SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya İle Kim Dalga Geçiyor? 'Olmayan' Hastanenin Yolu!.

Malatya İle Kim Dalga Geçiyor? 'Olmayan' Hastanenin Yolu!.
A- A+ PAYLAŞ

2014 yılında Büyükşehir statüsüne kavuşturulmasına rağmen, öncelikle Büyükşehir olan illerde planlanarak hayata geçirilen Şehir Hastanesi bulunmayan Malatya, şimdilik sadece bir yön levhasıyla 'Şehir Hastanesi'ne kavuşturulurken, Büyükşehir Belediyesi tarafından astırıldığı anlaşılan levha vatandaş arasında çeşitli yorumlara neden oldu.

Büyükşehir statüsünde 30 ili bulunan Türkiye'de 'sağlıkta devrim' sloganıyla yapımına başlanan şehir hastaneleri proje kapsamına 'Büyükşehir' Malatya alınmazken, bu statüde olmayan Elazığ'a şehir hastanesi inşa edildi. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi 1038 Yatak Sayısı - 227 Poliklinik Sayısı - 35 Ameliyathane Sayısı - 189 Yataklı Yoğun Bakım Ünitesi - 2209 Araçlık Otopark - 1 Helikopter Pisti ile 1 Ağustos 2018'de hizmete açılırken, Malatya ise Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yetinmek zorunda kaldı.

Bu durum Malatya'da tepki toplarken, konu geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanlığı Hükümeti'nin gündemine geldi. Milletvekilleri ve yerel siyasileri vatandaşın tepkilerine muhatap olan AKP'de, şehir hastanesi eksikliği konusu sıkıntı yaratırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz yıl Kasım ayında TBMM Bütçe ve Plan Komisyonu'nda, yeni inşa edilecek 5 şehir hastanesinden birinin Malatya'da yapılacağını duyurdu. Daha sonra ortaya çıkan ayrıntılarda, Malatya'ya yeni bir Şehir Hastanesi kompleksinin yapılmayacağı, mevcut Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Kadın Doğum ve Çocuk ile Ağız ve Diş Sağlığı hastanelerinin bağlanarak kapasitesinin artırılmasıyla ve yeni bazı birimlerin eklenmesiyle 'Şehir Hastanesi' olacağı anlaşıldı.

Projesinin hazırlanmakta olduğu bakan Koca tarafından duyurulan Şehir Hastanesi'ne ilişkin ortaya çıkan bazı bilgiler, yeni bir hastanenin yapılmayacağı, mevcut hastanenin geliştirileceğini yansıtırken, muhalefet çevreleri 'mevcut hastanenin tabelasını değiştirecekler' eleştirisi yaparken, ortaya çıkan ilk görüntü de bunu doğrular nitelikte oldu.

Özalper Mahallesi Gülümser Sokakta Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Şehir Hastanesi' levhasının asılması şaşkınlıkla gözlenirken, bu durum vatandaşlar arasında çeşitli yorumlara neden oldu.

Bazı vatandaşlar, mevcut Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin karşı tarafında yer alan Özalper Mahallesi'ne asılan yön tabelasının, henüz resmen ortada olmayan bir sağlık kurumunu işaret etmesinin söz konusu olamayacağını, 'olsa olsa 110 kilometre mesafedeki Elazığ Şehir Hastanesi'ni tarif ettiğini', zaten aynı levhanın üstünde bulunan Çevreyolu yön  levhasının da, Malatya'yı Elazığ'a bağlayan yolu göstermesinin de bunu doğruladığını, Malatya'da olmayan bir hastaneyi tarif etmesi gibi bir absürt durumun, vatandaşla 'dalga geçme' olacağını, Malatya'yı yönetenlerin böyle bir duruma yol açmayacak ‘bilinçte (!)’ olduğunu  ifade ettiler.

malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: Özalper Mahallesi Gülümser Sokaktaki ‘Şehir Hastanesi’ yön levhası!

