SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Tren Garı Binasında Onarım ve Restorasyon Yapılacak

Malatya Tren Garı Binasında Onarım ve Restorasyon Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Cumhuriyet dönemi önemli eserlerinden birisi olan Malatya Tren Garı binası depremde uğradığı hasar nedeniyle onarım ve restorasyona alınıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) Malatya 5. Bölge Müdürlüğü tarafından “Depremde Zarar Görmüş Malatya Gar Binasında Restorasyon, Güçlendirme, Erişilebilirlik ve Çevre Düzenleme Yapılması İşi” ihaleye çıkartıldı. 

1931'de inşa edilen ve tescilli eserlerden olan Malatya Gar binasındaki restorasyon iş ve işlemlerinin  “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanmış projeler doğrultusunda” yapılacağı kaydedildi.

Malatya Gar restorasyon ve güçlendirme ihalesinin 26 Nisan 2024 tarihinde saat 10.00’da TCDD 5. Bölge Müdürlüğü Geçici Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda yapılacağı kaydedildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Haci (2 hafta önce)
    Malatyaya katma değeri olmuyan ara istasyon olmak dışında boş bir kurum.Yalan olduğu yıllar sonra ortaya Hızlı tren olsaydı.Durum çok farklı olurdu.Malatyaya hiç bir faydaları olmadı.Malatyayı yalan dolanla geri bıraktılar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 hafta önce)
    Kapatın gitsin hiç yapmayın. Zaten bir işe yaradığı da yok.. hep adana ya baglanacağı soylenirdi kızardık.. malatya ve cevresine yolcu olarak hizmet veremeyen bir bölge müdür lugune gerekte kalmadı... ray bus koyarlar yolunu yapmazlar.. Adıyaman arasına kısa yol projeleri vs yok.. yht zaten soylemeye gerek yok.. TCDD 5 bölge salla başını al maasini yeri yillardir..
    %44
    %56
    Yanıtla