SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya 'Niteliksizlik' Yüzünden Yıkıldı da Bunların Umurunda mı?!

Malatya 'Niteliksizlik' Yüzünden Yıkıldı da Bunların Umurunda mı?!
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş ve 27 Şubat tarihli Yeşilyurt merkezli depremlerde büyük can kaybı ve yıkım yaşayan Malatya'da, yapı stokunun yüzde 70'inin de bu depremlerde ağır hasar alması, Malatya merkez ile ilçelerindeki ranta yönelik yanlış imar politikalarıyla, lüks inşaatlar için imar alanları açılarak zemini uygunsuz yerlere yüksek katlı imar izni verilmesi, yine birçok bölgede en fazla 5-7 katlı emsallerine rağmen, özel ilişkiler nedeniyle çok daha yüksek katlı bina yapma izni çıkarılması, projelerin her aşamada yeterince denetlenmemesi, vatandaşın farkında olmadan denetlemekle sorumlu kamu kuruluşlarına güvenerek yüksek fiyatlara satın aldıkları 'çürük' binalarda yaşamak zorunda kalmalarının bunda en büyük etken olduğu konuşuluyor. Ehil olmayan isimlerin uzun yıllardır belediyelerin imar komisyon üyeliklerine adeta ipotek koymaları, imar konusunda herhangi bir eğitimi, bilgisi olmamasına rağmen imar komisyonlarının vazgeçilmezleri haline getirilmesinin de yıkım ve ölümlerde rolü bulunduğu eleştirilerine ve depremdeki büyük yıkıma karşın, müteahhitleri arasında bulunduğu bir bina da depremde ağır hasar alan, yardımcısı Zafer Kırçuval da sahibi olduğu binaların çökmesi nedeniyle tutuklanan  AKP'li Başkan Osman Güder'in başkanlığında toplanan meclisinde oluşturulan imar komisyonu, yaşananlardan herhangi bir ders alınmadığını, 'nitelik' sorunlu imar komisyonlarıyla çalışma alışkanlığının sürdürüleceğini ortaya koydu. AKP iktidara geldikten itibaren, Malatya kent belediyesi iken ve 2014'ten sonra da Büyükşehir statüsüne kavuşmasından sonra da neredeyse tüm imar komisyonlarında görev alan, lise mezunu emekli belediye işçisi, eski sendikacı Metin Mandal (fotoğrafta işaretlenen), AKP'li üyelerin oylarıyla  bir kez daha Battalgazi Belediyesi'nin imar komisyonuna seçildi.

Malatya'da geçmişte ve bugün imar komisyonlarının nitelikli isimlerden oluşmaması, hatta bir dönem bu komisyonda bir tek mühendise dahi yer verilmemişken, Metin Mandal ve benzeri isimlerden vazgeçilmemiş olması, deprem öncesi ve depremin büyük yıkımından sonraki yazılarda eleştiri konusu yapılmamışken, Battalgazi Belediyesi bundan herhangi bir ders almamışcasına, Malatya'nın 'imar rantı bilirkişisi' olarak da adlandırılan Metin Mandal'ı tüm eleştiri ve tepkilere rağmen İmar Komisyonu'na seçmesi çeşitli yorumlara yol açtı. (Konuyla ilgili yazı ve diğer haberleri okumak için haberin altındaki İLGİLİ HABERLER bölümündeki linkleri tıklayınız)

Depremin ardından büyük yıkım yaşayan Malatya'nın yeniden imarı, kent merkezi ile çok değerli arsalara sahip birçok alanın yeniden inşa edilmesine ilişkin 'kapalı kapılar' ardında yapılan görüşmeler, hasar tespiti ekiplerinin çok ilginç ve garip farklı hasar tespitleri, sağlam yerleri hasarlı göstererek yıkım planına dahil etme çabaları gündeme gelmişken, şehrin yeniden imarı konusunda, Malatya'yı yıkan imardan sorumlu bazı belediye başkanları ile birçok ismin hala bu karar toplantılarında yer alması halk arasında tepki toplarken, tüm eleştirilere rağmen aynı isme, adeta kamuoyu tepkilerine meydan okurcasına İmar Komisyonu'nda yer verilmesi, aynı imar komisyonunda, Mandal'ı "Malatya'nın imar hafızası' diye payelendiren yakın çalışma arkadaşı Harita Mühendisi Eyüp Sağlam'ın da aynı komisyonda yer alması, geçmişe yönelik birçok sıkıntının bu dönemde de olacağını ortaya koydu.

