SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Havalimanından 2022'de 665 Bin Yolcu Yararlandı

Havalimanından 2022'de 665 Bin Yolcu Yararlandı
A- A+ PAYLAŞ

Nüfusu 808 bin olan Malatya’da havalimanından 2022 yılında uçan yolcu sayısı 665 bin olarak açıklandı. 

-Nüfus 808 bin, uçan yolcu 665 bin 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2022 yılına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.  

Buna göre; Malatya’da 2022 yılında 12 aylık sürede Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiği 665 bin 895, uçak trafiği 5 bin 221, yük trafiği ise 6 bin 29 ton olarak gerçekleşti. Uçan yolcu istatistikleri, Malatya nüfusunun 3’te 2’sinin uçtuğunu gösterdi.  

-Aralık ayında 53 bin yolcu uçtu  

Malatya’da Aralık 2022 döneminde ise Malatya Havalimanı’nda hat yolcu trafiği 53 bin 76, dış hat yolcu trafiği 315 oldu. Böylece aralıkta toplam 53 bin 391 yolcuya hizmet verildi. Aralık ayında, Malatya Havalimanı’na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 428, dış hatlarda 6 olmak üzere toplamda 434’e ulaştı. Aralık 2022 döneminde yük trafiği ise toplamda 396 ton oldu.  

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Oğuz (1 yıl önce)
    Malatyaya iki pisti olan sivil bir havalimanı yapılmalı
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)Oğuz isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten şuan mevcutta iki pist bulunmaktadır. Pistin sayısı ve uzunluğu ile ilgili sorun yok, sorun sadece siyasilerin baskı yapmayıp uçuş sayısının artması ve saatlerinin değişmesine etki etmemeleridir. Askeri olması en ufak bir engel değil.
    %100
    %0
    Yanıtla