SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Havalimanındaki Tahliye Kaosunu Pilot Anlattı.. 'Kabil Gibi..'

Malatya Havalimanındaki Tahliye Kaosunu Pilot Anlattı.. 'Kabil Gibi..'
A- A+ PAYLAŞ

Büyük deprem felaketinin ardından Malatya'yı terketmek isteyenlerin havalimanında oluşturduğu kaos manzarasını kokpitten izleyen bir pilot, sosyal medya paylaşımında, "Güvenlik falan hiçbir şey yok. Kapıyı açan geldi!" diyerek tepkisini dile getirdi.

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından çok sayıda Malatyalı kenti terkederken, Malatya'ya kurtarma ekiplerini getiren uçakların İstanbul'a geri dönüşlerinde yolcu alacağı bilgisi üzerine 7 Şubat Salı gününden itibaren, bu uçaklara binebilmek için havalimanına akın etmeye başladı. Ücretsiz olan bu seferlerle ilgili bilgilerin yayılması üzerine, havalimanı yolunda trafik tıkanırken, binlerce kişi uçaklara binmek isteyince büyük kaos yaşandı. Uçaklara binmek isteyenler, yolcu binişi için tek açık kapı olan VIP salonu önünde ve içinde büyük kalabalıklar oluştururken, çok sayıda polis düzeni sağlamak için görevlendirildi. Ancak, uçaklara binmek isteyenler, hiçbir engel tanımazken, daha sonra başlayan tarifeli uçak seferleri de bu karmaşadan payını aldı. Tarifeli seferlere bilet alan yolcular yerine, biletsiz bir şekilde uçaklara binmek isteyenler sık sık kavga çıkardılar.

Malatya Havalimanında birkaç gündür yaşanan bu durum, bir pilotun sosyal medyadaki paylaşımıyla, odatv4.com'da da haber oldu.

odatv4.com'un, pilotun kokpitten çektiği görüntülere ve konuşmasına da yer verilen videosunu yayınladığı haberinin bir bölümü şöyle:

"...Depremden sonra binlerce vatandaş Malatya Havalimanı'na akın etti.

6 Şubat gecesi Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem tüm Türkiye’yi derinden sarstı. 7.6 ve 7.7 şiddetlerindeki deprem çevredeki 10 ilde de ağır hasara neden oldu. Depremden etkilenen iller arasında Malatya da yer aldı.

Deprem felaketinden sonra binlerce vatandaş Malatya deprem bölgesinden tahliye olmak için Malatya Havalimanı’na akın etti.

Binlerce vatandaşın havalimanına aynı anda akın etmesi kargaşaya neden oldu.

Malatya Havalimanı’nda bulunan bir pilot o anları kokpitinden paylaştı.

Uçak pistinin görüntülerini kaydederek sosyal medyadan yayınlayan pilot, “Kabil’de Amerikan uçaklarına binmeye çalışanlar var ya, aynı onun gibi. İzdiham, güvenlik falan hiçbir şey yok. Kapıyı açan geldi zorla geri çevirdim. Daha yakıt almadım. İnsanlar öyle başıboş dolanıyor” dedi.

Öte yandan söz konusu görüntülerin 9 Şubat’a ait olduğu, 2 gündür havalimanında kalabalık nedeniyle sorun yaşandığı belirtildi."

odatv4.com'daki habere ve görüntülere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.odatv4.com/guncel/tahliye-krizini-pilot-paylasti-270286

odatv4.com- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Cenk (1 yıl önce)
    Deprem gününden itibaren Malatya’da bankamatikler aracılığıyla yapılan bütün para yatırma işlemleri mercek altına alınarak BDDK tarafından incelenmeli. Bu hesap sahiplerinin anormal para yatırma işlemleri varsa nereden buldun soruşturması açılmalı. Çünkü daha dün kendi gözlerimle Paşaköşkü ATM lerde deste deste 200 tllik banknotlar yatıran tekin olmayan şahıslar gördüm. ATM lerin kamera kayıtlarından da görülebilir.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • 44hasan (1 yıl önce)
    Haberleriniz süper :) :) :) Epeyce abartmışsınız. Uzun yıllardır Malatya haberlerine buradan baktım. Daha da sizi takip etmem. Çünkü kullandığınız dil çok kötü. Neyi yüceltip neyi alçalttığınız ortada. Sizi takip eden etsin. (Ne demek Kabil ya her adamın her sözünü yazacaksanız eyvallah siz de kendinizi sorguya çekin)
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Malatyalı depremzede (1 yıl önce)
    Umarım pilot aynu duruma düşmez, veya saha beteri olmaz.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Ömer (1 yıl önce)
    Pilot epey abartmış aynı gün anne ve babamı İstanbul a gönderdim tamam biraz bekledik ama Kabil’deki görüntü olmadı Annem 75 yaşında ve yeni diz ameliyatı oldu, Babam kalp hastası
    %64
    %36
    Yanıtla
  • @Omer ben daha bugun havalimanindayim ve malesef pilot az bile soylemis. Havalimani resmen mahser yeriydi inanilmaz bir izdiham vardı. Ve ucaga falan binebilmeniz imkansiz
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ben 9 Şubat tarihini söylüyorum bugün durum farklı olabilir yani haberin yapıldığı tarih
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Değerli savcilarimiz yıkılan binalardan enkaz kaldırılmadan Demir çimanto örneklerinin delil olarak alınması büyük önem taşıyor.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya lı (1 yıl önce)
    O pilot bey Bi de gelsin icerinin halini görsün 24 saat bekleyip yolculuk yapamayan var ısıtıcılar çalışmıyor çocuklar bebekler yaşlılar var onların hali ne diye düşünen yok neymiş efendim kabil de uçağa gelen kisilermis benzetmesini yapmış
    %62
    %38
    Yanıtla