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISI..
Bu arada, Battalgazi Belediye Meclisi'nin komisyon üyelerini de seçtiği Nisan Ayı olağanüstü toplantısıyla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde şu bilgiler yer aldı:

"Battalgazi Belediye Meclisi, Nisan ayı olağanüstü toplantısı tamamlandı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Encümen ve Komisyon Üyelerini belirlenirken, gündem maddeleri arasında yer alan Battalgazi Belediyesi 2022 yılı faaliyet raporu görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Nisan ayı Olağanüstü toplantısı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder başkanlığında gerçekleştirildi. Battalgazi Belediye Meclis Salonu'nda yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, ilk olarak Mart ayı Olağanüstü toplantının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. Ağırlıklı olarak imar plan değişikliği ile ilgili gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda imar plan değişikliği ile ilgili bazı maddeler kabul edilerek karara bağlanırken, bazı maddelerinde ertelenmesine veya ilgili komisyona havale edilmesine karar verildi.

ENCÜMEN VE İHTİSAS KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
Yapılan gizli oylama neticesinde 2023 yılında görev yapacak olan Encümen Üyeliğine; Adil Demirel, Ahmet Solmaz ve Yusuf Aksaç seçilirken daha sonra açık oylama usulüyle Komisyon Üyeleri belirlendi.

Oy çokluğu ile seçilen Meclis İhtisas Komisyon üyelikleri şu isimlerden oluştu;

İmar Komisyonu Üyeleri: Eyüp Sağlam, Vahap Erdem, Rıfat Türker, Mehmet Ulaş ve Metin Mandal
Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri: Ali Sonkaya, Abuzer Altın, Ebru İnanç, Hadi Bayındır ve İsmet Cici
Çevre ve Sağlık Komisyonu: Hasan Demez, Adil Demirel, Mikail İkis, Leyla Keleş ve Burak Sürmeli
Gençlik ve Spor Komisyonu: Seyit Ahmet Taşır, Mehmet Ulaş, Ebru İnanç, Adem Atalan ve Mehmet Uslu
Hukuk Komisyonu: Mustafa Umut Yalçın, Ramazan Han, Leyla Keleş, Mehmet Ali Görgeç ve Adem Atalan
Halkla İlişkiler, Kent Ekonomisi ve Meslek Odaları Komisyonu: Sıddık Özdemir, Adil Demirel, Mehmet Çolak, Seyit Ahmet Taşır ve Bayram Çelik
Sosyal Hizmetler ve Engelliler Komisyonu: Abdurrahman Kızıl, Hadi Bayındır, Mikail İkis, Zafer Kırçuval ve Ahmet Solmaz 
Temel Haklar ve Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu: Leyla Keleş, Ebru İnanç, Zafer Kırçuval, Burak Sürmeli ve Mehmet Uslu
Turizm ve Sanat Komisyonu: Yusuf Aksaç, Mustafa Karaman, Adil Demirel, Mikail İkis ve Tuncer Bulgurlu
Eğitim ve Kültür Komisyonu: Mehmet Çolak, Alparslan Ersoy, Sıddık Özdemir, Burak Sürmeli ve Ramazan Han

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, seçimin ardından üyeliklere seçilen meclis üyelerine görevlerinde başarılar diledi. 14 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, gündem maddeleri arasında son sırada yer alan Battalgazi Belediyesi 2022 yılı faaliyet raporu da görüşüldü. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, bu gündem maddesinin görüşülmesi için yerini Battalgazi Belediye Meclis 2.Başkan Vekili Ahmet Solmaz’a devretti. 2.Başkan Vekili Solmaz’ın başkanlığında Battalgazi Belediyesi 2022 yılı faaliyet raporu görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağanüstü toplantısı ise 3 Mayıs Çarşamba günü saat: 14.00’de Battalgazi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirecek."