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

43 yorum yapılmış

  • Haci (2 hafta önce)
    Malatya için hizmetin alınıp alınmamasının pek bir şey ifade etmediğini anladık. Ancak iktidarın kalelerinden olup bu sefer muhalefetin kazandığı Adıyamana önce ve hızlı bir şekilde hizmet götürülüp gönül alınacak göreceksiniz.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ezan susmaz (2 hafta önce)
    Ezan susmaz bayrak inmez
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatya (2 hafta önce)
    Komşu kent Elazığlı siyasiler son yıllarda Elazığda planlı bir şehir gelişimine imza atmışlardır sadece toki konutlarında bile bu fark açık şekilde kendini göstermektedir Elazığda toki konutları geniş bir alanda ve şehrin hemen yeni başında yapılırken malatyada ikizce dağının başına evler iç içe neredeyse pencerelerden el uzatılsa birbirine değecek şekilde yapılmıştır çünkü malatyada siyaset halkın menfaatları yerine bir avuç siyasi elitin isteklerine göre yapılmaktadır, maalesef insanlarımızda bu duruma demokratik tepki bile göstermemektedir.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Herkes hak ettiğini alır Maltya ın hakkı bu kadar hallerine şükretsinler yeter
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Kuto44 (2 hafta önce)
    Malatya gerek nüfus gerekse gelişmişlik açısından buyuksehir vasfını yitirmiş durumda. Sadece sembolik olarak buyuksehir ismi duruyor. Şehir hastanesi tabelası da sembolik olarak konmuş olabilir. Bu saatten sonra kimse malatya gibi küçük ve vasıfsız bir yere Şehir hastanesi yapmaz
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Zurna44 (2 hafta önce)
    Arkadaşlar siz yanlış anlamışsınız. Malatya'nın çevre yolu ve şehir hastanesi yok ki tabela Elazığ'ı işaret ediyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ilkerefendy (2 hafta önce)Zurna44 isimli kullanıcı yorumuna
    En doğru yorum. Sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatya (2 hafta önce)
    Deselerki uzaya on şeritli otoban yaptık malatyada bir kesim inanır.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Puhajaj (2 hafta önce)
    Aya duble yol yazsalarda inanıriz biz.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • malatyalı (2 hafta önce)
    yapsalar ne olacak şehir hastanesini bu milletin parasıyla şehir hastanesi yapıyorlar adana bursa elazığ yozgat istanbul başakşehir biten şehir hastanelerini hasta garantlili şartıyla hollandalı firmaya sattılar kimin haberi oldu hangisini anlatalım çalınanların malatya zaten anlamaz
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Ahmet (2 hafta önce)
    Șehir ne hale geldi, Malatya yı maalesef kendi elimizle seçtiğimiz rant kovalayan malatyalılar mahvetti..biri ailesine ait Bostanbașını 10-15 kat imara açtı, öteki Yeșilyurt Belediyesine ait tașınmazları bir bir ailesinin zimmetine aldı, öteki kardeși ini rektör yapmak için milyarlarca liralık fuzuli, israf sayılabilecek Meslek Yüksek okulunu Üniversite yaptı, diğeri devlete ait șekerin satımında aracı oldu, yani her gelen bișeyleri aldı .Hadi arsalar, araziler, ihaleler, akrabaya torpiller hepsini geçtik en önemlisi ahlak gitti memlekette ikiyüzlülük, yalancılık, dalkavukluk, hırsızlık, adam kayırma, liyakatsizlik, namussuzluk, devletten çalma meziyet sayılır oldu, esnaflarda 1 e 5 ekleme gelenek oldu. Bu șehir kendisinden çalınan ahlak, Dürüstlük, doğru olma gibi değerleri nasıl geri kazanabilecek asıl buna bakmak lazım.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yorumuna teşekkür
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çantada keklik şehir (2 hafta önce)
    Hiç güleceğim yoktu komedi gibisiniz Afet şehirleri arasında ilk bitecek şehir adıyaman olacak bakın göreceksiniz akparti kaybettigi yerlere hizmetin alasını yapıyor malatya 20sene daha beklesin
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ak parti kaybettikleri yerlere iyi hizmet yapar örnekmi gelin Eskişehiri görünüz, Malatya bu gidişle hizmette en sona kalır.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)
