SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Havalimanını 6 Ayda 310 Bin Yolcu Kullandı

Malatya Havalimanını 6 Ayda 310 Bin  Yolcu Kullandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Havalimanında Haziran 2022’de uçan yolcu sayısının 66 bin 757 olduğu bildirilirken, yılın ilk 6 ayındaki yolcu trafiğinin ise 310 bin 238 olduğu açıklandı.  

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2022 yılı haziran ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Malatya Havalimanı’nda Haziran 2022 döneminde, iç hat yolcu trafiği 63 bin 212, dış hat yolcu trafiği ise 3 bin 545 olmak üzere toplam da 66 bin 757 yolcuya hizmet verildi.

Haziran ayında, Malatya Havalimanı’na iniş-kalkış yapan uçak trafiğinin ise iç hatlarda 502, dış hatlarda 33 olmak üzere toplamda 535’e ulaştığı bildirilirken, yük trafiğinin ise yine bu dönemde toplamda 608 ton olduğu kaydedildi.  

Bu arada, Malatya Havalimanında Ocak-Haziran 2022 arasında yılın ilk 6 aylık döneminde yolcu trafiğinin 310 bin 238, uçak trafiğinin 2 bin 503, yük trafiğinin de 2 bin 600 ton olarak gerçekleştiği açıklandı. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Gelen uçaklar develi tarafından dağlık bölgeden geliyor iniş için alcalamiyor İnönü üniversitesi üzerine doğru gidiyor oradan dönüş yaparak alçalıp havaalanına dönüyor ve piste iniyor ,bu durum kalkışta ta aynı havalanan uçak üniversite üzerinden dönüş yaparak Ankara İstanbul'a gidiyor,bir seferinde bir yolcu beklerken uçağı havaalini üzerinde gördük üniversite yönüne gitti 15 dakika sonra dönerek piste iniş yaptı yıllardan beri anlattık yıllık 1 milyona yakın yolcu trafiği olan ilimize yukarıdaki sorunu ortadan kaldıracak bir sivil havaalanı yapılsın diye ama biz sürekli terminal binası ile uğraştık yapacak bir şey yok inanın bir gün yeni havaalanı ilimize yapılacak ama bu arada terminal binasına yaptığımız paralarımız boşa gitmiş olacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Uçağın iniş ve kalkıştaki rotası meydanın konumu ile alakalı değil. Malatya bölgesinden geçen hava trafik koridoruna göre en uygun yaklaşma planının bu şekilde olmasından kaynaklanıyor. Gökyüzünde çizgi ile çizilmiş yollar olmasa da belirlenmiş hatlar üzerinden belirlenmiş yükseklikte uçuluyor. Buna göre de iniş ve kalkış sürecinde meydan ile bu hatlar arasında uygun planlamalar yapılır. Eğer ki Malatya'ya Kuzey ya da Güney yönünden yapılacak alternatif uçuş rotası olursa bu şekilde bir patern çizilmeden de iniş yapılabilir.
    0
    0
    Yanıtla