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

60 yorum yapılmış

  • baba (1 yıl önce)
    2019 Yılında Maraş'ta bir deprem senaryasu yapıldı. Bu senaryoyu İçişleri Bakanı yönetti. Pazarcık merkezli 7.5 şiddetinde özellikle Malatya,Maraş, Adıyaman ve Hatay illerini etkileyecek bir sonuç raporu Cumhurbaşkanlığına sunuldu. Fazlasını söylemiyorum, 4 sene gibi bir zamanda yeni bina yapımı için zemin testi şart koşulşaydı, sonuç yıkım bugünün yarısı olmazmıydı? Milyarlarca dolar masraf olmaz, onbinlece inan yaşarmıydı? Kader planı VE suç ALLAHIN .........
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Tan (1 yıl önce)
    Bunların biran önce şehri terketmesi lazım.Devlet kurumları babalarının mekanına döndü.Liyakat yok kim ne tutturursa öyle devam ediyor.Samimiyrtimle söylüyoeum ben yıllardır kime oy vermişim?Utanıyorum vallahi billahi utanıyorum.Kendi kendimizr ettik..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Melih Türkoğlu (1 yıl önce)
    Millet vekilini ilk okul mezunundan yaparken sesiniz çıkmıyor.. Bu liseye bakmaz tecrübeye bakar. Nice mühendisler varki inşaatta ki işçiden daha az bilgisi var.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mimar sinan cad (1 yıl önce)
    mandallı kapısının önüne park edilen araçların sileceğini kaldıran bir insan hesabını siz yapın
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Adamın evini başına yıkmışlar çadırda kalıyor. Bir tas çorba veren katillere "Allah zeval vermesin" diyor. Bu insanlar herşeye layık değil mi?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • M. Öz (1 yıl önce)
    Önemli işler belediyelerin görev alanından çıkarılmalı. Çünkü siyasi idarenin etkisi altında kalıyorlar. Bu durum tüm partiler için de geçerli.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • kemal (1 yıl önce)
    ismi zikredilen meclis üyesi akp den üç dönemdir meclis üyesi ve imar komisyonunda emkli sendikacı bu kişi seçim kordinasyon merkezi başkanı vs vs her işten anlar helal olsun demek lazım depremden ders alındımı ? hayır işte kanıtı
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Barut (1 yıl önce)
    Deprem illerinin imar planını Çevre şehircilik bakanlığı hazırlamalı. Aksi halde yine birilerinin keyfi ve yandaş kararları ile şehir planları ortaya çıkacak. Ayrıca ihmal ve kusuru ortada olan belediye başkanları ve diğer imar yetkilileri görevden uzaklaştırılarak yerine kayyumlar atanmalı yoksa geçmişte yapılan hatalar tekrar edecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Herkese burdan çağrımız olsun güzelim malatyamizi bu hale gelmişken bu adamların rantcilarin eline bırakmamaliyiz. Buraya yazdığımız kadar CIMERE yazmaliyiz ki illa dikkate alırlar birimizi görmezler birimizin yazısını mutlaka görürler bu liyakatsiz ve rant peşinde koşan 3/ 5 ailenin eline tekeline birakilmamali yeter artık yeter demek lazım bu ne hükumetin sucu ne de cumhurbaskaninin sucu kimsenin haberi yok ki burd dönen dolaplardan bizim bunları gündeme getirmemiz lazım korkmadan cesurca ve durustce
