ilim irfan destanları yazdılar” diye konuştu.

“ Hizmet Görmek İsteyenleri Malatya’ya Davet Ediyorum”

Malatya’yı ziyaret etmekten dolayı memnun olduğunu dile getiren Veli Böke, “Malatya’yı tabi uzaktan takip ediyoruz, bakıyoruz. Başkanımızın güzel hizmetlerini duyuyorduk. Yerinde geldik, inceledik ve gördük ki kendilerinin ifadeleri doğruymuş, bunu da tescillemiş olduk. Malatya’da adeta bir destan yazılıyor. Belediye Başkanlarımız, milletvekillerimiz ve teşkilatımız ciddi bir çalışma gayreti içerisinde. Merkez hükümetimizden aldığı destekle, yine kendisinin ağabeyliğiyle ilçe belediye başkanlarımızla koordinasyonuyla adeta bir destan yazılıyor. Başkanlarımız faaliyetlerini bizlere aktardı. Gördük ki belediye başkanlarımız hiçbir şekilde mazeret üretmiyor, marifet üretiyor. Devletten gelenle, vergiden gelenle iş yapayım mantığı asla bizim AK Parti belediyelerimizde yok. Malatya’da asla yok. Bunu da yerinde gördük. Muhalefet tarafına baktığımızda Ankara ve İstanbul’a sürekli engelleniyoruz, paramız yok, kredi vermiyorlar bu şekilde hep mazeretlerini görüyoruz. Üç yıl geçti ve daha taş üstüne taş koymadılar. Hizmet görmek istiyorlarsa onları Malatya’ya davet ediyoruz. Bir baksınlar. İş bilenin, kılıç kuşananın. Buyursunlar Malatya’yı ciddi bir laboratuvar olarak incelesinler belediyecilik nasıl yapılır. Devletin ve Belediyenin bütçesinden bir kuruş para çıkmadan 1 katrilyonluk yatırımı nasıl yapıyor, Selahattin başkanımız nasıl yapmış gelsin incelesinler. Hepsini Malatya’ya davet ediyoruz. 

