SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

0
Güncellendi - 2019-03-17 21:30:07
Malatya Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı
A- A+ PAYLAŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat Kalkanı Harekât alanında icra edilen görevler esnasında şehit olan Deniz Piyade Sözleşmeli Er Ramazan Önal (25) memleketi Malatya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Fırat Kalkanı Harekatı alanında icra edilen görev esnasında meydana gelen patlamada şehit olan Önal'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda Battalgazi Ulu Cami'sine getirildi. Şehidin annesi Ümmühan Önal gözyaşlarına hakim olamazken, babası Recep Önal ise metanetini korudu. Şehidin yakınları naaşa sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Anne Ümmühan Önal, ‘Çok istedi vatanın yoluna gitmeyi. En sonunda gitti. Nöbeti arkadaşlarına teslim etti” dedi. Acılı anne, şehit oğlunu son yolculuğuna asker selamıyla uğurladı.

Cenaze törenine katılan vatandaşlar tekbir getirerek, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ diye slogan attı.

Şehit Ramazan Önal'ın cenazesi, Eskimalatya Ulu Cami'de öğle namazına müteakip Malatya Müftüsü Ümit Çimen tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Sıptırız Kabristanı'nda toprağa verildi.

Şehit Önal’ın geçici görevle İzmir’den Fırat Kalkan’ı Harekatına katıldığı öğrenildi.

Cenaze törenine; Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Vali Aydın Baruş, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Gürsel Çaypınar, 2.Ordu Kurmay Başkanı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, teknik direktör Erol Bulut, siyasi partilerin temsilcileri, askeri ve mülki erken ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    ALLAH RAHMET ETSİN KALANLARINA,SABIRLAR VERSİN,İYİKİ VARSINIZ KAHRAMANLAR..................
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Malatyaspor maçı ardından sayfada yorum yazacak yer kalmıyor lakin gel gör ki vatan evladı şehit düşüyor bizler için ne hikmetse kimseden çıt yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arguvan (5 yıl önce)
    Şehidimize Allahtan Rahmet Diliyoruz. Mekanı Cennet Olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Bu ülkede adamı olanlar çok iyi yerlerde adamı olmayanlarda orda burda işte. Bu şehidimizde istemezmiydi daha güzel bi iş sahibi olsun... belediyeler palululardan adıyamanlardan darendelilerden hekimhanlılardan geçilmiyor. Mestona girmek bile hekimhanlı olmayı gerektiriyor. İş alımlarında meslek sorulmuyor memleket soruluyor. Birgün bir yerden patlak verir elbet
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba44 (5 yıl önce)
    Oncelikle şehidime Allah rahmet etsin mekani cenet olsn ailesne ve takinlarna sabir dilyorum acinz acimzdr canimzdr .Suriyeli gençler saçini jolelsin malatyann cadlernde carsda pazrda tekstil atolyelrnde fing atsnlar bnm şehidim de suriye topraklrnda bi şerfszn kor kuruşnuna hedf oksun yazk gunah suriyli kadn kuck cck yaşlisna bsy demyrm baş ustne ama 18 ysndaki gnç ewlnmsni bilyrsa sawasa gtmsni bilir Rabim kimseyi vatnsz etmsn ama biz olsak bizm geclermz olsa vatanini terk etmz ya olur yda oldrzz demm oki gnderin gtsn bnlari adamlrda merkt fisi war heraydzelnli maas war komur yardmi vr ilac hstne bedawa ee tabki bu imkanlar sunulrsa birne nreye gideck git demsn ekmk elden su golden misali kndni watanmzda multeci gbi yasayan bnce biziz ornk bn ewlnmyrum ewlnmyi birak araba parsi cebmde yok iş yok rabim hayrlsni wersin.
    0
    0
    Yanıtla
  • kardeş büyük ihtimal şehidimiz de senin gibi ihtiyaç sahibiydi ki sözleşmeli er olmayı seçti. Allah sonumuzu hayır etsin. Siyasilere koltuk kaygısından başka gençlerin geleceği kaygısını yaşatsın. sana da hayırlı bir iş ve rızk nasip etsin
    0
    0
    Yanıtla