    Oradakiler biri siprey boya alsın.. Elazig yazsin başına tmm dir.. :)
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Köylüm (2 hafta önce)
    Bütün dünya ve ülkenin %70'i bunların size yıllardır yalan söyleyip kandırdığını anladıda bi Malatyanın belli bir kesimi anlamadı!! Hiç bir zamanda anlamayacak.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Köylüm (2 hafta önce)
    Adıyaman halkını onurlu ve dik duruşundan duruşundan dolayı kutluyorum ve selamlıyorum. Malatya halkının bir kesimini de kend haline bırakıyorum. Onlar için söyleyebileceğim hiç birşey yok.Ettiklerini çok çekerler..
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Porgalı Pala Dayı (2 hafta önce)
    Yav gardaş ne Çevreyolu var ne şeer hastahanesi .. eyle bir tabela goymuşlar ki..
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (2 hafta önce)
    Malatyalı güzel hemşerilerim, Kargaların bile güleceği bir çok masala inandınız da olmayan hastanenin bu tabelasımı tuhafınıza gitti. Oysa ben yine davul-zurna eşliğinde halay çekersiniz diye bekliyordum. (Duyarlı Malatyalı kardeşlerimi tenzih ederim)
    %90
    %10
    Yanıtla
  • kör (2 hafta önce)
    aynı levhada çevre yolu yazıyor yokki
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Çevre yolu olmayan şehr değildir dolayısıyla şehir hastaneside olamaz
    %94
    %6
    Yanıtla
  • kadir (2 hafta önce)
    şuanki devlet hastanesinin levhası değişecek adı şehir hastanesi olacak.... vatandaşttan tepki olmasın diye belkide oldu bilemeyiz nasıl olsa her seçimde garantisi var
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Gerçek Belediyecilik (2 hafta önce)
    Ankara’da havaalanına bile bayram nedeniyle belediye servisleri ücretsiz iken bu şehirde halkı taşıyan otobüsler utanmadan bayramda para alıyor. Havaalanına belediye servisi koymasını zaten hayal bile edemeyiz. Gerçek belediyecilik budur işte. Bu şehire de böylesi yakışır. Yaparsa zaten bu aymazlığı bir tek bunlar yapar…
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Tarik (2 hafta önce)
    O levha yıllardır orda ,yeni konmuş bir levha değil ki, o zaman haber olmamış ..
    %30
    %70
    Yanıtla
  • tarık kardeş diyosunki o levha yılladır orda... o zaman bende sana şunu sorarım o levha yılladır ordaysa bizim yıllardır şehir hastanemiz olmadıki olmayan bir şeyin levhası neden yılladır var o zaman buda ilginç
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Öyle yıllardır oradayken bizim haber yapanlar yeni farketmisler haberi yeni konmuş gibi yapıyorlar orası ilginç .haber yapacaksan 5 yıl önce yap yada ,5 yıldır o tabela orda de ki haber tam olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sandıga gitmeyen (2 hafta önce)
    Muhteşem siyasilerimizin üstün meziyet leri üstün zekalarının eseri tarih yazıyorlar halkı ti ye alarak bukadar şeye ragmen hala destek görüyorsunuz buda büyük meziyet halal olsun size diyecek söz yok başka
    %89
    %11
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (2 hafta önce)
    Elleri değmişken Malatya'nın adını da Stockholm yapsınlar, bir de verilen maaştaki TL'ye Yuro desinler. Bitti gitti, mis! :) Malatya bundan sonra makara şehridir, daha neler görecek bekleyin. Depremden sonra bile civciv gibi reisine sığınan bu halk, ödül mü alacak ceza mı görelim.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Yalnız Stockholm de kullanılan para birimi euro değil haberiniz olsun.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Cansın ya doktorum buna mı takıldın? Tam Nasreddin hocalık şehiriz yemin ederim.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (2 hafta önce)doktor isimli kullanıcı yorumuna
    Çok haklısınız, ben de bunun bilincindeydim. Öte yandan Kron konusuyla kafa karıştırmak yerine Dolar veya Euro üzerinden anlatmak istedim. Zaten tutarlı olması da gerekmiyor. Tabelayla, isim değiştirmekle saadet olmuyor, şartlar değişmiyor. Hikâyenin özü ve özeti budur. Mesela bana da doktor desinler, doktor olmuş mu olacağım? Olmayan şehir hastanesinin tabelası var, temeli bile kazılmamış evlerin propagandası var...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ahmet A (2 hafta önce)