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Şükrü (1 yıl önce)
    Osman Başkanım bu Orduzudaki villanız nasıl gidiyor. Malzemeyi nereden temin ediyorsunuz, dikkat edin daha önce yapıp da depremde ağır hasar alan binalarınız gibi olmasın.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mehmet yiğit (1 yıl önce)
    Arkadaşlar malatyayi ayaga kaldıracak kişiler resimdeki insanlarmi bunlar kim madem öyle bu zamana kadar nerdeydiniz eğitiminiz nedir çikın ortaya konuşalim kardeşim ayak ayak üstüne atmakla malatya ayağa kalkmaz karakavak ın bostanbaşının tarim alanı bostan bağ bahçe sulak alan oldugunu bilmiyormuydunuz neden imara açildı kime sordunuz
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Gerçek (1 yıl önce)
    Meclis uyelerin kaç tanesi Battalgazi belediye sınırlarında oturuyor.iyi valla oyu biz verelim ithal encümen getir.her tarafınızdan yolsuzluk ve usulsüzlük akıyor.benim tanıdığım biri var fahrikayanda nikah sarayın orda oturuyor ama Battalgazi belediyesinde encümen.bunu bir arastirsaniz sayın editör.ayni şekilde Yeşilyurt belediye sinde belediye encümeni olupta Battalgazi de oturan lar var.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Orhan (1 yıl önce)
    Malatyada ki ev yapıları eskisi gibi 1-2 katlı bahçesi olan evler inşa etmemiz lazım. Yüksek katlı bina olayı bitmiştir. Almayın bırakın yapanlar ve onaylayan lar otursun. Kendi imkanlarimizla kendimiz sağlam evler yapmalıyız mutahitlere guvenilmiyor. Bu şehir fay hattının üzerinde bunu asla ve asla unutmamamiz lazım.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bayram (1 yıl önce)
    Nitelik ile Osman Güder'i aynı cümlede kullanan arkadaşlar ya Osman Güderi tanımıyorlar ya da oruç başlarına vurmuş. Belediyenin 3 şirketinin Genel Müdürlüğünü 1 kişi yapıyor. Peki o kim? Osman Güder'in inşaat ortağı. Peki ne mezunu. Pandemiden dolayı uzaktan sınavlar sayesinde Lise diplomasını alabilen bir Battalgazi aşığı. Öyle bir aşk ki adama 50 yaşından sonra lise diploması aldırdılar.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hadi (1 yıl önce)
    Yüksek katlar konusunda meclis içinde görev yapan (2010 yıllarında) bir mühendis ,imarda istenilen yoğunluğu,daha fazla yeşil alan kazanılması için kat sayısının artırılması için komisyonu ve meclisi ikna etti.Sonra 10,11,12 katlı binalar yükselmeye baçladı.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • KERNEKLİ İBRAHİM (1 yıl önce)
    Daha Aboşlar komiyonu kuracaklar.Aboşlar,şekerciler,helvacılar,badem peşinde koşanlar,enerji peşinde,çağasının makamı peşinde,kuzey çevre yolunu tarım arazisinden geçirip rant peşinde koşanlar,memleket için koşan maalesef,olsaydı böyle olmaz dık.... yeni aboşlar farklımı kantinci mazotcu aman neyse ney, yine kafasının üstünde dönderir,millet........
