SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya Belediyelerinin Sosyal Tesislerine de Ucuzluk Gelecek mi?

Malatya Belediyelerinin Sosyal Tesislerine de Ucuzluk Gelecek mi?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Yeşilyurt ve Battalgazi belediyelerine ait sosyal tesislerdeki fiyat tarifesi, fahiş olan özel işletme fiyatlarıyla yarışırken, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin bazı sosyal tesislerindeki ‘ucuz tarife’ uygulamasının, Malatya'da da olması gerektiği ifade ediliyor.

Malatya'da, kafe, lokanta, pastane ve benzeri tesislerin uyguladıkları fiyat tarifelerinin yüksekliği eleştiri konusu olurken, bu fiyatları vatandaş lehine rakamlara indirebilmek için en önemli faktör, birçok sosyal tesisi bulunan belediyelerin uygun tarife ile hizmet vermesi. Ancak, hem Büyükşehir hem de ilçe belediyelerinin sosyal tesislerinde, fiyatların piyasadaki işletmelerin uyguladığı fiyatlar düzeyinde olması vatandaşların şikayetlerine yol açıyor.

Ancak, Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinin, bazı sosyal tesislerinde başladıkları düşük fiyat tarifelerinin Malatya belediyelerine de örnek olması gerektiği belirtiliyor.