    Öznur abla 10 yıl 640 yataklı 900 kişi kapasiteli dedi bu millet yedi , tabelayı mı yetmeyecek.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Bu şehri gelişmesinin önündeki en büyük engelden birisidir kardeşi rektör olmasa kesin belediye başkanıydı stadı bile şehir dışında yaptılar seyirci 27 bin 44 kişi diyerek aklımızla alay ederek 33 bin kapasite yapmadılar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reel (2 hafta önce)
    Hakkaten komik :))
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Tuğrul (2 hafta önce)
    Olmayan şehir hastanesinin yanında bir de aynı hastahaneyi tıp fakültesi yapmalarına ne demeli? Şişirme yayınlara öğretim üyesi ve Doç. yapılanlara sabık rektör ve Bentli ne der? Tabii biz arka planında ne olduğunu biliyoruz. :)
    %86
    %14
    Yanıtla
  • bilici (2 hafta önce)
    Bilmeden konuşmayın şehir hastanesi iyi bir hastane değil işlevsiz ve hantal yapılar siz önce var olanları koruyun
    %43
    %57
    Yanıtla
  • New Malatya (2 hafta önce)
    Malatya’ya yapılan 2.sınıf il muamelesi Türkiye’de hiç bir şehire yapılmamıştır. Elazığa şehir hastanesi Malatyaya tabela değişikliği. Sivas’a hızlı tren Malatya’ya aktarmalı tren, elazığa şehir içine stadyum Malatya’ya dağın başına kimsenin gitmeyeceği yere stadyum, Malatyadan alınan bütün bölge müdürlükleri elazığ verildi, maraş’a hataya hatta alakasız antep’e on binlerce toki teslimi malatyaya 6 bin toki, bütün yatırımlar malatya hariç heryere malatya avucunu yalasın boşuna çantada kekliğiz vermeyin demedik. Bizim milletvekilleri seçimden bir hafta önce ortaya çıkar sonra diğer seçime kadar kaybolur bu yazdığım tüm olumsuzluklar milletvekillerinin ve belediye başkanlarının beceriksizliği ayıp size malatyaya bir gram faydanız yok sami er’de seçildi iki haftadır ortada yok
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ahmet (2 hafta önce)
    Vah sahipsiz Malatyam
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)
    Sigorta hastanesi ve Beydağ devlet hastanesine karşılık yapılan derme çatma uyduruk bir hastanenin şehir hastanesi diye yutturulmasini da malatyalilar her zaman ki gibi geç anladılar.. biz sosyal medya dan sürekli yorumlarımiz ile bu şehir hastanesi değil özgür çalık sizi kandırıyor.. şehir hastaneleri kompleks halinde yapılır diye haykirirken birileri savunmuştu.. halbuki 30 buyuksehir yapılması planlanan bu dev asa kompleksler tam da şeker hastanesinin yeriydi.. ama malasef akp li vekiller kazandı ve milleti uyutmayi o dönem başardı...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)
    Selahattin başkanım bunları düşünür. Enkazlara bile Malatya Büyuksehir Belediyesi Selahattin Gürkan yazan güzide başkanımız.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Paşa44 (2 hafta önce)
    Malatya ve Malatyalılar çok şanslısınız. Bak, bir Okus pokusla, bir tabela değişikliği ile anında şehir hastaneniz oldu. Daha ne istiyorsunuz? Hızlı tren yerine kara tren, yeni hava limanı yerine eskisine yama yaptın mı oldu da bitti MaşAllah. Hafif raylı sistemin yerine de banliyö treni yaptın mı tamamdır. Hatta ne gereği var İstanbul'daki eski trenleri getirin Malatya'ya yeter de artar bile.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Furkan (2 hafta önce)
    Aslında dalga geçmiyorlar.adamlar çok iyi biliyor ki bunu yazdıklarında bunu yiyecek ve şehir hastahanesi olduğuna inanacak çok büyük bir güruh var. Diyorlar ki yaz gide bunlara ne yapsak yerler nasılsa
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya (2 hafta önce)
    Malatyada şehir hastanesi sadece tabela degişikliği ile yapılır ve aklımızla alay ederler, halbuki şehir hastanesi bina yapılırken planlanır ve bina şehir hastanesine uygun yapılır, sivil havaalanı yerine sürekli terminal binası büyütülerek avutuluruz hızlı trenmi Erzincan dururken malatyaya sıramı gelir.
    %81
    %19
    Yanıtla