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Onur (1 yıl önce)
    Hadi bunları geçtik Ne Belediye Ne Kaymakamlık Ne Afad Ne Muhtar bunların köküne ulaşamıyoruz. Bu kadar mı sorunlu olur bir sistem ya
    %92
    %8
    Yanıtla
  • neciscan44 (1 yıl önce)
    LİYAKATSİZLİK Türkiye'nin bir numaralı sorunudur. Eğer bu sorun gerçekten çözülürse biz Japonya ahlakını yakalayabiliriz ama şu durumda bize en az 1000 sene uzak bu konular . Belediye de işçilikten emekli yazmışsınız böyle bir adamın, akıl bilim ilim gibi şeyler gerektiren kısacası eğitim gerektiren bir iş kolu üzerinde yetkili olarak çalışması bizim M.Ö bir zihniyette yaşadığımızın bir numaralı kanıtıdır. Gebersem akp den başkasına oy vermem diyordum ama bunlar Recep Tayyip Erdoğan reisimize düşmanlık edip verdiği yetkiyi kullanamayan vekiller ve belediye yüzünden artık akp ye oy veremeyeceğim malesef , reisin bize kattığı çok şey var ama hatır bir yere kadar malesef bu adamların bize faydası yok bari başka faydası olmayan adamlar gelsin, resim resmen çağdışı çağ hiç vasıf yok
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ben reise de vermeyeceğim, ekonomi adına bir şey kalmadı, daha o tarafla işim olmaz hepsi aynılar
    %84
    %16
    Yanıtla
  • kattığı değer 2002 de 16 sırada olan ekonomiyi 22. sıraya düşürmek, hazineyi boşaltmak, 1 milyar dolarlık köprüyü 14 Milyar dolara devlete maletmek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    gerçekten birşeyler değişeceğine inanıyormuydunuz? bir kişinin bile istifa etmemesi veya görevden alma olmaması hiç bir şeyin değişmeyeceğinin göstergesi değil mi? bu ülkede her zaman halk suçludur, cezanında en ağırını halk çeker.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Oy verin (1 yıl önce)
    Yine yüzde 70 oy çıkar. Yine 4 katlı yere 12 kat bina yaparlar. Yine paralarına para katarlar yine birşey olmaz. Çünkü bizim halkımız utanmıyor. Özellikle Malatya halkı hiç utanmıyor. O yüzden durmak yok yola devam .
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Ya ahmet Çakır zamaninda yolsuzluktan hapse düşenler aklandi mevki sahibi oldular o yüzden iftira atmayalim beyler
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Göreceksiniz yine saf malatya halkı yine bunlara oy verecek bu muzaffer bey hapiste değil miydi nasıl çıktı biz olsak müebbet yerdik biz bir hakeme hakaret ettik diye başıma gelmeyen kalmadı bu nasıl bir iş
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Zafer Kırçuval cezaevinde olması lazımdı. İki komisyona seçilmiş. Nasıl oluyor. Ona neden değinmediniz haberinizde
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Seçimden sonra çıkar. Böylesi liyakatli belediyecilikten anlayan en en en büyük meclis üyesini ve başkan yardımcısını Battalgazi belediyesi nereden bulacak.Çıktıktan sonra devaaaaammmm.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Yoldan geçen adamı imar komisyonu seçmek nedir yav? Arkadaş hala mı liyakatsizlik yapıyorsunuz. Bu akp nin usulsüz mantıksız işleri ne zaman bitecek arkadaş. Gerçi bu işler her yerde yıllardır böyle, hazine bakanı koyun eti pahalı diye o zaten kokuyor kimse almaz diyor, TL daha düşemez aşağısı yok diyor. Artık bir şeyleri ciddiyetle düşünmenin, sorgulamanın ve değiştirmenin zamanı geldi. Ne reise ne de göstereceği adaylara oy vermeyeceğim. Ampulle karardık, solduk.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • ercan (1 yıl önce)
    maşallah tü tü
    %94
    %6
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    olmayan vicdan ve merhametten uzak bir belediye ve yönetimi anlayışı ancak bu kadar olur ölenlerin ahı hepinizin boynuna olsun Rabbim hepinizi helak eylesin ne diyeyim celladına aşık olmak böyle birşeymiş o zaman deprem oldu öldük demeyeceksiniz ağlamayacaksınız sizin seçiminiz sizin kararınız
    %95
    %5
    Yanıtla
  • FUAT SOYLU (1 yıl önce)
    Vay eline saglık .on numara olmuş tum gercekleri anlatmışsın.Böyle bir siyaset sistemi var oldukca bu sıkıntılardan kurtulamayız.Çünki Bir oy uğruna sistemi bozuyorlar.bir oy fazla almak için bilgisiz adamı encumen yaparsan olacağı budur.Yazı için teşekkür ederim.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • sahipsiz malatya (1 yıl önce)
    bu nasıl iş yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............