malatyahaber.com

GÖRSEL: İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin bazı sosyal tesislerinde uygulamaya başladığı fiyat tarifeleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • vaylog44 (1 hafta önce)
    Emekli et alıpta evde yeme imkanı yok ancak belediyeler bu işe el atsın vatandaş et yüzü görsün diğer belediyelerden örnek alsınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 hafta önce)
    Dün özellikle gidip fiyat listesine baktım; burası kâr amacı gütmeyen kuruluş, burada maliyeti fiyatına, ucuz olması gerekirken, inanmayan gitsin kendileri görebilir çarşı esnafından bile pahalı, kira yok, giderleri belli, nasıl oluyor da bu kadar pahalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şahıs (1 hafta önce)
    Daha dün sosyal tesise gittik aksine zam yapmışlar beklemeyin bunlardan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • selim malatyalı (1 hafta önce)
    diğer büyükşehir belediyeleri bu konuda hizmet yarışına girmişler özellikle chp li belediyeler bu konuda ankara ve istanbul çok başarılı adamlar seçim vaadelerini yerine getiriyorlar.bizim sosyal tesislerimiz rant kapısına döndüğü için açık ve zararları halkın üstüne yıktıkları için fiyatlarda buna bağlı olarak düşmüyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • SELİM MALATYALI (1 hafta önce)
    malatya hiçbir şeyi hak etmiyor.hak etmediği içinde her daim hak edilmeyen yöneticiler tarafından yönetiliyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çırmıhtılı (1 hafta önce)
    Gündüzbeydeki Yeşilyurt belediye sosyal tesisi açıldığı zaman, gündüzbeydeki meşhur restoranlar baskı yapmislardi emeğimize taş komayin açmayın diye. Açıldıktan sonra fiyatlar konusunda baskı yapmislar diye duymuştuk. Ayrıca siyasetin içinde olan meşhur bir restoran işletmecisi var onunda belediyelerin sosyal tesislere fiyat konusunda baskı yaptığını zamanında duymustuk. Velhasil kelam Malatya siyaseti yerlerde herdaim. Sosyal tesisler, cafe ve restoranlara nazaran ucuz olmalı. Depremden sonra her sektörün olduğu gibi yemek sektörüde aşırı pahalandi malesef Malatya'da.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abuzettin (1 hafta önce)
    Geçen yıl Sema cafe de soda içtim iki sade soda 26₺ bir porsiyon dondurmaya 50₺ ödedik yani geçen yıl dan bu yana gitmedim herhalde iki katına çıkmıştır Yeşilyurt belediyesi resmen soygun yapıyor bu fahiş fiyatlarla marketi de aynı şekilde piyasanın üzerinde fiyat uyguluyor düşüne biliyor musunuz geçen yıl bir sodaya 13₺ ödedim bu yıl Ankara büyükşehir belediyesi nin açmış olduğu cafe de soda 5₺ yine geçenlerde yeşil markatte 104.95₺ satılan yumurta kolisi üç yüz metre ilerideki bir markette 70₺ satılıyordu bir koli yumurtada 35 ₺ fark 70₺ satan da kar ediyor bu zulme bir son verilmesi gerekiyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ertuğrul Hüseyin (1 hafta önce)
    Malatya'da yaşıyan insanlar İstanbul'da lüks semtlerin fiyatlarında hizmet alıyor Malatya'da yaşı yanlar kahir ekserisi Malatyalı değil niteliksiz göç alan bir şehir siyasi görüşü de malatya nın görüsü değil malatya bu bu malatyadan bircacık olmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Denizli'de yaşıyorum. Akpli baskan zamaninda sosyal tesislerde 15 tlye satılan çayı, şimdi CHPli başkan 5 tlye satıyor. Yine 35 tlye satilan Türk kahvesi suan 15 tl. Hic bir secimde AKPye destegini esirgemeyen sevgili hemsehrilerime duyurulur.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Esenlik (1 hafta önce)
    Malatya'nın açık ara en pahalı marketi Esenlik. Yanındaki manavda 25 tl olan domates Esenlikte 30 Tl.. Yağ alayım dedim 245 tl. Aynısı bakkalda 200 tl.. Vb vb vb...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Çok doğrusunu pahalı satıyor birde şirket zarar ediyormuş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fatih (1 hafta önce)
    Ekmeği 4 TL ye satan belediye sosyal tesislerinde çay 12 TL ekmeğinmi maliyeti düşük çayınmı sosyal tesisler uygun olmalı ama burası Malatya nerede
    %94
    %6
    Yanıtla
  • İrfan (1 hafta önce)Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    İstanbul büyükşehir belediye vapurda büyük çay 8 TL. Kent lokantasinda anayemek, pilav, çorba, su,ekmek, meyve,salata 40 TL. Bilginize
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 hafta önce)
    Fotoğrafını kullandığınız tesiste 1 porsiyon kebap 180 lira. Dışarda muadili 260 lira. Daha ne kadar ucuza verebilirler bilmiyorum. Gayet temiz ve nezih bir ortam.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Mustafa (1 hafta önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Dışarıda 260 TL mi? Şaka yapıyorsun galiba. Kardeşim belediye tesisi kar amaçlı mı hizmet verecek? Belediye tabi daha ucuz yollu halka sunacak!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Pınar (1 hafta önce)
    Malatyada hizmet veren tüm belediye tesisleri çok güzel temiz özenli ve çalışanları çok ilgili fiyat konusunda düzenleme olursa ve bu tesislerin sayıları artırılırsa ilimiz için iyi olur .
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hakkı savunan adam (1 hafta önce)
    Belediyenin sosyal tesisleri kar amacıyla çalışmaması gerekir. Ondan dolayı piyasa fiyatlarının altında olması gerekir. Emeklilere % 50 indirim yapılabilir.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Emekliler, engelliler özellikle de öğrencilere indirim yapılabilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Malatya Büyükşehirde İBB gibi yoksul halkın (Depremzede vatandaşların) uygun fiyatla yemek yiyebilmeleri için KENT lokantaları açmayı düşünüyorlar mı ? Yapılsa güzel olmaz mı ? Bence çok güzel olur fakir, fukara, öğrenciler uygun fiyata karnını doyururlar.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • sezgin (1 hafta önce)
    Bir şehirde en uygun ve vatandaşın en kolay ulaşabileceği işletmeler belediye işletmeleri olması gerekirken,aksine Malatya'da en pahalı yerler durumundalar,mesela ESENLİK marketler neredeyse Malatya'da ki en pahalı marketler
    %90
    %10
    Yanıtla
  • yıldırım (1 hafta önce)
    sosyal tesislerde ucuzluk zor gibi neden derseniz depremde birbuçuk ay tekirdağda kaldım tekirdağ büyükşehir belediyesinin deniz kenarında sosyal tesisleri vardı. deniz kenarında çay 3. liraydı tost 10 liraydı ve sabah kahvaltısı 40. liraydı. deprem öncesi bizim belediyenin belsos sosyal tesislerinde ise çay 5. liraydı kahvaltı 70. liraydı tost 30 liraydı tekirdağda deniz kenarında çay ve kahvaltını yapıyosun ve fiyatlar yarı yarıya ve şu seçimde belediyeyide borçsuz ve karla yeni seçilen başkana teslim etmiş birde bizim malatya ya bakın hiç birşey yapılmamasına rağmen 17. milyar ( katirilyon ) borç
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Bedava organizasyonlar ve yemek yiyenlerden toplumun geneline ucuzluk için sıra gelirmi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Olması gereken (1 hafta önce)
    Bence şöyle olmalı millet esenlik ten belsos dan kısacası belediye ait her yerde yesin içsin alışveriş etsin ucuza ama.. buralarda açık çıkarsa da belediye su faturasına eklesin bölünmüş olur böylece herkese
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Salonu da balkona katak mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kafa zehir maşallah!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (1 hafta önce)
    Sosyal belediyecilik gereği fiyatların ucuz olması gerek. Ama maalesef Malatya da belediyelere ait sosyal tesisler dışarıdan bazen daha pahalı olabiliyor. Piyasa tepkisi almaktan korkuyor olabilirler ama şuda bir gerçek ki asgari ücretli bir çalışan ailesi ile birlikte gidip ayda 1 kerede olsa dışarıda yemek yiyebilmeli. Editöre de bu konuyu ele aldığı için teşekkürler. Sayın belediye başkanları bunu umarım dikkate alır. Gerçi belediye kasaları boş, vatandaşa yedirecek bişey kalmamış.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çetin (1 hafta önce)
    Keşke burada da değişim olsaymış beklenen etki oluşmadı malasef yine malatya ''eski hamam eski tas''
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Ersan (1 hafta önce)
    Bir önceki yönetim bunu başaramadı . Sosyal tesisler her zaman normal cafe ve restoran fiyatlarının aşağısında olur . Malesef esnaflarla yarışırcasına menüsü geniş olmadığı halde yüksek fiyatlar sundular . Sonuç hüsran . Yeni yönetim kent lokantaları ile birlikte bu işin üstesinden gelir umarım.
    %91
    %9
    Yanıtla