Seyfi sefayla belediye başkanlığı olmaz. Belediye başkanları gönül işi, sevda işi, terleme işi, koşturma işi. Bu anlamda başta Selahattin Başkanımız olmak üzere tüm ilçe başkanlarımızı ve AK Parti belediyelerimizi kutluyorum. Gerçekten göğsümüzü kabartıyorlar. Rahatça Malatya sokaklarında gezebiliriz. Selahattin Başkanımızın ve ilçe başkanlarımızın elinin değmediği hiçbir yer yok adeta. Bizdeki veriler ortada. Malatya’da ciddi örnek gösterilecek güzel uygulamaların olması beni memnun etti. Kırsal yatırımlarda, ilçe yatırımlarında Malatya Büyükşehir Belediyemiz 15 büyükşehir belediyemiz içerisinde birinci. Malatya Büyükşehir Belediyemiz ve merkez ilçe belediyelerimize baktığımızda bütçelerinin gerçekleştirme oranları yüzde yüzün üzerinde. Ön görülen bütçeyi fazlasıyla gerçekleştirmişler adeta bütçemiz fazla vermiş. Bu tamamıyla bir bilginin, birikimin, bir gönülün, şaheserin şahlanışı ve ortaya çıkmasıdır. Bu anlamda başkanımızı, meclis üyelerini, çalışma arkadaşlarını, bürokratlarını ve tüm ekibini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyarette Başkan Gürkan, AKP Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Veli Böke’ye Arslantepe Höyüğü’nde çıkarılan ve dünyada ilk olan kılıcın replikasını ve kayısı hediye etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • İbrahim (2 yıl önce)
    Tamamen hayal kırıklığı Biz burada yaşıyoruz ne masal anlatıyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şahin (2 yıl önce)
    Malatya spor da sonuncu başkan takıma bak boş ver şov yapmayı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • İlhan (2 yıl önce)
    Boşuna hikaye okumayın kağıt üzerinde çizilen ve sadece göstermelik projeler hayata geçmedikçe proje olmaz.Ayrica toplu taşımada,ulaşımda İstanbul Ankara ve Izmirden bile pahalı bir ücret uygulanmakta.Keza Su ücreti yine fahiş tarifeden daha ne sayayım kısacası 1.olmusuz ama pahalilikta olmuşuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Ya ben Malatya da yaşamıyorum. Ya da bunlar hep yalan söyleyip bizlerin aklı ile dalga geçiyorlar. Çöşnük devamı Çamurlu mah. Nursi sokakta beş senedir oturuyorum. Bırak hizmeti yollara ne bir asfalt, ne bir kaldırım yapmayı bölgede şuulandırma ile Belediye ye kalan mevcut yerler satıp bilinçsizce on dört katlı binalar yapmaları için peşkeş çektiler. Yeni yerleşim yeri olarak bölgeyi mahfe ettiler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Sayın başkan 20 senedir akp ye oy veren biri olarak söylüyorum bir daha ki seçime lütfen vekil yada belediye başkanı olmayın... Malatya'ya gelen en kötü yerel yönetim sizsiniz...İcraat 0 belediyecilik 0 tamamen hayal kırıklığı...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kamilcan (2 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Selahattin Başkan diğer dönem yine belediye baskan adayı merak etmeyin.Boşuna ümitlenmeyin
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Yahu sizde hiç mi feraset yok. Millet senden bıkmış hala kendini övüyor. Ben Tayyibe oy veren biriyim ancak sana zırnık oy vermem baskan
    %80
    %20
    Yanıtla
  • umut (2 yıl önce)
    sayın böke nini göz doktoruna gitmeye ihtiyacı var ...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ozkan (2 yıl önce)
    Selahattin başkan teşekkür ederiz bizlere nostalji yaşatıyor. Yollarımız 1990 yıllara döndü ne kadar iftihar etsek azdır. Milletin aklı ile dalga geçin bakalım o sandık gelecek elbet
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İbraaam (2 yıl önce)
    İyi de büyükşehir 15 tane değil ki, 30 tane...yani bu durumda Malatya 16 sırada olmuyor mu? diğer 15 koca şehri nereye koydunuz....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    tamamen algı üzerine yapılmış bir haber..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan (2 yıl önce)
    Malatya'ya gelmiş en iyi başkan Cemal Akın adam köhne eski binayı yıktı Memlekete meydan kazandırdı.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • CAFER CANBAY (2 yıl önce)
    AKP'Belediyeler içerisinde eyvallah Türkiye geneliyse hayal.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    Büyükşehirlerde birinci olmak nedemek oluyor nasıl bir duygu bu ulaşım yok alt yapı yok üst yapı yok dağlar taşlar toki olmuş malatyanın jeo-politik yapısı bozulmuş hava alacak yeri kalmamış işsizlik almış başını gidiyor belediyeler adam alıyor kimsenin haberi yok artık hastanede personel alacak bakalım kimlerin adamları işe alınacak görelim
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Cahit (2 yıl önce)
    Selahattin by. Ne yapmış da birincilikleri almış yatırımları yer altına mı yaptı,köprülü kavşaklar mı yaptı, yaşam yerlerini temizlik elemanları temizlik mi yaptı, bir malatyanın semt ziyarimi yaptı,halka hizmet edeceğine halka efendilik etmeye gelmiş.. ekremden,mansur dan ne farkı var..başkan dediğin bilgi birikim ve icraatıyla koltuğu işgal etmelidir.??
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Harun (2 yıl önce)
    Adam inandırıyor gerçekten, helal olsun. Veli öyle kolay inanacak saftirik biri değil, kafası basan bir hukukçu ama yemiş işte.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Şire pazarı (2 yıl önce)
    Ulaşımda pahalı,kar yağdığında yetersiz kalındığı..elden ele pahalıya satılan buğday ve şire pazarı dükkanlar vs vs daha çok şeyler anlatıldımı acabalarrr
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Kadir (2 yıl önce)
    Selahattin başkanın yaptıklarını, yatırımlarını görmemek akla ziyandır. Emeğiniz için teşekkürler sayın başkan Malatya tarihine adınız altın harflerle yazılacaktır.
    %7
    %93
    Yanıtla
  • Bana selahattin gürkanın 5 tane sıfırdan projelendirdiği yatırımı sayar mısın ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • orhan (2 yıl önce)
    dikkatinize: Bir kişi hariç hepsi yağlı maşallah,suphanallah..sıkıntı yok..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    Bir kar yagdi belediyenin tavri kim yagdirdiysa o kaldirsindi yazlari ne kadar cim ekili alan varsa perisandi ulasimda en pahali sehirlerden biriyiz Baskan arada bir cikiyor cok buyuk hizmetlerin oldugu bir malatyadan bahsediyor bu malatya nerdeyse bilen yok ama Gecen secim k3ndisne oy vermis bir vatandas olarak soyluyorum aday olsun vallahi billahi oy vermem
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Apo44 (2 yıl önce)
    Selattin Başkan seni diğer dönem yine aday olarak görmek istiyoruz Akprti göstermese bile bağımsız koy Allahın izni ile,Allahına gurban
    %3
    %97
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    Allah akıl fikir versinnnn
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    ulaşımda en pahalı şehir olarak ülkede birinciyiz...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Akif (2 yıl önce)
    Sondan birinci mi baştan birinci mi keşke onu da açıklasaydı. Geçenlerde SONAR ın anketinde AK Partili Belediyeler arasında 10. çıkmıştı. Anket morallerini bozmuş olacakki, ısmarlama açıklamalar yaptırıyorlar.
    %96
    %4
    Yanıtla