    %93
    %7
    Yanıtla
  • misafir (1 yıl önce)
    Hebere ve yorumlara bakınca ...bundan sonra aklımız başımıza gelir düşüncesi oluşsa..da ... gerçek şu ki halkın menfi çıkar kayırma iş ahlaksızlığı ve en önemlisi cehaleti benimsemesi ...kısa süre sonra kaldığı yerden devam eder ....toplumun kolonları çatlamış ilk başta bu yönüne bakmak lazım ..sorsan her kez on numara ...gülüyorum ağlanacak halimize
    %95
    %5
    Yanıtla
  • HÜSEYİN (1 yıl önce)
    komisyonlarda halen cezaevinde olan üyeler var sanki
    %95
    %5
    Yanıtla
  • İbrahim (1 yıl önce)
    Bostanbaşına 12 katlı bina yapma izni veren belediye başkanı,imar planı yapan o zemin etüdünü yapan mühendis bu depremden sonra o kazandıkları haram kazancı nasıl yiyeceksiniz.her şey rüşvetle gidiyor
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Metin mandal yillardır encümen üyesi yıllardır öve onun gibiler devletten maşş aliyorlar
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Vahap (1 yıl önce)
    V.E. ismine çok dikkat edin eşinin proje firmasının yapmış olduğu bostanbasinda binalar ağır hasarlı ve müteahhitler projesi hatalı diyor. İki sene sonra almasaydiniz derler
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Aklı Selim (1 yıl önce)
    Celladına aşık olan toplum olduk, Vay halimize...Sanki felaket yaşamadık da,6 Şubat' ta vizyona giren deprem konulu çok etkileyici film izledik.Başımıza gelenlere değil de,en çok hatalardan ders çıkarmayışımıza üzülüyorum...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Muhtar olamiyacak kapasitesi olmayanlar Malatya siyasetinde...... Hepsi aynı
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatyasız (1 yıl önce)
    Küçük kalkar büyüğüne bakar. şimdi bunlar baktıları ki yukarıdakiler vurup dönerdiyor, biz neden yapmayalım dediler. Kendi adamlarını yerleştirip denetimden yoksun, liyakattan yoksun , vurup dönderdikleri bir malatya yönetimi var. Küçük büyüğe baktı ve enkaz altında biz kaldık. Ülkeninde kısa bir özetide bu . Ülke'de bu 20 yılda enkaza döndü.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Malatyaya baktıkça yüreğim yanıyor, sandıkta görüşeceğiz sizinle..
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ahit (1 yıl önce)
    Son 10 yıl içindeki imar komisyonunda yer alanların hepsi belli bu adalet bu insanlara hesap sormayacağına göre bu hesabı bu insanlara başkaları sorar merak etmeyin köşeyi döndüklerini zannediyorlar ama kendilerini kandırıyorlar bu ülkede herşeyin yasası vardır zamanı geldiğinde adamın önüne korlar
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Barut (1 yıl önce)
    Zafer kircuval hapiste değil mi .ben bir reisci olarak akp tüm yönetimi lav olmayana kadar ne belediye ne mecliste nede vekille size oy falan vermem.kimse suçu kabul etmiyor bu binaları sanki belediye değilde başka bir ilden gelip ruhsat verdiler incelediler.halen milletin karşında poz verebiliyorsunuz yazıklar olsun size 1300 üzerinde vefat edenler var . Malatya ya vermiş olduğunuz maddi zarar 50 milyar doların üzerinde.reisin yerinde olsam sizi vatandasliktan çıkarırım.hepiniz kasten adam öldürmek ten yargılanmalı siniz . reise evet başımızın üstünde yeri var gerçekten ülke için çalışıyor reise evet geri kalan hepiniz bir malatyadan özür bile dileyemiyorsunuz.sen Osman isminde müslüman ismi veterinerin ne ara mutahit oldun tamam mutahit oldun site yapıyorsun adına bakın ya sitenin Agora sitesi sen nasıl bir müslümansin agora benim bildiğim meyhane adı Osman sitesi yapaydin o kadarmi müslümasin o kadar danışmanın var encumanin var birinidemi sormadın.o kadarmi yabancısın müslüman kültürü ne.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • cahilsavar (1 yıl önce)Barut isimli kullanıcı yorumuna
    buraya yazacağına google'a yazsan görürdün, agora açık alan demek, meyhane adı diye hiç bir yerde kullanılmamalı çok haklısın
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Senden daha bilgili olduğum kesin.sen gogleye bakıp dur.ermanista bir mahellenin adıdır agora .orda yaşanmış bir aşktan etkilenip agora meyhanesi diye şarkılar yazılmıştır.o kadar yazdığım şeyden sen sadece o ismemi kafa yordun .yazık size belliki akp nin etrafında gezen akbabasin.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Cahil, Agora çarşı demek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ay44 (1 yıl önce)
    Sehir merkezinde nerdeyse 50 yilik binalar restarosyon yapip insanlarin gozunu boyadiniz. Çıkarınız olmayan hic bi is yapmadiniz.Birtane ayakta duran is yeri bile kalmadi yine utanmadan ayni kisilerle karar alyosunuz
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Baran (1 yıl önce)
    Cezaevinde ki Zafer Kırçuval ın komisyonlara yazılması nasıl gözünüzden kaçtı. Yalında belediye cezaevinden yönetilecek gibi
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Saltanat kaldırılmadı bunlar için yeni saltanatlar kuruldu,niye bu şehirde Malatyalı göç ediyor da yabancılar yerleşiyor diyenler önce saltanatları kaldırın liyakat sahibi insanları getirin.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Kırçuvalların oteli çöktü ir sürü insan öldü. Adam daha komisyonlarda üyelik alıyor. Yaparsa AKP yapar diyorlar ya vallahi doğru. Bunların şimdi cezaevinde olması gerekirken üyelik alması akıl tutulması
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Herkes bilir. Belediyelerde en prestijli komisyon imar komisyonları olmuştur. Karmaşık çıkar ilişkileri burada yön bulur. Birilerin ahları alınırken birileri zengin edilir. Son 10 yıldan Battalgazi, Yeşilyurt ve Malatya belediyesinde imar komisyonunda görev alan kişiler ve 1. derece akrabaların mal varlıkları mutlaka araştırılmalıdır. Bunların hiçbir zaman araştırılmayacağını da biliyoruz. Artık Allah'a havale etmekten başka da yapacak bir şey yok. Kim kul hakkına girmişse, garibanın, kimsesizin hakkını gasp etmişse Allah'ından bulsun.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    İmar komısyonunda kendı oturdugu sitenın ortamı hasarsızmı hasarlımı karar verememişken kaldı malatyada bınalara mı karar verecekmiş
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Halil (1 yıl önce)
    Allah ..... Hanımın ciftliginde imar çalışması 7 yıldır devam ediyor. Utanmazlar
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Ohhhh oy verin kardeşim inşallah yine kazanır bunlar inşallah.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Metin Mandalı Büyükşehir belediyesi başkanı yapın. Boncuklu başkan. Büyük adam. Bizim bilmediğimiz yönü var demek.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Deprem den önce ne ise sonrasıda o yapacak bir şey yok
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Bunlar neden halen tutuklanmadı ilaki yurt dışına kaçsınlar imar verenler bu işte olanların hepsi tutuklanmalı malımız gitti bunlarında mal varlığına el kunulmalı bizim paramız bunlar 4 kata 12 kat müsade edenler kimse tutuklanmalı
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hacı (1 yıl önce)
    Vahap Erdem 2.OSB Müdürü hangi sıfatla hala bu görevde ve yıllardır o da Metin Mandal gibi imar komisyonunda şehrin katilleri bunlar
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Yanından ayrılmadığı kankası da orada olunca normal tabi.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Cenk (1 yıl önce)
    Depremde yıkılan onlarca kişinin can verdiği Kırçuval otelin tutuklu sahibi Zafer Kırçuval nasıl oluyorda iki komisyona birden seçiliyor, hala çıkıp durmak yok yola devam mı diyecek
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Seçimden sonra çıkar merak etmeyin. Hemde sütten çıkmış ak kaşık olur
    %92
    %8
    Yanıtla